banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2008, 22:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
DakleN, interesuje me da li mi mozete preporuciti neku banku koja daje nenamjesnki kredit oko 30-40 hiljada maraka na rok otplate od do 10-15 godina.
Nabrojacu u kojim sam bankama bio pa da mi otkrijete ako sam nesto propustio...
1. Folks banka - ubjedljivo najmanja kamata tipa 7.99%, ali kada sam im rekao da ne radim za budzetskog korisnika pogledali su me kao da imam shugu, i rekli, pa hajde dobro onda ti trebaju tri ziranta sa budzeta koji imaju najmanje oko 1.500 km platu....ye right evo sad cu zivnuti Pry-ministera da dodje sa jos dva El ministera....
2. Hipo banka - tu mogu proci, trebaju mi cetiri ziranta, bitno je koliko su zaduzeni i koliko redovno placaju, a ne jesu li u drzavnoj ili privatnoj firmi, sto mi odgovara. stvar koja ne odgovara je kamata od skoro 12%......zakla, bukvalno im vratim duplo.
3. Unicredit Zagrebacka banka - (njihov sam klijent) otkako su postali Unicredit i udruzili se sa HVB...ova banka je postala pravo rasulo, a hvalio sam ih do nebesa sto se tice poslovnosti...nula bambija
4. Rajfajzen (Heill Hitller) banka - posto nisam njihov klijent i prakticno niko od ziranata, milion papirologije, ne daju sumu koja meni treba i vremenski rok koji je prihvatljiv..
...imate li kakav prijedlog za mene? ima neka banka u kojoj nisam bio, koja me nece "lagano otpiliti" jer nisam njihov klijent i ne radim u kabinetu vlade? hvala unaprijed na pomoci i ne zamjerite na malo sarkazma :confused2: :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 08:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2007, 09:48
Nisam baš sigurna za uslove na taj iznos, ali ja sam dizala manji nenamjenski kredit u UPI banci nalazi se u Braće Mažar, slučajno san naletila, nisam ni znala da ima u Banja Luci i bili su mi najpovoljniji uslovi za ono što sam htjelapodaci na sajtu im se trenutno ažuriraju pa moraš otići ako te interesuje, pozdrav

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 19:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
I meni se čini da je u UPI banci najniža kamta.

A što se tiče kreditne zaduženosti , to ti u svakoj banci provjeravaju :evil3: , džaba ti i žiranti sa budžeta ako su prezaduženi, ako kasne sa ratama...
raspitaj se malo i za hipotekarne kredite... vidi uslove mozda ti tu ne trebaju ziranti... provjeri i tu soluciju

Dokumentacija je u suštini slična ... mada ako ti firma posluje preko banke u kojoj dižeš kredit treba ti manje manje papira, pošto oni već imaju podatke, kartone dep.potpisa, bilanse i dr.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Prvo mnogo ti je bezvezno uzimati nenamjeski kredit pod tim uslovima.
To meni kao osobi koja daje kredit odmah nije u redu,znaci veci iznos na meni predugacak rok.
Takav kredit u vecini banaka podrazumijeva hipoteku (za iznose preko 20000 )i po koji zirant. Ili ako nemas hipoteku onda kilo ziranata.
Odmah znam da ne mozes placati vecu ratu,sam kazes da nisi budzetski,ziranti koje vjerovatno imas nisu po JUS-u,znaci vjerovatnoca dobijanja je relativna.
Znaci kamata u tvom slucaju nije upitna jeli 6,78 ili 8,78(lupam) i ne treba da je gledas,vec gdje mozes "proci" i za koje vrijeme mozes dobiti novac. A rok vidi da smanjujes jer cete ubiti.
Pozz

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]