banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2025, 19:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2012, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
^^
Рекао бих да јесте за БЛ-Добој. 5Ц нисам баш сигуран. Прије свега зато што није у политичком интересу Српске да што прије изгради свој дио коридора. Овако ће већина саобраћаја на правцу западна Европа - БиХ гравитирати ка потезу Градишка - БЛ - Добој.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
меди je napisao:
^^
Рекао бих да јесте за БЛ-Добој. 5Ц нисам баш сигуран. Прије свега зато што није у политичком интересу Српске да што прије изгради свој дио коридора. Овако ће већина саобраћаја на правцу западна Европа - БиХ гравитирати ка потезу Градишка - БЛ - Добој.

Primetio sam da Srpska lagano odradjuje taj Vc, ono ne zuri nesto oko toga :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
To se i onako ne pravi zbog nas. Nego zbog stranjskih firmi i korporacija.
Prvenstveno njemackih, pa francuskih i britanskih...
A na to sve, Bogom smo dani za probijanje rokova.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 14:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
BANJALUKA, Javno preduzeće „Autoputevi RS“ predložiće Vladi RS da cijena putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška bude deset feninga po kilometru za putnička vozila, saznaju „Nezavisne“.

Ukoliko Vlada RS prihvati tu cijenu, vozači koji budu prolazili dionicom od Banjaluke do Gradiške plaćaće jedinstvenu cijenu od 3,3 KM, s obzirom na to da je dužina ovog puta 33 kilometra.
U JP „Autoputevi RS“ nisu željeli da govore o cijeni i njihovom prijedlogu putarine, naglašavajući da će to biti određeno neposredno pred početak naplate.
„‘Autoputevi RS’ planiraju da od početka proljeća 2013. godine počnu s naplaćivanjem posebne naknade za upotrebu autoputa Gradiška – Banjaluka, odnosno putarine“, rekao je Dušan Topić, direktor JP „Autoputevi RS“.
U ovom javnom preduzeću „Nezavisne“ nisu uspjele saznati šta je pokazala Studija o mogućnosti uvođenja putarine i sistema naplate, jer kako kažu ta studija još nije dostavljena JP „Autoputevi RS“.
„Detalji koje ona sadrži biće predstavljeni kada taj dokument bude u posjedu preduzeća“, kaže Topić.
Inače, ovaj dokument treba da sadrži broj vozila koji dnevno prolaze ovu dionicu na osnovu čega će se praviti planovi prikupljanja prihoda i održavanja ovog autoputa.
„Nezavisne“ nezvanično saznaju da će naplatna kućica na izlazu iz Banjaluke biti postavljena između dva postojeća tunela te da će se putarina naplaćivati po principu otvorenog sistema naplate.
Kako pojašnjavaju u „Autoputevima RS“, otvoreni sistem podrazumijeva da se naplata vrši na jednom mjestu na autoputu bez obzira na pređenu dionicu, a nešto slično kada je u pitanju naplata trenutno se radi u Sarajevu.
„Sa porastom obima saobraćaja, otvoreni sistem biće zamijenjen zatvorenim, tako da će naplatne rampe biti postavljene na svim prilazima autoputu“, kazao je Topić.
U Ministarstvu saobraćaja i veza RS kažu da se na zatvoreni sistem naplate putarine neće ići sve dok ne bude izgrađen most na rijeci Savi kada će autoput Banjaluka – Gradiška dobiti svoj puni smisao.
Juče nisu uspjeli dobiti odgovor na pitanje šta će biti sa naplatnim kućicama koje je postavilo JP „Putevi RS“ kod tržnog centra „Robot“ sa ciljem da naplaćuje putarinu za „brzu cestu“ od prijedorske petlje do Klašnica i obrnuto.
Na pitanje da li su izglađeni nesporazumu između JP „Putevi RS“ i JP „Autoputevi RS“ kada je u pitanju naplata putarine, Topić kaže da nesporazuma nije ni bilo jer su nadležnosti ova dva javna preduzeća precizno definisana zakonskim i podzakonskim aktima.
Nezvanično se saznaje da su u toku pregovori između ova dva javna preduzeća te da je najizglednije rješenje formiranje novog preduzeća koje bi se bavilo samo naplatom putarine odnosno prikupljalo sredstva i raspoređivalo ih prema utvrđenom procentu. Nezavisne novine

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
jesu poceli sa gradnjom doboj-prnjavor?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 23:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Da, pripremni radovi...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Zemljani, ocam! Preko 10.000 kubika dnevno. Čim padne prva jača kiša, eto i "iznenadnih troškova."

