banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2012, 06:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zivotinje?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
shoole je napisao:
Citiraj:
Шта је то умјетни тунел и чему служи? Правиш аутопут и дођеш до неког брдашца и онда умјесто да прокопаш за пут, насипаш земљу да добијеш тунел?

Ако може неко ко се стварно разумије у проблематику, поштедите ме квазидуховитих одговора.

Koliko sam uspjela vidjeti poduzni profil za ovaj tunel, trasa nailazi na brdo i prolazi kroz njega. Brdo nije nesto visoko (nadsloj nad tunelom je mozda 1-2 m) i ono sto je i meni postavilo pitanje je: zar je tunel zaista bio neophodan, zar nije samo usjek mogao biti na tom mjestu?
Medjutim, nisam upoznata sa svim parametrima kojima su se projektanti vodili (prvenstveno geomehanika, pa opravdanost i komplikovanost za izvodjenje) pa necu pljuvati po ovakvom rjesenju. Ono sto je relevantno je da se taj tunel nalazi na teritoriji opstine Prnjavor, sto ce reci da je brdo gdje treba proci vjerovatno zemlja. Samim tim, izgradnja nekog usjeka bi mozda bila Sizifov posao te se projektantima kao jedino rjesenje nametnuo vjestacki tunel.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A mozda je ipak samo zeleni most za divljac? :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
A mozda je ipak samo zeleni most za divljac? :)

Postoje AB prolazi razlicitih oblika za zivotinje ispod autoputeva. Stvarno se nadam da zivotinje nece ici preko tog brda pa iskakati na ulazne/izlazne portale ljudima na sajbe :lol:. Salu na stranu, preko tog tunela, tj. iznad tunela su planirane veze lokalnih puteva koji su presjeceni, a posto trasa na tom dijelu prelazi preko zemljista koje se obradjuje, nema nesto divljih zivotinja u izobilju.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Si sigurna da nema zivuljki? ;-)

Elem, cini mi se da sam negdje nekad procitao da ce i to biti... Ali nisam siguran. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro, desi se da iz nekog dvorista utekne kokos ili prije pjevac :D. Ne razumijem, sta si procitao da ce biti? Propusti za zivotinje? Na ovoj trasi BL-Doboj vec su predvidjeni u projektu kao AB prolazi ispod AP-a :).

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
The_new_Statesman je napisao:
Zivotinje?

Умјетни тунел дуг 180 метара да би животиње пролазиле преко аутопута? Па то је превише и за пролазак крда слонова.

Ти коридори за пролазак животиња би требали бити пуно мањи, било да су испод аутопута било преко аутопута.
A.J.V.A.R. je napisao:
Medjutim, nisam upoznata sa svim parametrima kojima su se projektanti vodili (prvenstveno geomehanika, pa opravdanost i komplikovanost za izvodjenje) pa necu pljuvati po ovakvom rjesenju. Ono sto je relevantno je da se taj tunel nalazi na teritoriji opstine Prnjavor, sto ce reci da je brdo gdje treba proci vjerovatno zemlja. Samim tim, izgradnja nekog usjeka bi mozda bila Sizifov posao te se projektantima kao jedino rjesenje nametnuo vjestacki tunel.

Не пљујем ја никога, само питам.

Око Прњавора има пуно глинице. Али опет не контам што је Сизифов посао правити усјек у глиници, а пис оф кејк правити 180 метара умјетног тунела?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 21:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Tunel je više fensi, i veće su mogućnosti za "ugrađivanje".

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2012, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Не пљујем ја никога, само питам.

Око Прњавора има пуно глинице. Али опет не контам што је Сизифов посао правити усјек у глиници, а пис оф кејк правити 180 метара умјетног тунела?

Joj nisam na tebe mislila, vec na sebe jer cesto ne iskontrolisem jezik na vrijeme :D.
Ne znam zasto su se odlucili na varijantu tunela, napisala sam pretpostavke. Ne znam geomehaniku, ko zna koliko je teren zeznut za usjek, pitanje je koliko bi izaslo osiguranje kosina, na sta bi to licilo i da li je uopste moguce da to stoji bez opasnosti od urusavanja. Cijena tunela se u startu racuna na 7 cifara, tesko da kakav bilo usijek toliko kosta. Ali opet kazem, ko zna sta je bolje rjesenje dugorocno gledano i kakvim su se sve parametrima vodili.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
NOVI SAD, Kineska kompanija “Čonging internešnel konstrakšn korporejšn” /Chongqing International Construction Corporation/ namjerava da gradi autoput od Novog Sada, koji ide tunelom kroz Frušku goru do Rume, potom do Šapca i Loznice, sve do granice sa Republikom Srpskom.

