banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ljude boli nepravda...
Pa nepravde je od kad je svijeta i vijeka na svim poljima i u svim segmentima zivota

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Poenta moje price...ne mozemo svi biti isti i sa istim startnim pozicijama ,niti je to normalno...uvijek ce neko imati mocne roditelje na polozaju,porodicno bogatstvo,uvijek je neko pametniji sposobniji,neko ima ljepotu/sarm neko nema...neko *ara dobre *icke ,neko ne....neko ce dobiti na lotu,pa ce laditi *uda ....jbg,tako je kako je...treba se baviti drustvom i razvijem istog (rast zaposlenosti,produktivnosti,stvaranje nove vrijednosti ...)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
neizreverbiliziran je napisao:
BL Boy, imaš li primjer privatnih firmi gdje ćaća kune sebe što je imenovao sina levata na funkciju?
Meni nije krivo za privatne firme jer tu vidim finu šansu.

Pljuješ po slučajevima nepotizma, a vjerujem da ti ne bi smetalo da ladiš mošnje na državnim jaslama. :D

Imam, ali naravno da to niko nece javno reci. Uostalom moraju negdje djecu zaposliti pa kontaju bolje kod sebe nego da ide drugom na maltretiranje. To je cijena ;-)

Radio sam i u privatnom i u drzavnom sektoru zato i kazem jer znam kako je. Pa kome ako nema posla bi smetalo da radi ne samo u drzavnoj nego i u privatnoj firmi. Uostalom ja sam i rekao da vecina nas u njihovoj poziciji postupila bi isto upravo zato ne treba to dozvoliti zakonski da uopste padnu u iskusenje da to urade.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Poenta moje price...ne mozemo svi biti isti i sa istim startnim pozicijama ,niti je to normalno...uvijek ce neko imati mocne roditelje na polozaju,porodicno bogatstvo,uvijek je neko pametniji sposobniji,neko ima ljepotu/sarm neko nema...neko *ara dobre *icke ,neko ne....neko ce dobiti na lotu,pa ce laditi *uda ....jbg,tako je kako je...treba se baviti drustvom i razvijem istog (rast zaposlenosti,produktivnosti,stvaranje nove vrijednosti ...)

Ne kazem da mozemo, ali to je ideal kome treba teziti. Ne moze se ni korupcija iskorjeniti ali treba se truditi da se ista svede na najmanju mogucu mjeru. Tako bi trebalo biti bar u drzavnim firmama a privatne firme primaju kako hoce tu ne mozes instirati na regularnosti. Nepravde je bilo i bice ali nikad u ovolikoj mjeri i zato ne treba je shvatati kao normalno stanje.

Poslednji put menjao BL Boy dana 13 Jul 2014, 17:58, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
wizzy_bl je napisao:

Naravno da će uvijek biti povlaštenih, ali u situaciji kada posla nema i kada se konkursi (i u javnom i u privatnom sektoru) mogu nabrojati na prste, bahato ponašanje pojedinaca, odnosno, ovakvi slučajevi nepotizma izazivaju ovakve reakcije koje se za sada svode samo na komentare po forumima i portalima. A tipkanje po tastaturi ne donosi promjene. Konkretne reakcije nema (da izađe jedno 10 000 hiljada na ulice i mirno, podvlačim mirno protestvuje).

Sad vidjeh ovo. Čovjek objasnio.
insp_CaLLahan je napisao:

Nisu oni ni do 16-ke u opstinu otisli da ovjere dokumenta,bolje da su ih ko i mnoge guzonje poslali u inostranstvo da ne prcaju ovoliko nezaposlenih i isfrustriranih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Naravno da će uvijek biti povlaštenih, ali u situaciji kada posla nema i kada se konkursi (i u javnom i u privatnom sektoru) mogu nabrojati na prste, bahato ponašanje pojedinaca, odnosno, ovakvi slučajevi nepotizma izazivaju ovakve reakcije koje se za sada svode samo na komentare po forumima i portalima. A tipkanje po tastaturi ne donosi promjene. Konkretne reakcije nema (da izađe jedno 10 000 hiljada na ulice i mirni, podvlačim mirno protestvuje).

Sad vidjeh ovo. Čovjek objasnio.
insp_CaLLahan je napisao:

Nisu oni ni do 16-ke u opstinu otisli da ovjere dokumenta,bolje da su ih ko i mnoge guzonje poslali u inostranstvo da ne prcaju ovoliko nezaposlenih i isfrustriranih ljudi.

