меди je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Vozis li ti? I koliko? I koliko je ono max ogranicenje brzine u Svici? Nesto sam zaboravio...
Poredis brda i planine sa onom ravnicom.
I usput priznajes da su udesi rijetki. E zato sto su rijetki ne treba taj dodatni trosak koji smanjuje manevarski prostor vozacima. Besmislen je i samo smeta.
Ја стварно не знам какве ти одговоре очекујеш од мене. Оно што ја теби говорим јесте то да профил нашег брзог пута није ништа необичан, и да постоји гомила примјера у окружењу и свијету код којих се ствар реализовала на сличан начин. Питања типа: зашто стандардне банкине нису шире, зашто стандардне траке нису шире, зашто два умјесто једног низа блокова, зашто су блокови толико близу саобраћајници, и слична, су питања која можеш да поставиш људима који се баве тим послом. Ако је теби бесмислено како се то иначе ради, онда уђи у полемику са грађевинским стручњацима за нискоградњу, нека ти они објасне зашто је то стандард, а немој почињати полемику са мном око тога. Ја се не слажем са твојим тврдњама, и немам уопште потребу да се овдје убјеђујем око тога. Оно што је чињеница јесте да стандард по којем се прави овај брзи пут јесте исти онај којим су се водиле друге земље у окружењу када су правиле брзе путеве: Крагујевац-Баточина, Дугопоље-Плоче, Задар2-Задар,... и сличне. Зашто се то тако прави, ја не знам, али се прави.
Ej, al 'naš kako je Švici, mislim tebra ovo ono, putevi, ludilo...
Pa ostavio si mu link simulacije udesa gdje se jasno vidi da je u pitanju neka njemačka kompanija i "delta" blokovi su postavljeni u dva niza, šta se više trudiš, čovjek ima svoju istinu, šta da mu radiš...