banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2006, 22:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Ovako, imam hiljadu KM viska, razmisljao sam da odem u neku brokersku kucu i da pokusam sta uraditi s dionicama.

Zanima me, nijel 1000 KM mala cifra za takve stvari. Mislim, necel taj sto radi u brokerskoj kuci reci "kako se ovaj stisnuo" il nesto slicno?

Eto, vi sto trgujete s dionicama, koliko otprilike ste vi za pocetak ulozili novca?

I, zanima me ima li koja brokerska kuca u Prijedoru, ako je neko iz Prijedora?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 22:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2006, 20:26
1000KM je definitivno premalo.Ako hoces da zaradis dionicama onda moras da ulozis 1,000,000KM ili ako hoces nesto da ulozis pa da za jedno 30godina od kamata kupis detetu stan i kola onda ti treba barem 100,000KM.To vazi za one koji aktivno ucestvuju i prate desavanja na berzi.

Prosecan gradjanin koji ne zeli svakoga dan da bulji u TV ekran i grize nohte ne trguje dionicama, jer moze te pare drugi dan da izgubi, vec ulaze novac u tzv. (kako se to u SLO zove) mesane sklade, sto je u 99% sigurno ali su zato kamate manje.Ako hoces da imas nesto od toga onda ulozi barem 10,000KM pa ces za 40godina moci detetu da platis skolovanje ako do tada ne bude poskupilo :D.

Ako hoces da se bavis trgovanjem dionica onda ces trebati MNOGO toga jos da naucis.Kad odes u brokersku kucu oni ce ti reci sve.Njihove usluge se placaju.Kako savetovanja tako i startovanje trgovanja, mesecni troskovi odrzavanja racuna i svaki put kad kupis ili prodas dionice placas troskove, tako da je to igra za one sa dubljim dzepom.

Plus sve to, ti moras da znas u kakvom je stanju ekonomija drzave u cije firme hoces da ulazes, u kakvom se stanju nalaze firme, moras da proucis njihovu istoriju poslovanja i da predvidis sta ce sa njima da se desi.Ogromnu ulogu igraju spekulacije, od cega se ljudi bogate.Tako moras da znas prljave trikove kojima se posluzuju trgovci dionicama...

U sustini, nije to za tebe dok postavljas takva pitanja zato ti preporucujem da skupis jos para pa onda da ulozis jer tako neces zaraditi skoro nista.Barem 10,000KM.I nikako u dionice vec u 'mesane skladove'.

EDIT: Ako hoces mogu da ti dam link do jedne simulacije trgovanja dionicama ali na slovenackom jeziku.Takodje ti mogu dati link gde mozes da pratis firme koje se nalaze na slovenackoj berzi da ne budes igrao bezveze.U pocetku dobijes 20,000KM i imas mesec dana da napravis lovu.Imaju tamo i razne igre svake pola godina ko skupi najvise novca dobija novcanu nagradu kao stimulaciju i slicno.A i mogu da potrazim negde na dvdju linkove o poslovanju na beri, brokerskim kucama i tako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 18:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Tkman, bilo mi je zanimljivo procitati tvoje misljenje (iako ga ne dijelim). Vjerovatno to sto si rekao djelimicno vazi za ljubljansku berzu. Ja, npr., nikad ne bih preporucio svom klijentu da ulozi novac u akcije nekog PIF-a (vjerujem da mesane sklade znace inv. fond, mada zvuci kao kulinarski specijalitet)... Strategija vecine drustava za upravljanje fondom kod nas se svodi na sljedece - "hajde da prodamo sve niskolikvidne akcije koje se mogu prodati, pa od toga sebi lijepo isplatiti plate, a ako nesto love ostane - jebes ga, mogli bi kupiti malo telekoma i zeptera..."

A 1000 maraka jeste malo za bilo koji ozbiljniji posao, cak i za tezgu na pijaci. Malo za sve, osim za berzu... Vidi Bosnjak, na ulozenih 1 000 maraka ne mozes dobiti velike pare u apsolutnom iznosu, ne mozes zaraditi 10.000 ili tako nesto. Ali, relativno gledano, mozes lijepo zaraditi.
Koja stopa prinosa na ulozeni kapital tebe zadovoljava ?

Kad bi 1000 maraka orocio na godinu dana u banci, kamatna stopa bi se kretala od 4.5 do 6 %. Znaci, na 1000 maraka bi zaradio od 45 do 60 maraka (minus inflacija).

