banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2005, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Skinuh ovo sa serbiancafea:
Citiraj:
Proseèan stanovnik BiH godi¹nje za kupovinu nakita potro¹i devet puta vi¹e novca nego za higijenska sredstva, pi¹e zagrebaèki "Veèernji list". Prema statistièkim podacima, graðani BiH godi¹nje u proseku za nabavku sredstava za liènu higijenu tro¹e samo 7,83 KM, ¹to je jedva dovoljno za dva ¹ampona za kosu ili teèna sapuna. Za kupovinu mesa proseèni graðanin BiH godi¹nje izdvoji 178,42 KM, za hleb i mleko 30 KM manje, a za voæe i povræe dvostruko manje. Godi¹nje za kupovinu vina potro¹i se u proseku 5,07 KM, ¹to je dovoljno za nabavku litar ne ba¹ preterano kvalitetnog vina. Za novu odeæu i obuæu stanovnici BiH godi¹nje izdvoje oko 190 KM, a za obnovu pokuæstva ne¹to vi¹e od 120 KM. Svaki graðanin u proseku sedmièno na cigarete potro¹i 2,33 KM, za piæe u kafiæima i restoranima meseèno 2 KM, a za ruèak ili veèeru u nekom od ugostiteljskih objekata sedmièno 2,5 KM, ¹to je dovoljno za malu porciju æevapa. Za ¹tampu se u proseku sedmièno potro¹i 0,52 KM, dok se frizerske usluge plaæaju svakih osam meseci. (Srna)

mislim smijesno zaista...
malo cu se kasnije osvrnuti na ovo zasad samo prenosim. jos su samo trebali napisati koliko trosi prosjecan hrvat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 08:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
nista novo,nas narod PATI DA SE POKAZE...dobra marka,zlato,jaka kola..samo da je nesto dobro pa makar i nemali nista u kuci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 09:24 
Standardno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja znam barem 20 cura koje su u stanju da kupe neku krpu ili cipele i da narednih 6 mjeseci hodaju bez marke u dzepu

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2005, 11:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Citiraj:
...godišnje u proseku za nabavku sredstava za ličnu higijenu troše samo 7,83 KM...
Ma daj, ova cifra je stvarno i teoretski skoro nemoguca, a kamoli prakticno. Cuj 7,83 KM!?!?!?! Ajd da je 78,3 KM, pa bih mozda i povjerovao, ali ovo je zaista smijesno... Jel se ti statisticari malo zaebavaju, a? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2005, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
pa i meni je to nelogicno .toliko platim cetkicu za zube (mozda marku manje :) ) ali ono je kao neki prosjek.
stvarno bi bilo dobro kad bibilo i iz susjednih zemalja vako nesto pa da poredimo, ovako mi se cini neozbiljno. inace mentalitet naseg naroda je poznat, kupicu telefon od 500Km ali nemam na racunu , heh...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2005, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Digresija je napisao:
Citiraj:
...godišnje u proseku za nabavku sredstava za ličnu higijenu troše samo 7,83 KM...
Ma daj, ova cifra je stvarno i teoretski skoro nemoguca, a kamoli prakticno. Cuj 7,83 KM!?!?!?! Ajd da je 78,3 KM, pa bih mozda i povjerovao, ali ovo je zaista smijesno... Jel se ti statisticari malo zaebavaju, a? :)

ma pazi 80% naroda kupuje sredstva za higijenu na pijaci a to boga pitaj odakle dolazi i kakvim kanalima se dovlaci.
statisticari mozda odu u "Sima-trade' koji uvozi kojesta za higijenu i pitaju ga koliko je toga prodao. Sima naravno vodi dvostruko knjigovodstvo zbog poreza i kaze im samo onaj dio koji je prijavljen. i eto kako se dobije "sapun po glavi stanovnika" godisnje

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2005, 17:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Digresija je napisao:
Citiraj:

I ja se ovo pitam... :roll:
Jel' to 1 sampon (khm... jakog kvaliteta) od 4KM, i 2 sapuna drze jednu osobu godinu dana? A da ne pricam sta jos sve treba osim to dvoje najnuznijeg, ali za to para ne mozes kupiti nista vise... :-?

Pa nije valjda da vode tako statistiku da odu u 'Sima trade' i jos 2-3 prodavnice i stavljaju to kao globalnu statistiku po glavi stanovnika. :-?

...da nisu oni mozda mislili samo na glavu, bez ostatka tijela? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 08:00 
Ma pusta sra**a nashis statistichara.....ova statistika je glupa....Jedino u chemu se slazem je to da se previshe trosi na gluposti.

Kao shto rece rendzer kupe telefon od 500 km i onda nema na rachunu....To je standardna logika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 19:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Nov 2003, 20:30
Ovo su skolski primjer novinarskih gluposti..
Pa svaki idiot zna da u BiH jos nije sproveden popis stanovnistva (inace osnov za vecinu ekonomskih stat. analiza), tako da se ne zna koliko uopste ljudi zivi u BiH, a kamoli jos potrosacke navike i sl.

Ma gluposti kvazinovinara!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]