Ocigledno sta je u pitanju ljudi se boje da ih ne obiljeze i da tek onda ne mogu rjesiti zaposlenje ili neki drugi problem. Nismo mi jos tolika demokratija da mozes slobodno protestvovati bez posljedica.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ocigledno sta je u pitanju ljudi se boje da ih ne obiljeze i da tek onda ne mogu rjesiti zaposlenje ili neki drugi problem. Nismo mi jos tolika demokratija da mozes slobodno protestvovati bez posljedica.

Šta ljudima uradi 40 i kusur godina komunizma.
Pa iovako nemaju posao, a mnogima su šanse u ovakvoj situaciji nikakve. Šta mogu izgubiti?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko god sansa bila mala ona postoji, bolje nego da je uopste nema. Kao sto poslovica kaze nada umire posljednja.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Lolly je napisao:
Ljude boli nepravda...
Pa nepravde je od kad je svijeta i vijeka na svim poljima i u svim segmentima zivota

Ali istorija poznaje i pravedne vladare. Evo npr. ovaj:

Citiraj:
The conspiracy was discovered and the consuls determined to punish the conspirators with death. Brutus gained respect for his stoicism in watching the execution of his own sons, even though he showed emotion during the punishment.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lucius_Junius_Brutus

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2014, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Koliko god sansa bila mala ona postoji, bolje nego da je uopste nema. Kao sto poslovica kaze nada umire posljednja.

Umjesto odgovora, evo slogan jednog portala kojeg zbog nekih stvari baš i ne gotivim mnogo. Al' dobar slogan.
Citiraj:
Ako vam je dobro, onda ništa!

Edit: E'o na BN-u opozicija (Pandurevićka i Čavke) izdeklamovaše ko je iz akutelne vlasti koga uhljebio. Jebga, previše djece, jetrvi, žena, muževa..., ne popamtih sve :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 01:32 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
У Хирургији и дијелом на Паприковцу има сасвим довољно мјеста да се приме скоро сви медицински техничари са бироа. Само ако би се водили по протоколу и стандардима на одјелима интензивне његе (ака. шок соба) 1 пацијент - 1 медицинска сестра могло би се угурати 50 људи само по том основу. А гдје су остали одјели...

У преводу, посла има, пара нема.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ev' i priloga iz BN-ovog Dnevnika. Ono nabrajanje počinje na 1:00. Opet ne pohvatah sve iz prve, kolko ih ima :confused2:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q8YN-eC_u8M[/youtube]

O sunce ti, kol'ko sposobne i kvalifikovane djece koja se "bore za sebe" (ovo "bore" napisa jedna forumašica) :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Samo nek Čava ne serenda o tuđoj djeci, šta je njegov mufljuz radio po gradu....

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Šta znaš o Tiboru? Ja ništa.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Em je bio "dobar" đak, em dok mu je stari bio ćehaja drndao sirotinjsko auto po gradu i bahatio se, ostalo neću da pominjem nije lijepo opanjkavati....

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:25 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Чавић је своје лице на политичкој сцени показао. Да је шта ваљао остао би на власти.

Прича о таквим људима је губљење времена и форумског простора.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
filozof sa vrbasa je napisao:
Šta znaš o Tiboru? Ja ništa.

A ja mnogo.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
A sve je to smućkaj i prolij ...
Meni je sve kasno ... al se nadam da ću ovu djecu naučiti da budu pametniji od mene i odu odavde.
Ova država je postala stvarno dno dna, taman kad pomislim da je najgore onda me dočeka ovakva vijest.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
nepokoreni je napisao:
Ja bi najvolio da mene a i ostatak plebsa s vrata pita za radno iskustvo i da mu demonstriram sposobnosti, a ne čij' si i ko te posl'o :angry3:

Ne precjenjuj se.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2014, 13:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
nepokoreni je napisao:
Em je bio "dobar" đak, em dok mu je stari bio ćehaja drndao sirotinjsko auto po gradu i bahatio se, ostalo neću da pominjem nije lijepo opanjkavati....

dok mu je tata ( cavic ) bio predsednik nije dobio kredit za biznis,a nije zaposlen ni u drzavnu instituciju...
a ima i negativnih stvari koje bih mogao pomenuti,ali ni ja necu da opanjkavam...

borke je napisao:
A sve je to smućkaj i prolij ...
Meni je sve kasno ... al se nadam da ću ovu djecu naučiti da budu pametniji od mene i odu odavde.
Ova država je postala stvarno dno dna, taman kad pomislim da je najgore onda me dočeka ovakva vijest.

bice jos takvih vesti,polanko neke stvari isplivavaju na vrh...a kampanja ce trajati do oktobra...
najlakse je pobeci vani i nemam nista protiv,ali treba ostati i nesto promeniti kako bi deci sutra bilo bolje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]