Ja sam broker i investitorima za ovu godinu uglavnom garantujem stopu prinosa na ulaganja (ako slijede moje savjete) od 30 %. Vjerovatno ce biti i mnogo veca, ali ne zelim da pretjerujem sa obecanjima. Zadovoljava li tebe 30 % ? Na 1000 ulozenih maraka dobices najmanje 1 300. Mnogo vise od kamate na stednju, zar ne ?

Brokerska provizija nije zanemarljiva, ali nije ni previsoka, npr. u mojoj kuci na iznos od 1 000 KM je 1,8 %.

A savjeti za ulaganja nisu tajna, niti se naplacuju. Evo triklops predlaze - pdpt-r-a i cist-r-a, a ja se slazem sa tim. Jos bih dodao - Hetr-r-a, Hedr-r-a, Rite-r-a, Vkbj-r-a, Edpl-r-a, tlkm-r-a...

U skoro svakoj banci u Prijedoru mozes predati nalog za kupovinu akcija.

Srecno :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
hehe

prvo za heri-a ( long time no see ;)

drugo de mi napisi banku koja daje 6% kamatu na ulozne pare da ja stavim u nju posto cak na 1 godisnju orocenje kamata u SLO nije veca od 3,75% ;) a kamata preko noci ( za a vista depozite je malo veca od 0 )

- to sve na godisnjem nivou

za 1000 maraka otidji na kladionicu ( ili jos bolje na neku internet kladionicu ) pretpolati se na mejling listu svjetsko poznatih bookija i uzivaj, zivciraj se itd.. ( imaju donosnost -yield i do 20% ) jer je to stvarno mala para

za ozbiljnije "igranje" na burzi moras imati bar 50 000e , sorry ali tako je

i onda bi ja te pare ( 50 000e ) ulozio na sljedeci nacin

20% u neki sklad ( izvini ali neznam ekvivalntnu srbsku rijec :( ) koji kupuje dionice firmi jugoistocne evrope ( rumunija , bugarska )
-donosnos im je do 40% godisnjem nivou

30% bi dao u neki fond koji ima siroko rasprsen portfelj po cijelom svijetu orjentisan na ulaganja u energetiku

50% zivljenski sklad ( zivotno osigurnje - tipa da ulazes svaki mjesec i za cirka 20 godina dobijas mjesecno pare nazad - opet neznam kako se to kaze u srpskom )

iako ja licno mislim da i 50 000 e je malo za iole ozbiljnije ulaganje

bavim se sa ovim za vecu lovu u Sloveniji za jednu banku i zarade ( sigurnosti ) nema bez 500 000e kad mozes reci da si igrac

ako te zanima koje dionice, fondovi u svijetu su in za ulaganje javi se na pm

pozz

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
A vista ili kamata po viđenju ti je jako mala 0,4 % na godišnjem nivou a za oročenje ti je oko 4 % na 12 mj, za oročavanje na manji period ti je manja kamata, stim da se ta kamata može dizati svaki mjesec, al ta glavnica (npr 1.000 km )stoji na rn dok ne istekne ugovor.

"Hari_Haler" i mene baš interesuje gdje je kamata 6% ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...moj savet ti je-potrosi to...manje ces se sekirati...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poz. ljudi.

Fakat mi nije zelja da reklamiram banku ili tako nesto, ali moram odgovoriti na pitanje. 6 % kamata na godisnjem nivou je u Bobar banci. Nije bas da volim kupusare, ali najbolje su im kamate. A vista je npr. 1,5 %. Na 3 god. je 7 %, 6 mjeseci 4,5 %... Kad im covjek pogleda kamatnu listu, tacno mu bude vokri sto je kokuz, pa mora da se ogranici na domen teorijskog razmatranja prednosti i mana i to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 23:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Hari_Haler je napisao:
Tkman, bilo mi je zanimljivo procitati tvoje misljenje (iako ga ne dijelim). Vjerovatno to sto si rekao djelimicno vazi za ljubljansku berzu. Ja, npr., nikad ne bih preporucio svom klijentu da ulozi novac u akcije nekog PIF-a (vjerujem da mesane sklade znace inv. fond, mada zvuci kao kulinarski specijalitet)... Strategija vecine drustava za upravljanje fondom kod nas se svodi na sljedece - "hajde da prodamo sve niskolikvidne akcije koje se mogu prodati, pa od toga sebi lijepo isplatiti plate, a ako nesto love ostane - jebes ga, mogli bi kupiti malo telekoma i zeptera..."