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 08:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
hazoous je napisao:
Zemljani, ocam! Preko 10.000 kubika dnevno. Čim padne prva jača kiša, eto i "iznenadnih troškova."

Zasto bi kisa bila problem? Ne valjaju humus zaboga :roll:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
A.J.V.A.R. je napisao:
hazoous je napisao:

Zasto bi kisa bila problem? Ne valjaju humus zaboga :roll:.

Pa razna klizista koja ce se pojaviti i koja je potrebno sanirati a nema ih u projektu. I onda to iskoristiti da skoro uduplas cijenu kojom si dobio tender. Vec vidjeno ali jos uvijek jako efikasno djeluje.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, ako ti tako kazes :D. Ja nisam primjetila nesto visoke usjeke na trasi, sam bog zna da je AP uglavnom u nasipu. Tamo gdje se javlja najveci usjek radi se mizeran vjestacki tunel. Zastita kosina je u projektu uradjena adekvatno i profesionalno. Geomehanicki elaborat nisam vidjela, sto opet ne znaci da ga nema ;).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka

A.J.V.A.R. je napisao:
Ok, ako ti tako kazes :D. Ja nisam primjetila nesto visoke usjeke na trasi, sam bog zna da je AP uglavnom u nasipu. Tamo gdje se javlja najveci usjek radi se mizeran vjestacki tunel. Zastita kosina je u projektu uradjena adekvatno i profesionalno. Geomehanicki elaborat nisam vidjela, sto opet ne znaci da ga nema ;).

Nasa gradjevinska operativa je specificna po tome da nadje kliziste. Zluradi bi rekli i da ga sami naprave,primjera ima dosta npr mahovljanska petlja. Elaborati i projekti a rad na terenu nesto drugo. Kad `krusko` popije gajbu piva i sjedne za bager ima da nacini kliziste. :wink: .
Nego sad ozbiljno ako si u toku zanima me dali su u projektu predvidjeni prelazi za divlje zivotinje, i koliko izlaza ima od Laktasa do Doboja, te koliko je predvidjeno pumpi i odmaralista.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Nasa gradjevinska operativa je specificna po tome da nadje kliziste. Zluradi bi rekli i da ga sami naprave,primjera ima dosta npr mahovljanska petlja. Elaborati i projekti a rad na terenu nesto drugo. Kad `krusko` popije gajbu piva i sjedne za bager ima da nacini kliziste. :wink: .
Nego sad ozbiljno ako si u toku zanima me dali su u projektu predvidjeni prelazi za divlje zivotinje, i koliko izlaza ima od Laktasa do Doboja, te koliko je predvidjeno pumpi i odmaralista.

Ja reko ti imas neke pouzdane informacije :D.
Za divlje zivotinje su predvidjeni AB prolazi ispod AP-a. Od Laktasa do Doboja imas tri cvora (Mahovljani 2, Prnjavor i Johovac - po nazivima mozes skontati gdje su locirani). Sto se tice odmorista ja znam za dva, ako u medjuvremenu nije doslo do nekog umnozavanja posto je bilo takvih zahtjeva :D.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka

ok hvala 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2013, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mlELzCMW3-0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2014, 06:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Evo da se Spijan ne muci sa Nezavisnim :P

http://www.nezavisne.com/posao/privreda ... 66783.html

Jes da ima bar mjesec kako su zakopali, ali eto... Krenulo i prema Prnjavoru :P

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 01:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cczTAAGTtLM[/youtube]

Autoput do Jajca, zvuči tako nestvarno.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 05:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Prije će biti do malo iznad jajca, ono kad na karti gledaš.

Zamisli samo koliko bi se tu pokralo. Kad su u ravnici uštinuli toliko miliona, kroz planine bi kilometar bio bar 50 miliona na kraju.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 08:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Taj pravac nema nikakvog opravdanja. Ako neko hoce koncesiju. Bujrum i dzaba. Ali uloziti i marku u to je potpuno drustveno iracionalno i danas i za dvadeset godina.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj pravac bi imao opravdanje kada bi Hrvati bili na gotovs da svoj dio realizuju. A posto nisu, niti ce biti - mrka kapa. Nadam se da nam je draga vlast nesto naucila izgradnjom AP BL-Gradiska.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako NATO zakljuci drugacije, najebacemo i mi i Hrvati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]