banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 06:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2012, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ево прича се о повећању ПДВ-а и у БиХ, РС. Ова прича је почетак процеса. До повећања се неће дуго чекати.

Citiraj:
SARAJEVO - Ministar finansija Federacije BiH /FBiH/ Ante Krajina potvrdio je da će aktuelna vlast, ukoliko ne uspiju pregovori o obnavljanju aranžmana sa MMF-om, preći na "plan B" i povećati porez na dodatu vrijednost /PDV/.

On nije želio da otkrije koliko je planirano povećanje PDV-a i da li će biti između 22 i 25 odsto.

"Još nije bilo zvaničnih razgovora o tome na Vladi FBiH, ali jeste na Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje. Jasno je da se PDV najbolje ubire kada je na snazi jedinstvena stopa, jer je tada gotovo nemoguće da se pojave manipulacije. Razmatrali smo tu ideju, a rađena je i studija o PDV-u i diferencijalnoj stopi. Sa studijom su upoznata oba entitetska premijera", kaže Krajina.

Krajina je za današnji "Dnevni avaz" rekao da je svjestan da bi novi nameti doveli do rasta cijena te da je to neminovno.

Ministar finansija FBiH smatra da je moguće pokrenuti neke socijalne programe, ali da u Vladi FBiH još ne postoji zvaničan stav o tome. "Ako do toga dođe, postoje resorna ministarstva koja, vjerovatno, imaju podatke o najugroženijim kategorijama", istakao je Krajina.

Шта нас брига. Имамо ми битнијих тема за дискусију од ове, али ето нека се зна, да ће бити повећања цијена горива, да ће бити повећања цијена струје, да ће бити повећања хране, и на све то повећање ПДВ-а, да ћете све теже живјети, да ћете имати све више брига и проблема, да ће Вам се смањити плате, да ћете остајати без посла, да ћете имати све више незадовољства, али немојмо се бунити, пусти јер тако мора, тако сви живе, па читава Европа је у кризи, шта ми глумимо онда. Ионако смо свјетски прваци у трпљењу.
Они имају све више, а ми све мање, али добро је, може се још стезати.
"Стежи, стежи, видиш да се нико не буни"

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ako bude povecanja pdv-a najbolja je jedinstvena stopa,zbog malverzacija i da bude sto veca jer ce i onako ovi bezobrazni mesetari povecati cijene maksimalno, podigli li ovi stopu pdv-a za 5 ili 8 posto.

Ali ovo je povecanje jako sramno,povecava se pdv zbog nemogucnosti drzave da placa svoje obaveze,a obaveze se ne mogu platiti zbog nerada politicara i njihove nestrucnosti i korupcije.STRAŠNO!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Samo je bilo pitanje vremena kada će se ovo dogoditi: ovakva neodgovorna, lopovska i rastrošna politika vlastodržaca u posljednjih xyz godina kao logičnu posljedicu mora imati poskupljenja/povećanja nameta...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 10:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Niska primanja, visoke cijene: Bh. građani troše 50 posto ukupnih prihoda na hranu, dok je u Evropi za to dovoljno 16 odsto

Citiraj:
Bh. građani za prosječnu platu mogu kupiti 604 hljeba, dok su potrošači iz Hrvatske za svoj mjesečni prihod u prilici da pazare čak do 954 vekne hljeba, pokazalo je danas istraživanje Nezavisnih novina.

Statistički podaci pokazuju da bh. građani za hranu izdvoje mnogo više sredstava iz svog budžeta nego potrošači zemalja EU, potvrdili su iz Instituta ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH.

"Ilustrativan je podatak da prosječna evropska porodica izdvoji za hranu 16 odsto od ukupnih prihoda. U BiH je taj udio 50 odsto", izjavili su ombudsmeni za Nezavisne novine.

Za prosječnu platu u BiH moguće je kupiti tek 563 litra mlijeka, dok u Hrvatskoj 1.024, u Srbiji 610, a u Crnoj Gori 569 tetra pakovanja ovog napitka.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Što je država u većoj bijedi i siromaštvu to se više novca izdvaja za hranu, a manje za luksuz, putovanja...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Само дижи. Треба багру оптеретити до краја.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2012, 16:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ovo je bilo ocekivano! 8) jer je poznato da nasi kopiraju hr, a oni su digli pdv na 25%! 8) :fadein: :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 23:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Zalosno, evo ja npr gledam, konstantno se ruse cijene tehnike, odjece, obuce, namjestaja...itd...itd..., a cijene hrane i goriva konstantno rastu...PA KOJI JE NJIMA ?
Umijesto da je suprotno, ako vec nesto mora da raste, oni muce narod koji ionako nema od cega da zivi.
Sva sreca pa nikada nisam izasao na izbore, a ni necu, jer da jesam, jebo bi sam sebe u dupe ( da prostite ) sto sam glasao za ove budale koje su na vlasti.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
sve preko 19-20% je previse

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 02:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne ocekujem rast pdv, jer idu izbori, a sljedece godine sve je moguce.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ova vijest ima čitavih 9 (DEVET) komentara, a na temama koje nemaju nikakvu svrhu se za jedno veče ispiše po 5 strana, još jednom dokazali i pokazali da su nam svađe među narodima mnogo zanimljivije od nešto boljeg života.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 18:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Veći zločin od povećanja PDV je potkradanje, nemam problema sa tim što neko krade, ali ako kradeš ne traži od mene da ti plaćam PDV, ja nisam država da ti konfiskuje imovinu, ja ću ti radnju zapaliti.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danny ^_^ je napisao:
Ova vijest ima čitavih 9 (DEVET) komentara, a na temama koje nemaju nikakvu svrhu se za jedno veče ispiše po 5 strana, još jednom dokazali i pokazali da su nam svađe među narodima mnogo zanimljivije od nešto boljeg života.

Drago mi je da je bar neko primjetio. Na foruma se dosta laprda o nacionalnim stvarima, a o drugim bezveznim temama da ne pričam. Ali to što se narod nema kruha, koga to briga još.
U narod će se pustiti priča između 22-25 posto, a na kraju će otići na 20%, što je i cijelo vrijeme bio cilj.
Narod će biti zadovoljan jer nije kao što se pričalo, gospodari će ostvariti svoj cilj, i eto tišine.
Glavno moto ovdje je "ĆUTI I TRPI"

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 10:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2012, 08:48
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
sve preko 19-20% je previse

Sve preko 15% je previse :-)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Nevjerujem da ce od tog povecanja biti ista jer je i ovo sopstenje premijera federacije, poznato je da bi se za takvo nesto trebao postici dogovor oba entiteta, Brckog D., i savjeta ministara. Uvijek ce se naci neko ,bar se nadam, ko ce u ime `zastite naroda` blokirati ovo. Ali i sam pokusaj ove price je vise nego bezobrazan. :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]