A 1000 maraka jeste malo za bilo koji ozbiljniji posao, cak i za tezgu na pijaci. Malo za sve, osim za berzu... Vidi Bosnjak, na ulozenih 1 000 maraka ne mozes dobiti velike pare u apsolutnom iznosu, ne mozes zaraditi 10.000 ili tako nesto. Ali, relativno gledano, mozes lijepo zaraditi.
Koja stopa prinosa na ulozeni kapital tebe zadovoljava ?

Kad bi 1000 maraka orocio na godinu dana u banci, kamatna stopa bi se kretala od 4.5 do 6 %. Znaci, na 1000 maraka bi zaradio od 45 do 60 maraka (minus inflacija).

Ja sam broker i investitorima za ovu godinu uglavnom garantujem stopu prinosa na ulaganja (ako slijede moje savjete) od 30 %. Vjerovatno ce biti i mnogo veca, ali ne zelim da pretjerujem sa obecanjima. Zadovoljava li tebe 30 % ? Na 1000 ulozenih maraka dobices najmanje 1 300. Mnogo vise od kamate na stednju, zar ne ?

Brokerska provizija nije zanemarljiva, ali nije ni previsoka, npr. u mojoj kuci na iznos od 1 000 KM je 1,8 %.

A savjeti za ulaganja nisu tajna, niti se naplacuju. Evo triklops predlaze - pdpt-r-a i cist-r-a, a ja se slazem sa tim. Jos bih dodao - Hetr-r-a, Hedr-r-a, Rite-r-a, Vkbj-r-a, Edpl-r-a, tlkm-r-a...

U skoro svakoj banci u Prijedoru mozes predati nalog za kupovinu akcija.

Srecno :).

Znas, bio bih zadovoljan sa 15% zarade mjesecno, il, cak sta vise bio bih potpuno zadovoljan sa 10% ciste zarade mjesecno. Jel to moguce sa malo vecom vjerovatnocom? A, tih 30% sto ti ocekujes, mislio si na godisnjem nivou?

Iskreno, imam ja usparane dvije hiljade, al reko hajd ovu bih hiljadu ulozio pa da vidim dje ce otici...

I, de mi reci, ako si broker, bolje si upucen, dal mislis da ce se ujediniti SASE i Bl Berza, i dal bi to znacilo bolju vjerovatnocu za zaradu. Citao sam negdje da u Evropi i Americi na 50 miliona stanovnika imaju jednu berzu i da to znaci bolji uspjeh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 19:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne vidim razlog zasto bi nekome trebale desetine ili stotine hiljada KM da bi poslovao na berzi.
Onome ko ulozi u neke dionice 1000KM i kroz par mjeseci ih proda za npr. 1300KM (znaci zarada priblizno 300KM, kad oduzmes brokerovu proviziju), je i to velika zarada.

Otprilike tako nesto sam i ja pokusavao da kazem. Mozda vtnk nije bas najbolji primjer. Te akcije je uzasno tesko kupiti, promet je jako mali. Npr. danas je na ponudi bilo svega 348 akcija...

Bosnjak061, da si poslusao savjete od 07.03., evo kakva bi bila situacija :

pdpt-r-a - sa 1.00 na 1.11

cist-r-a - sa 0.50 na 0.52

hedr-r-a - sa 0.68 na 0.69 (s tim da je u cetvrtak bilo 0.77 i sutra ce sigurno ici barem na 0.71)

hetr-r-a - sa 0.901 na 1.10

rite-r-a - sa 0.215 na 0.268 itd...

Nisi mogao promasiti. Savjet za sutra - hedr.

Ne vjerujem da ce doci do ujedinjenja sarajevske i banjalucke berze. Cak i Hrvatska i Crna Gora imaju po dvije berze. Mozda da ce se u nekoj dalekoj buducnosti zakonom dozvoliti da akcije jednog preduzeca istovremeno kotiraju na obje berze, ali vise od toga ne.

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2006, 09:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2005, 12:22
Jel mi može neko dati prognozu kretanja cijene akcija Telekoma u narednim mjesecima,do privatizacije ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2006, 13:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2006, 18:36
maradona je napisao:
Jel mi može neko dati prognozu kretanja cijene akcija Telekoma u narednim mjesecima,do privatizacije ?

