Koliko znam sve ovo josh nije krenulo kod nas.
Mislim da je to super stvar, kao i zdravstveno osiguranje ciju visinu sam biras i shodno tome imas onoliko popusta i besplatnih usluga koliko uplacujes u fond. Mislim d aje to odlican nacin da se ulozeno-isplaceno pravilno ostavri. Ovako uvijek je neko na veelikom gubitku, a najcesce kad trebas d a ostavris nesto, onda ne mzoes ni min da izvuces.
Postoje sva ova silna osiguranja preko ovih stranih osiguranja, ali stavr je u tome da se to sve ne pika .
Ja takodje ne vjerujem da cu imati koristi od PIO-a za nekih 35 god, kad napunim 40 god staza. Mislimd a idu suluda vremena a uzdati se u sitstem koji je jedinmo funkcionisao za vrijeme socijalizma, je tesko. Nacin kako funkcionise sistem pio i zdrav,. osig. je dakle po sistemu jednakosti i cinjenici da neko placa min a trosi max , a neko placa max a nista ne trosi i on placa z aonog koji ulaze min ..

)
Ja vjerujem ipak u kapitalisticki odnos "plati , pa se klati" tj. koliko ulozis toliko imas", jer nemoguce je d a takav sistem imamo u svemu, tj. tezimo d aga dosegnemo na svim poljima a da ne ne prebacimo i u ovom smislu na njega.
Uzdati se u fondove (bar nase generacije, gdje vecina koja radi na minimalcima...)dakle, nema svrhe. Ako se mzoe sta ustedjeti jedini izbor su orocena stednja u bankama ili strana osiguranja ili slamarica...