Necu govoriti o masi stvari koja mi nikad nije stigla, nego cu samo napomenuti da mi naplacuju nekakav "carinski pregled" za besplatne stvari koje dobijam (osvojene na prizee.com). Najgore je sto taj pregled kosta vise nego plasticni novcanik koji dobijem.
Ali, prije nekoliko godina sam se osvetio i posti i carini.
Naime, HP je slao nekakav dodatak za njihove stampace... Nemam pojma sta je bilo u pitanju, ali znam da sam nasao na besplatne-stvari.com i narucio.
E, stigao mi paket, nisam bio kod kuce, i moji plate carinu! Popizdim. Kako mi naplacuju carinu na nesto sto je besplatno?
Isplaniram osvetu. Ovaj put narucim 100 paketa tih dodataka za stampac. Stigne! Puna posta u Loparama mojih paketa.
Ja ih vratim, posto mi ne trebaju.
To mi nije bilo dovoljno. Narucim oko 1000 komada. Ovaj put stigne mi plava koverta iz Bijeljine. Kazu da se javim radi preuzimanja posiljke.
Nazovem da vidim "o cemu se radi". Kaze covjek da su mi stigli nekakvi paketi. Ja :"Nemam ja pojma sta je u pitanju, posto ja to nisam narucio..." On:"A, imas ti firmu?" Ja:"Nemam." On:"Pa, onda ti ovo ne mo's ni uvest' posto je ovo roba trgovinskog karaktera." Ja:"Pa, sta je to? Koliko toga ima?" On:"Ma, nesto za stampace, ima ovde BRUKA jedna!" Ja:"Nista...vratite..."