Nitko ti s točnošću ne može dati odgovor, već samo nagađati.
Evo, ja nagadjam, da će se probati zabetonirati ova cijena na 2KM, a da će tender (ako bude do kraja 5 mjeseca-a Dodik kaže da treba biti najkasnije do sredine 5 mjeseca) biti raspisan u rasponu od 2.20 KM do 2.50KM.
Ovako, računao sam koliko bi vrijedio državni kapital, odnosno državnih 65% u Telekomu RS-a, kada bi se prodavao za 400 milja eura-kao što je Dodik rekao.
To bi iznosilo 2.37KM.
Ali ne brini, i da tender bude po 2.20KM, mislim da ćemo ove godine Telekom gledati preko 3KM.
Ja gađam do 3.50KM, i vjerujem da će ova privatizacija biti jako dobar marketinški, a i finacijski vjetar u leđa Banjalučkoj burzi.
Pozdrav

p.s. Nešto mi nema Hari_Halera...Hari, javi se! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2006, 22:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2005, 12:22
Hvala na odgovoru! Znam da je nemoguće tačno znati, zato sam i tražio prognozu.

Nego šta će desiti kad Dojče Telekom (pretpostavljam) kupi ovih državnih 65% akcija?

Šta će biti sa ostatkom od 35% koji ostaje u privatnom vlasništvu? Jel misliš da će Nijemci htjeti da budu 100% vlasnici?

Pod uslovom da ne budu htjeli ponuditi (tadašnju) tržišnu vrijednost akcije, to bi moglo da dovede do njenog pada !? Tu bi mnogi špekulanti mogli pasti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 09:00 
Početnik
Početnik

maradona je napisao:

Nego šta će desiti kad Dojče Telekom (pretpostavljam) kupi ovih državnih 65% akcija?

Šta će biti sa ostatkom od 35% koji ostaje u privatnom vlasništvu? Jel misliš da će Nijemci htjeti da budu 100% vlasnici?

Pod uslovom da ne budu htjeli ponuditi (tadašnju) tržišnu vrijednost akcije, to bi moglo da dovede do njenog pada !? Tu bi mnogi špekulanti mogli pasti.

Molim.
Ne brini, ako dođe DT, cijena može samo gore, biti će zainteresiranih fondova koji će kupovati TLKM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 16:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Triklops je napisao:
maradona je napisao:

Molim.
Ne brini, ako dođe DT, cijena može samo gore, biti će zainteresiranih fondova koji će kupovati TLKM.

i da se nekim slucajem desi da cjena akcija padne posle prvatizacije telekoma.sto je malo vjerovatno , telekom je preduzece koje je donosi profit pod ovim kriminalnim rezimom prikazivali su profit od 80 miliona mozes zamisliti kolika ce dobit biti ako ude dojce telekom,sigurno dva puta veca,tako da se mali akcionari mogu nadati dobrim dividendama,mozda ce u pocetku prve 2 3 godine dobt usmjeravati u razvoj sto ce rezultirati i povecanjem broja akcija

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 16:52 
Pripravnik
Pripravnik

meni samo nije jasno kako je moguce da je vlada izuzela one poslovne zgrade telekoma a ima samo 65% sta je sa ostalim akcionarima,nadam se da ce mi to neko obajaniti od vas brokera,kako je moguce da jedan od vecinskih akcionara izuzma i prisvaja dio kapitala bez bilo kakve nahnade manjim akcionarima,znaci da i ja mogu prisvojiti dio neke poslovne zgrade a ako imam 0.0087% vlasnistva nad kapitalom telekoma ili bilo ko od manjih akcinara

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pozdrav svima, narocito Triklopsu, najvecem optimisti od svih igraca :).

Racunica 2,37 KM po akciji je sasvim tacna. Ja sam dosao do istog rezultata, mada sam skloniji da mislim da ce cijena biti 2.5... Dodik ce to vjerovatno zaokruziti(, a sigurno ce dobiti i neki bonus na poseban racun) ... Austrijanci, Nijemci, nebitno, interesovanje fondova hoce rasti, mada je skroman p/e pri takvim cijenama svakako kocnica. Ne vjerujem da cemo ga ove godine gledati preko 3 KM... Svejedno, iz Telekoma ne treba izlaziti. Cak posljednjih dana je cest slucaj da investitori izlaze iz BH Telekoma i ulaze u TLKM. Takodje, i novi klijenti iz SCG (kojih je sve vise, BL berza je tamo hit) obavezno u portfolio ukljucuju nesto tlkm, iako im je Elektroprivreda primarna.

