banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 02:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: plate
PostPoslato: 11 Dec 2007, 22:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Znam da ce zvucati malo glupo jer ovo pitam ali u razgovoru sa par kolega sam se zacudio visini plate koju ima pripravnik ekonomista u BL

dakle NLB Razvojna banka 1250KM, Gospodarska banka 1400KM ( to su pripravnicke plate, znaci vec su umanjene za odredjeni postotak ) te PDV 1300KM

meni se cine malo pretjerano velike ako uzmem obzir da je prosjecna plata u RS oko 500 KM ( ne znam tacno, ako ko zna neka napise )

Uglavnom ako ko zna tacan podatak molio bi da ga napise ili su mi te kolege preuvelicale svoje plate ? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
Znam da u Novom Sadu rade za 200 Eura najvise, za BL stvarno neznam, ali i meni se cini malo previse, pogotovu sto znam ljude koji rade na visim pozicijama u Banja Luci (ne bas u ekonomiji) pa imaju jedva 400 eura.

Vrh

Tema posta: Re: plate
PostPoslato: 12 Dec 2007, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Mr.Dreamy je napisao:
Znam da ce zvucati malo glupo jer ovo pitam ali u razgovoru sa par kolega sam se zacudio visini plate koju ima pripravnik ekonomista u BL

zavisi gdje rade. AKo su banke u pitanju, ja koliko cuh 1000-1200 KM.
Drzavne firme, sve zavisno da li su budzetske ili su na lokalnom nivou, u sustini 600 Km pa navishe.

pomenuta visina plata je po meni minimalac koji treba da bude za visoku spremu , s ozbirom na visinu cijena i svakodnevne zivotne troskove, a o trudu i odricanju da ne pricam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
zasto zacudio?

kao sto simplicity rece to bi trebao biti minimalac s obzirom da 2% gradjana BiH ima visoku spremu... doduse za ~4god. kad se zavrse ovi privatni bice ~50% al hajd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 18:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
zasto zacudio?

kao sto simplicity rece to bi trebao biti minimalac s obzirom da 2% gradjana BiH ima visoku spremu... doduse za ~4god. kad se zavrse ovi privatni bice ~50% al hajd...

ja kad sam u sloveniji radio pripravnistvo imao sam platu oko 700e ( sa toplim obrokom i prijevozom, i to je bilo bas prosjek) a prosjecna plata je bila 800e ( neto plata a ne bruto :wink: ) sad je imam dosta vecu ali mi je malo cudno da i u BL pripravnik ima toliko platu eto zasto :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
sad je imam dosta vecu ali mi je malo cudno da i u BL pripravnik ima toliko platu eto zasto

...e, bato, jaci smo od slovenije-eto zasto...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 19:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
Mr.Dreamy je napisao:

dakle NLB Razvojna banka 1250KM, Gospodarska banka 1400KM ( to su pripravnicke plate, znaci vec su umanjene za odredjeni postotak ) te PDV 1300KM

par kolega te laže. 1000% :). te cifre podijeli sa 3, pa će biti puno bliže realnosti.

ne kontam šta ti znači PDV 1300KM?

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 19:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:

par kolega te laže. 1000% :). te cifre podijeli sa 3, pa će biti puno bliže realnosti.

ma mislio sam oni sto rade u poreskoj sluzbi, ja ih zovem PDV :lol:

kako je sa bozicnicom i 13-om platom ? u mojoj firmi daju svima po 500e bozicnice? ( od cistacice do upper managementa, svima isto :) ) ima li to u BL

*slovenski jezik :roll:

Poslednji put menjao Mr.Dreamy dana 12 Dec 2007, 19:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2007, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mr.Dreamy je napisao:
bd2308 je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:

ma mislio sam oni sto rade u porezkoj sluzbi, ja ih zovem PDV :lol:

kako je sa bozicnicom i 13-om platom ? u mojoj firmi daju svima po 500e bozicnice? ( od cistacice do upper managementa, svima isto :) ) ima li to u BL

zavisi od privatnika do privatnika, vecina ima.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Mr.Dreamy je napisao:
Uglavnom ako ko zna tacan podatak molio bi da ga napise ili su mi te kolege preuvelicale svoje plate ? :lol:

Mislim da te nisu slagali. Ekonomisti u finansijskim institucijama imaju otprilike tolike ili malo više plate (sa uključenim toplim obrokom i prevozom). Ako su na menadžerskim pozicijama, onda dosta više. Ovdje podrazumijevam dobar dio banaka i berzu/brokerske kuće. Ovo "PDV", ako misliš na Upravu za indirektno oporezivanje, onda je tu negdje. Poreska uprava RS je daleko niže od toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da ne otvaram novu temu, nisam jos 3. godina ali bicu dogodine ako Bog da, i ako se malo potrudim. Uglavnom treba birati smer izmedju bankarstva/osiguranje zatim racunovodstvo i medjunarodna ekonomija. E meni licno ova prva 2 zvuce monotoni i dosadni, ova 3. me jako zanima, prve 2 opcije je znatno lakse naci posao , dok u 3. bas i ne ali su plate rekao bih znatno vece. Sta bi ste vi izabrali ?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 02:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
elixir je napisao:
Ako su na menadžerskim pozicijama, onda dosta više. Ovdje podrazumijevam dobar dio banaka i berzu/brokerske kuće.

Zar pripravnik moze postati menadzer odmah kad ga zaposle? Ja sam mislila da se zvanje sefa ili menadzera stice sa iskustvom u firmi

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 08:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Apollonia je napisao:
Zar pripravnik moze postati menadzer odmah kad ga zaposle? Ja sam mislila da se zvanje sefa ili menadzera stice sa iskustvom u firmi
Naravno da ne može.. Nisam se ograničio isključivo na pripravničke plate u prošloj poruci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 08:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
da ne otvaram novu temu, nisam jos 3. godina ali bicu dogodine ako Bog da, i ako se malo potrudim. Uglavnom treba birati smer izmedju bankarstva/osiguranje zatim racunovodstvo i medjunarodna ekonomija. E meni licno ova prva 2 zvuce monotoni i dosadni, ova 3. me jako zanima, prve 2 opcije je znatno lakse naci posao , dok u 3. bas i ne ali su plate rekao bih znatno vece. Sta bi ste vi izabrali ?

Kako se bližimo EU, tako će postojati sve izraženija potreba za ovim trećim profilom. Za prvu opciju već postoji lagano zasićenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Frenki je napisao:
da ne otvaram novu temu, nisam jos 3. godina ali bicu dogodine ako Bog da, i ako se malo potrudim.

Ako - ako.. ;)))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 10:17 
ja zadnje 2 plate satrah....dobio regres, grijanje, sada ide zimnica...nemosh stic sve potrositi.. 8) 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
Frenki je napisao:
da ne otvaram novu temu, nisam jos 3. godina ali bicu dogodine ako Bog da, i ako se malo potrudim.

Ako - ako.. ;)))

Da Bog da zakasnio na upravljacko

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]