banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Jul 2008, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Poz

Interesuje me koje su najbolje banke za firmu tj pravna lica.

Uslovi:
1. odvojen salter tako da se ne mora gurati sa fizickim licima pri podizanju izvoda, polaganju pazara, itd
2. dzabna upotreba ormarica unutar banke
3. dostavljanje izvoda putem email-a u txt formatu (pdf je ok ali su teski fajlovi za naknadnu obradu)
4. 0KM provizija za kupce koji placaju racune u filijalama banke gdje je i otvoren racun
5. relativno lako dobijanje kratkorocnih pozajmica od 2-5 000KM (u narodu poznato kao ulazak u minus)
6. upotrebljiv e-banking sa povoljnim tarifama
7. ljubazno i upuceno osoblje na salterima (a ne ono Dragica je malo nervozna pa dodjite sutra)
8. osoblje upuceno u pravne propise (recimo Hypo banka ne ispunjava ovu ostavku jer im pravni odjel kasni za zakonima jedno 18 mjeseci)
9. parking da se mogu parkirati kao covjek kad dodjem

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
odvojen salter tako da se ne mora gurati sa fizickim licima pri podizanju izvoda, polaganju pazara, itd

hehe.....tesko ces naci u BL ovo sto trazis...

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 21:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
mangia je napisao:
Poz

Uslovi:
1. odvojen salter tako da se ne mora gurati sa fizickim licima pri podizanju izvoda, polaganju pazara, itd
3. dostavljanje izvoda putem email-a u txt formatu (pdf je ok ali su teski fajlovi za naknadnu obradu)
4. 0KM provizija za kupce koji placaju racune u filijalama banke gdje je i otvoren racun
5. relativno lako dobijanje kratkorocnih pozajmica od 2-5 000KM (u narodu poznato kao ulazak u minus)
7. ljubazno i upuceno osoblje na salterima (a ne ono Dragica je malo nervozna pa dodjite sutra)
8. osoblje upuceno u pravne propise (recimo Hypo banka ne ispunjava ovu ostavku jer im pravni odjel kasni za zakonima jedno 18 mjeseci)
I koliko bi bio spreman placati mjesecno ili godisnje za ovakvu uslugu?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka

^^^ U Hypo banci nisu ispunjene stavke 1,4 i 8 i placamo 5KM mjesecno.... U NLB recimo imaju odvojen salter ali nemaju parking...

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2008, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Volksbanka Banja Luka (bivša Zepter banka).

Većinu stvari koje tražiš imaju, za pravna lica je potpuno odvojena poslovnica (preko puta Topolina), doduše parking je gradski :(, ali zato imaju odlično elektronsko bankarstvo, izvodi su u html formatu...
Iz mog iskustva ti ih mogu preporučiti, dosta korektno rade s pravnim licima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
da, Volks je ok, od buraza sef je tu izabrao, ali nisu najbolja solucija za radnike...

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Cim sam procitao pade mi na pamet Volksbanka (ex Zepter)
Ne znam za sve stavke, ali vecinu uslova ispunjavaju.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2008, 23:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
I ja sam jako zadovoljan sa Volks bankom, izvodi dolaze na mail samo kada ima promjene a ne svaki dan kao u nekim drugim bankama, izvod je u .doc formatu. Svi su jako ljubazni, a nije problem dobiti odobrenje za dozvoljeni minus za firmu. Za placanje firmama koje imaju racun u istoj banci ne racuna s provizija, mozes dobijati, besplatno, SMS poruke o svakoj uplati na racun on line, tj istog momenta kada legnu pare itd...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Jul 2008, 12:59
mangia je napisao:
Poz

Uslovi:

Као корисник услуга Хипа, знам слиједеће (али ти ниси рекао која врста правног лица је у питању, претпостављам неко предузеће које спада под мала и средња предузећа, јер да је нека "већа" фирма већ би те нека од банака врбовала и понудила све услуге по најповољнијим условима:
1. немају одвојен шалтер на којем можеш узимати изводе и полагати пазар, али ти изводе шаљу у .тхт формату, а пазар можеш у било које доба дана полагати у дневно-ноћни трезор и уопште не долазити у контакт ни са ким из банке нити са другим клијентима...
2. ормарић јесте џаба, али ми ни не треба јер примам изводе мејлом
3. одговерно под 1.
4. ово је вјероватно ставка око које можеш преговарати ако имаш неко значајно пословање с банком, а ако тек отвараш рачун, сумњам
5. зависи ако у минус хоћеш да уђеш ко фирма или као физичко лице (у сваком случају, мораш имати неку историју пословања с банком да ти се минус одобри, ако си физ. лице, одобрава се аутоматски послије пар редовних мјесечних прилива)
6. ел. банк. је ОК, тарифе ОК (ниже него код класичног платног промета)
7. ово је ријетко гдје идеално
8. о правним прописима треба да брину твоје рачуновође или рачуноводствени биро који користиш, а не да те о правним происима савјетују радници на шалтеру. И то је ријетко гдје идеално
9. Хипо има паркинг у централи
Закључак: иделно не постоји, одлучи шта су ти приоритети, упореди цијене и сам физички истражи (па просвијетли и нас остале)... За Хипо важи да послује са већим правним лицима, значајним приватницима, Про кредит се опет труди профилисати као право мјесто за мале и средње предузетнике, Фолксбанк има добре елекронске канале продаје, за остале не знам пуно, још се траже, мислим...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka

passerby je napisao:
8. о правним прописима треба да брину твоје рачуновође или рачуноводствени биро који користиш, а не да те о правним происима савјетују радници на шалтеру. И то је ријетко гдје идеално

Naravno. Medjutim problem je kada oni ne poznaju propise i odbijaju da urade nesto sto je po propisima i tako mi oduzmu citav radni dan ...

Da se razumijemo, ja sam uglavnom zadovoljan radom Hypo banke ali pokusavam da nadjem bolje.

I naravno kao i 1000 drugih spadamo u mala preduzeca.

Osim toga, koliko poznajes velikih?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 13:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Jul 2008, 12:59
mangia je napisao:
Osim toga, koliko poznajes velikih?

Лично, не познајем ниједног, али знам да постоје стандарди да кад пребациш пар мил. промета, прелазиш у сегмент великих предузећа (не знам да ли је тај број милиона исти за све банке, али тако то некако иде...)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2008, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Evo recimo situacje od danas... Zvr zvoni telefon,... dobar dan ovde Hypo banka... skinuceno vam 185KM za Hypo net uslugu posto nismo naplatili prije. Klap

Kasniej stvarno nedostaje 185KM...

Prvo, zar ne bi trebali dobiti racun na ime te usluge prije nego skinu novac ? Zar ne bi trebao ja biti taj koji uplacuje a ne oni da "skidaju"... Uslugu jesmo trazili i naravno da cemo je i platiti ali ne sjecam se da me zadnji put u piljari trgovac bacio na pod, uzeo novcanik i sam se naplatio...

Opet kazem... Oni su zlatni kakvih ima.

Imamo dodatni racun u BIB banci i nakon 2 mjeseca zateklo nas iznenadjenje... Neki Damir uzeo 15000KM kredita iz BIB banke, falsifikovao nas pecat na memorandumu BIB banke kako je zaposlen kod nas... Falsifikovan potpis naseg knjigovodje,... Na upozorenje sa nase strane da su zloupotrebili nase podatke, oni umjesto da se poklope, mole da stvar ne prijavljujemo policiji ????

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]