Citiraj:
i da se nekim slucajem desi da cjena akcija padne posle prvatizacije telekoma.sto je malo vjerovatno , telekom je preduzece koje je donosi profit pod ovim kriminalnim rezimom prikazivali su profit od 80 miliona mozes zamisliti kolika ce dobit biti ako ude dojce telekom,sigurno dva puta veca,tako da se mali akcionari mogu nadati dobrim dividendama,mozda ce u pocetku prve 2 3 godine dobt usmjeravati u razvoj sto ce rezultirati i povecanjem broja akcija

Ovakvo razmisljanje ce imati vecina investitora i zato tlkm po preuzimanju mora rasti.

Citiraj:
meni samo nije jasno kako je moguce da je vlada izuzela one poslovne zgrade telekoma a ima samo 65% sta je sa ostalim akcionarima,nadam se da ce mi to neko obajaniti od vas brokera,kako je moguce da jedan od vecinskih akcionara izuzma i prisvaja dio kapitala bez bilo kakve nahnade manjim akcionarima,znaci da i ja mogu prisvojiti dio neke poslovne zgrade a ako imam 0.0087% vlasnistva nad kapitalom telekoma ili bilo ko od manjih akcinara

Ovo je Balkan, ovdje Vlada moze sve... Ti sigurno ne mozes :).

Nego, evo par savjeta za sljedecu sedmicu (koja ce po najavama biti jako zanimljiva) :

1. Rteu-r-a;
2. Sve elektrodistribucije (sad je izvjesno da ce do kraja maja cijena akcija preci nominalnu vrijednost);
3. SKBL do 2 KM;
4. PDPT (ako bude ponude);
5. USBS (ako bude ponude).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 18:58 
Početnik
Početnik

NACIONALNI STROJ je napisao:

Pa tako je!
Gamad, uzeli bi nam zgradu bez da nas se što pita. Evo im qrac! :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 19:27 
Početnik
Početnik

Hari_Haler je napisao:
Pozdrav svima, narocito Triklopsu, najvecem optimisti od svih igraca :).

Racunica 2,37 KM po akciji je sasvim tacna. Ja sam dosao do istog rezultata, mada sam skloniji da mislim da ce cijena biti 2.5... Dodik ce to vjerovatno zaokruziti(, a sigurno ce dobiti i neki bonus na poseban racun) ... Austrijanci, Nijemci, nebitno, interesovanje fondova hoce rasti, mada je skroman p/e pri takvim cijenama svakako kocnica. Ne vjerujem da cemo ga ove godine gledati preko 3 KM... Svejedno, iz Telekoma ne treba izlaziti. Cak posljednjih dana je cest slucaj da investitori izlaze iz BH Telekoma i ulaze u TLKM. Takodje, i novi klijenti iz SCG (kojih je sve vise, BL berza je tamo hit) obavezno u portfolio ukljucuju nesto tlkm, iako im je Elektroprivreda primarna.

Citiraj:

Ovakvo razmisljanje ce imati vecina investitora i zato tlkm po preuzimanju mora rasti.

Citiraj:

Ovo je Balkan, ovdje Vlada moze sve... Ti sigurno ne mozes :).

Nego, evo par savjeta za sljedecu sedmicu (koja ce po najavama biti jako zanimljiva) :

1. Rteu-r-a;
2. Sve elektrodistribucije (sad je izvjesno da ce do kraja maja cijena akcija preci nominalnu vrijednost);
3. SKBL do 2 KM;
4. PDPT (ako bude ponude);
5. USBS (ako bude ponude).

Stari bok!
Tebe nigdje nema....

Telekom ne ide ispod 2.20KM, po meni, e sada...očekujem ga ove godine preko 3KM.

Od ovih što si nabrojao.....

Prijedorputevi... Mislim da ispod 4-5 KM neću izlaziti.
Čuj Hari, kod tebe je blizu taj Ilidžaput, saznaj malo više o njima. Iskreno, sumnjam da će PDPT kupiti Vojvodinaput, ali da će PDPT uskoro imati marku po dionici dobiti, vrlo vjerojatno...a prihodi svake godine sve veći.
Usporediti poslovanje od 2001 naovamo... http://www.blberza.com

SKBL...počeli su raditi, Kristal se po meni malo zaje*ao...ali dobro.
Budemo vidjeli kamo će SKBL. Nemam ideje.

USBS iliti Ušće Bosne...a ovo ti je dionica koju sam već na par foruma našao.
Slabo ih ima preko interneta, ali vidim iz financijskog da su povećali prihode, a tako će i biti koliko sam čuo-5C koridor ide kroz Šamac, a i kod nas u Hrvatskoj su potpisani ugovori za isporuku šljunka.
Problem je da nema dionica na prodaji uopće, ali da se pojavi količina, vjerojatno bi bilo zatvaranja.

