Hari_Haler je napisao:
Pozdrav svima, narocito Triklopsu, najvecem optimisti od svih igraca

.
Racunica 2,37 KM po akciji je sasvim tacna. Ja sam dosao do istog rezultata, mada sam skloniji da mislim da ce cijena biti 2.5... Dodik ce to vjerovatno zaokruziti(, a sigurno ce dobiti i neki bonus na poseban racun) ... Austrijanci, Nijemci, nebitno, interesovanje fondova hoce rasti, mada je skroman p/e pri takvim cijenama svakako kocnica. Ne vjerujem da cemo ga ove godine gledati preko 3 KM... Svejedno, iz Telekoma ne treba izlaziti. Cak posljednjih dana je cest slucaj da investitori izlaze iz BH Telekoma i ulaze u TLKM. Takodje, i novi klijenti iz SCG (kojih je sve vise, BL berza je tamo hit) obavezno u portfolio ukljucuju nesto tlkm, iako im je Elektroprivreda primarna.
Citiraj:
i da se nekim slucajem desi da cjena akcija padne posle prvatizacije telekoma.sto je malo vjerovatno , telekom je preduzece koje je donosi profit pod ovim kriminalnim rezimom prikazivali su profit od 80 miliona mozes zamisliti kolika ce dobit biti ako ude dojce telekom,sigurno dva puta veca,tako da se mali akcionari mogu nadati dobrim dividendama,mozda ce u pocetku prve 2 3 godine dobt usmjeravati u razvoj sto ce rezultirati i povecanjem broja akcija
Ovakvo razmisljanje ce imati vecina investitora i zato tlkm po preuzimanju mora rasti.
Citiraj:
meni samo nije jasno kako je moguce da je vlada izuzela one poslovne zgrade telekoma a ima samo 65% sta je sa ostalim akcionarima,nadam se da ce mi to neko obajaniti od vas brokera,kako je moguce da jedan od vecinskih akcionara izuzma i prisvaja dio kapitala bez bilo kakve nahnade manjim akcionarima,znaci da i ja mogu prisvojiti dio neke poslovne zgrade a ako imam 0.0087% vlasnistva nad kapitalom telekoma ili bilo ko od manjih akcinara
Ovo je Balkan, ovdje Vlada moze sve... Ti sigurno ne mozes

.
Nego, evo par savjeta za sljedecu sedmicu (koja ce po najavama biti jako zanimljiva) :
1. Rteu-r-a;
2. Sve elektrodistribucije (sad je izvjesno da ce do kraja maja cijena akcija preci nominalnu vrijednost);
3. SKBL do 2 KM;
4. PDPT (ako bude ponude);
5. USBS (ako bude ponude).
Stari bok!
Tebe nigdje nema....
Telekom ne ide ispod 2.20KM, po meni, e sada...očekujem ga ove godine preko 3KM.
Od ovih što si nabrojao.....
Prijedorputevi... Mislim da ispod 4-5 KM neću izlaziti.
Čuj Hari, kod tebe je blizu taj Ilidžaput, saznaj malo više o njima. Iskreno, sumnjam da će PDPT kupiti Vojvodinaput, ali da će PDPT uskoro imati marku po dionici dobiti, vrlo vjerojatno...a prihodi svake godine sve veći.
Usporediti poslovanje od 2001 naovamo...
http://www.blberza.com
SKBL...počeli su raditi, Kristal se po meni malo zaje*ao...ali dobro.
Budemo vidjeli kamo će SKBL. Nemam ideje.
USBS iliti Ušće Bosne...a ovo ti je dionica koju sam već na par foruma našao.
Slabo ih ima preko interneta, ali vidim iz financijskog da su povećali prihode, a tako će i biti koliko sam čuo-5C koridor ide kroz Šamac, a i kod nas u Hrvatskoj su potpisani ugovori za isporuku šljunka.
Problem je da nema dionica na prodaji uopće, ali da se pojavi količina, vjerojatno bi bilo zatvaranja.
Teško je biti pametan.
Pozdrav dečki