Predstavnici kineske kompanije razgovarali su o tome sa vojvođanskim sekretarom za privredu Miroslavom Vasinom, koji ih je upoznao o pravnim procedurama čije će provođenje ozvaničiti saradnju vojvođanske vlade i kineske kompanije na izgradnji tog autoputa, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Dogovoreno je da se sačini memorandum o saradnji između Vlade AP Vojvodine i kineskog partnera, usaglašen sa mišljenjem Vlade Srbije, kojim bi se definisao pravno-ekonomski okvir i mogućnosti saradnje.

Izuzetno značajna putna dionica za Srbiju i Vojvodinu, kao i za njihovo saobraćajno povezivanje sa Republikom Srpskom, odnosno BiH, nalazi se na koridoru M21. Srna

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1R8CsB7s5sw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И још неколико слика уваженог BNX са ССЦ форума:

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Valjda je na TV-u izjavljeno kako radovi napreduju brze nego sto se planiralo, a po srijedi je tek krcenje, iskolcavanje trase i skidanje humusa :lol:. Na stranu to sto cak ni eksproprijacija glavne trase nije zavrsena :-?.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako nije? Na stranu sudski sporovi...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Кад спомену експропријацију.. Својевремено је Тихо Глигорић био махнит у интервјуима прије неколико година, клео се у све да је експропријација читаве трасе АП Бања Лука - Добој 99,99999 % завршена. Готово, нема, ајмо радити!

Онда се појавила прича око Вучјака, како је неки јаро ваљда (за)купио земљиште, иако је РС повратила право на саму ергелу. И као тај дио није био рјешен.

Колико ја познајем географију, Вучјак је између Добоја и Прњавора, дакле на овој траси која се сад ради. Зна ли неко, је ли тај дио експропријиран?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam da li eksproprisan, znam da je u Prnjavoru prije godinu dana u toku bila izrada regulacionog plana za tu zonu. U pitanju su ogromne parcele i to na dijelu gdje je Prnjavorska petlja predvidjena (radi lakse orjentacije lokacija je: odvajanje regionalnog puta R474 za Stanare sa magistralnog puta M16.1 Prnjavor-Derventa).
Problem sa eksproprijacijom se javio kada se izmjenila glavna trasa, tj. nivelacija autoputa. Naime, projekta je ponovo doradjen, pomjerile se skarpe i ono sto je prije bilo eksproprisano sada ce morati jos neki dijelovi da se otkupljuju duz cijele trase.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Je l' se moze negdje naci karta sa ucrtanim putem? Da vidim kroz koja mjesta prolazi i kuda tacno ide.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
ono sto je prije bilo eksproprisano sada ce morati jos neki dijelovi da se otkupljuju duz cijele trase.

Колико дуж трасе? Пар стотина метара ту око Прњавора да се прошири траса или дуже?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Je l' se moze negdje naci karta sa ucrtanim putem? Da vidim kroz koja mjesta prolazi i kuda tacno ide.

Угрубо: http://www.autoputevirs.com/upload/slike/Karta.jpg

Текстуално: http://www.autoputevirs.com/aprs/Doc.as ... id=81&br=0

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2012, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Онда се појавила прича око Вучјака, како је неки јаро ваљда (за)купио земљиште, иако је РС повратила право на саму ергелу. И као тај дио није био рјешен.

E ovo je zanimljiva igrarija prema pricama koje kruze. Taj ciko sto je pokupovo zemlju kuda treba proci AP (lokacija: Vucijak) je bio kandidat na ovim izborima za nacelnika opstine Srebrenica: Radojica Ratkovac. On vec neko vrijeme ganja dozvolu za banju Guber u Srebrenici ali ga Dodik koci. Covjek pun ko brod, jos prije pokupovao zemlju gdje treba proci AP i sada ih samo ceka tu (nece da proda). A kandidovao se u Srebrenici ne bi li pomrsio konce SNSD-u i omogucio prolaz Durakovicu (sto se i desilo, posto mu je ovaj obecao pomoci oko banje Guber). Et tako, ko ce kome ako nece svoj svome :lol:.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]