Teško je biti pametan.
Pozdrav dečki

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik

Triklops je napisao:

Pa tako je!

mislim da je to cist kriminal i nadlezni organi bi trebali reagovati,opet pitanje za vas brokere ko je nadlezan da zaustvi pljacku ,komisija za hrtije od vrednosti ,sud,ili ko vec........

oni to sigurno nerade sto su vlada i sto im se moze u pitanju je opste neznanje,sve je to stara komonisticka skola neupoznata sa korporativnim upravljanjem i trzistem kapitala

pa sam dodik kad govori o telekomu i privatizaciji govori o tome kao da je vlada vlasnik cjelog telekoma i da se cjeli telekom privatizuje,i njemu nista nije jasno ,nemogu da vjerujem da u vladi nema neko od mladih ekonomista koji bi te senilne komunjare naucio i objanio im daje vreme drzavne svojine proslost

NEMOGUCE JE DA JEDAN OD VECINSKIH AKCIONARA IZUZMA I PRISVAJA IMOVINU AKCIONARSKOG DRUSTVA BEZ SKUPSTINE AKCIONARA,CAK AKO TO URADE PREKO SKUPSTINE ONI BI TREBALI PONUDITI TE ZGRADE U PRODAJU PA IH TEK ONDA OTKUPITI I PLATITI A NOVAC BI TREBAO BITI PRIKAZAN KAO DOBIT

SLICNE PLJACKE SU SE DESAVALE I OD PRIJASNIH VLADA KAD SU IZ TELEKOMA UZMALI KOLIKO SU HTJELI PA KAD JE IZBILA ONA AFREA OKO TELEKOMA PRE NEKU GODINU I KAD JE GLAVNI REVIZOR BOSKO CEKO UOCIO TE NEPRAVILNOSTI TEK SU ONDA POCELI SA ISPLATAMA DIVIDENDI

KAKO ONI MISLE DA ce strani i domaci investitori ulagati u nase trziste kapitala kad se desavaju ovake smjesne kriminalne aktivnosti

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 20:20 
Početnik
Početnik

Triklops je napisao:

Pa tako je!

mislim da je to cist kriminal i nadlezni organi bi trebali reagovati,opet pitanje za vas brokere ko je nadlezan da zaustvi pljacku ,komisija za hrtije od vrednosti ,sud,ili ko vec........

oni to sigurno nerade sto su vlada i sto im se moze u pitanju je opste neznanje,sve je to stara komonisticka skola neupoznata sa korporativnim upravljanjem i trzistem kapitala

pa sam dodik kad govori o telekomu i privatizaciji govori o tome kao da je vlada vlasnik cjelog telekoma i da se cjeli telekom privatizuje,i njemu nista nije jasno ,nemogu da vjerujem da u vladi nema neko od mladih ekonomista koji bi te senilne komunjare naucio i objanio im daje vreme drzavne svojine proslost

NEMOGUCE JE DA JEDAN OD VECINSKIH AKCIONARA IZUZMA I PRISVAJA IMOVINU AKCIONARSKOG DRUSTVA BEZ SKUPSTINE AKCIONARA,CAK AKO TO URADE PREKO SKUPSTINE ONI BI TREBALI PONUDITI TE ZGRADE U PRODAJU PA IH TEK ONDA OTKUPITI I PLATITI A NOVAC BI TREBAO BITI PRIKAZAN KAO DOBIT

SLICNE PLJACKE SU SE DESAVALE I OD PRIJASNIH VLADA KAD SU IZ TELEKOMA UZMALI KOLIKO SU HTJELI PA KAD JE IZBILA ONA AFREA OKO TELEKOMA PRE NEKU GODINU I KAD JE GLAVNI REVIZOR BOSKO CEKO UOCIO TE NEPRAVILNOSTI TEK SU ONDA POCELI SA ISPLATAMA DIVIDENDI

KAKO ONI MISLE DA ce strani i domaci investitori ulagati u nase trziste kapitala kad se desavaju ovake smjesne kriminalne aktivnosti

Nisam broker. Mislim da je Komisija dobar početak.
Evo pogledaj što je pljačka, što Ukio grupa radi od Birača. To bi ja sve pred zid. 8)

Mislim da taj vaš Dodik trabunja, da neće biti ništa od otimačine zgrade.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]