banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 08:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbor banke
PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Jucer bio Svjetski dan stednje koji nije nikako kod nas tj od strane nasih banaka obiljezen. Barem ja licno nisam nista zaprimio (bilo kakvu informaciju ili poziv) od svoje banke. Dok sam zivio u Austriji, to se bas obeljezavalo od strane banaka. To su bili kao dani otvorenih vrata, djelile se nagrade, plasirali se povoljni paketi za stednje ili neke druge ponude. Znalo je ti biti bas odlicnih poklona. Znalo je i biti kolo za okretanje pa osvojis 50eur na stednu knjizicu, gratis vođenje stednje s nekim top kamatama, itd.

Zasto toga nema kod nas?

Jucer su na sjednici vlade usvojene izmjene zakona o bankama, interesuje me kako ce to proci, hoce li banke to sprovoditi

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ma juce bio noc vjestica,kome je do banke i stedisa.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Iz škole su išli u NLB banku tim povodom i sva djeca su dobila kasicu prasicu

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
ratkop je napisao:
Jucer bio Svjetski dan stednje koji nije nikako kod nas tj od strane nasih banaka obiljezen. Barem ja licno nisam nista zaprimio (bilo kakvu informaciju ili poziv) od svoje banke. Dok sam zivio u Austriji, to se bas obeljezavalo od strane banaka. To su bili kao dani otvorenih vrata, djelile se nagrade, plasirali se povoljni paketi za stednje ili neke druge ponude. Znalo je ti biti bas odlicnih poklona. Znalo je i biti kolo za okretanje pa osvojis 50eur na stednu knjizicu, gratis vođenje stednje s nekim top kamatama, itd.

Zasto toga nema kod nas?

Jucer su na sjednici vlade usvojene izmjene zakona o bankama, interesuje me kako ce to proci, hoce li banke to sprovoditi

Pa za koga ce to raditi ovdje? Ovdje ne mozes spojiti 10 dana od plate, ostalih 20 prezivljavanje. Stednja je misaona imenica. Sta ce to nama koji qrac

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MF Banka ima najveću kamatu na štednju. Na 3 godine 4%. Na 10 000KM dobiješ nekih 1250KM

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Zato je najrizicnija. Generalno obicno privlacenje kapitala i bez obzira na sve, opet ne bih kod njih orocio novac

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 12:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
supersonic je napisao:
ratkop je napisao:

Zasto toga nema kod nas?

Pa za koga ce to raditi ovdje? Ovdje ne mozes spojiti 10 dana od plate, ostalih 20 prezivljavanje. Stednja je misaona imenica. Sta ce to nama koji qrac
Depoziti stanovništva u BiH su skoro 17 milijardi KM, tako da štednje ima.
Banke ne promovišu štednju, jer im nije potrebna, imaju i više nego dovoljno sredstava, fali im plasmana.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 12:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
ratkop je napisao:
Zato je najrizicnija. Generalno obicno privlacenje kapitala i bez obzira na sve, opet ne bih kod njih orocio novac
Po čemu misliš da je najrizičnija? Depoziti do 70k su osigurani od strane Agencije za osiguranje depozita... Ja bih rekao da je to sve isto...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:

A što?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2024, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

https://www.nezavisne.com/ekonomija/trz ... -KM/867418

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2024, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zamisli situaciju baba dođe na kasu i prodavačica kaže baba ne mogu da ti prihvatim to nosi u Sarajevo da ti zamjene.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2024, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nema države u kojoj se to nije desilo, nije kraj svijeta. Vjerujm da je takvih novčanica jako malo i da će jako brzo da se izvrši zamjena "prirodnim" putem (kroz trgovinu, banke i sl)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2024, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Samo u banana državama u normalnim državama recimo povlače apoen od 500 evra ali će narod moći njime plaćati sve dok ima zaštekano u slamarici. A ovde baba ima rok od godinu dana i to ako se sjeti u kom je džepu od kaputa ostavila.

Ja bih pitao ustavni sud BiH ako je konvertibilna marka zakonsko sredstvo plaćanja ko to ima pravo da ti ograničava mogućnost da plaćaš bilo kojom legalnom novčanicom. Kako će centralna banka da skupi svoje trule paretine to je njihov problem a ne građana ove banana države.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2024, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2021, 21:22
Jedno pitanje. Poznanik ima dinarski racun u Raiffeisenu u Srbiji. Htio je da digne 2000km na bankomatu naseg RF (znajuci da ne vaze pravila besplatnog podizanja unutar grupacije) medjutim pisalo mu je da ce nasa RF uzeti 40km za tu transakciju + provizija koju uzima maticna banka. Koji bankomat uzima najmanju proviziju za strane kartice, i je li istina da Mikrofin bankomat ne uzima nikakvu proviziju za strane kartice?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2024, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2020, 17:21
Nema šanse da Mikrofin banka ne uzima proviziju na svojim bankomatima, stranim državljanima, pogotovo ako su iz druge banke.
Takođe, ne vjerujem da postoje razlike u provizijama od bankomata do bankomata jer su te provizije uređene nekim zakonskim i podzakonskim aktima. Da nije tako, te provizije bi išle u nebesa...

Ako me sjećanje dobro služi, te provizije su 2 ili 2,5% od iznosa transakcije + naknada za konverziju valuta.

Baš je čudno da Raiffeisen banka uzima proviziju za podizanje gotovine na bankomatima unutar grupacije?
Znam da npr. NLB banka ne obračunava tu proviziju ako se koriste bankomati NLB grupe, što je i normalno.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2024, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Da, RF naplaćuje veliku proviziju. Bez obzira što su ista grupacija, nemaju tu opciju podizanja bez provizije. Teško u tom slučaju može naći bankomat koji neće uzeti proviziju u BiH.

Ostali ne naplaćuju proviziju (Intesa, UniCredit, Sparkasse...)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2024, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2021, 21:22
To za MF banku sam procitao na klix forumu,post od prije godinu,i kao neko je probao i stvarno je tako,ali mi je malo sumnjivo opet.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2024, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Adiko i Unicredit Mosstar 15KM provizije. I obavezno prilikom podizanja novca odabereš da NE PRIHVATAŠ KONVERZIJU.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 15:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Feb 2021, 12:02
Intesa je baš slaba s poslovnicama i bankomatima u RS. Vidim da su Federaciju soldino pokrili a RS baš slabo. Banja Luka, Prijedor i Bijeljina samo. U BL samo dvije poslovnice i 4 bankomata. Došao mi rođak iz Srbije, jedva smo našli bankomat, ona poslovnica u centru preko puta Vidovića premještena u Novu Varoš.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2024, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Nisu jedini. Skoro sve banke posluju sa fokusom na jedan entitet.
Jedino je Raiffeisen manje više ravnomjerno raširena i prisutna banka u oba entiteta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]