banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 16:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 48  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jun 2014, 10:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nepokoreni je napisao:
Jbt ja sam zamlju vidio sam u saksiji ..

Ova je za potpisa.

Kako biti pravi banjalucanin, u 10 lakih koraka.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Oplakah :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Bate Nepi, slobodno dodji na besplatni kurs da vidis kako se postaje seljak, imas smjestaj i hranu obezbjedjeno

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 10:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A kurs je besplatan samo da vidis koliko si u pravu kada tvrdis da je lako biti seljak i gazda :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
shakal je napisao:
Bate Nepi, slobodno dodji na besplatni kurs da vidis kako se postaje seljak, imas smjestaj i hranu obezbjedjeno

Jel to zaključuješ po onom lopatanju da sam talentovan? :)
The_new_Statesman je napisao:
A kurs je besplatan samo da vidis koliko si u pravu kada tvrdis da je lako biti seljak i gazda :D

A ko kaže da je to lako moliću lijepo? Niko nikad nije rekao da je lako raditi oko zemlje....

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 13:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kupiš par duluma zemlje, tomu vinkovića i posiješ onu travu što ide u lulu. Sve strogo organski bez vještaka i pesticida, za par godina budeš gazda. 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 15:01 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
:lol: :lol: :lol: :lol:

Objasnio. Organski i bez pesticida. TOoooo !!! :lol:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Наставник исламске вјеронауке - Основна школа ‘’Свети Сава’’ Бијељина

http://www.zzzrs.net/index.php/posao/na ... bijeljina/

Malo i komičan naslov konkursa. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2014, 21:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
Kupiš par duluma zemlje, tomu vinkovića i posiješ onu travu što ide u lulu. Sve strogo organski bez vještaka i pesticida, za par godina budeš gazda. 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c38kWWAPxyU[/youtube]

:D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2014, 19:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Diplomirani ekonomisti često zauzimaju menadžerske funkcije koje su najplaćenije u BiH, ali na tim pozicijama se ponekad nalaze i osobe s drugim diplomama.
Finansijski menadžer prosečno mesečno zaradi oko 1.800 KM, a direktor prodaje 2.300 KM, dok u bankarskom sektoru direktori filijale u proseku imaju mesečnu platu u iznosu od 1.900 KM, a rukovodioci odeljenja 1.700 KM.

Citiraj:
Arhitekta u BiH zaradi 1.080 KM mesečno, mašinski inžinjer prima prosečnu platu od 1.100 KM, šumarski inžinjer 1.090 KM, a hemijski inžinjeri 1.040 KM.

Citiraj:
Od ostalih inžinjerskih zanimanja, građevinski inžinjer prima prosečnu platu od 980 KM, saobraćajni inžinjer 970 KM, a najmanje zarade inžinjeri poljoprivrede - 890 KM.
Prevodioci s diplomom filozofskog fakulteta u BiH mogu zaraditi 1.050 KM mesečno, učitelji i nastavnici zarađuju mesečno u prosjeku 870 KM, a profesori 960 KM, a čini se da u BiH najmanje zarađuju diplomirani žurnalisti sa prosečnom platom novinara u iznosu od 680 KM.

Odereš dupe da završiš najzahtjevniji fakultet i katastrofalno si plaćen....al zato razni savjetnici i menadžeri klepaju paru :roll: lebac bez motiku...

Citiraj:
Procenat diplomiranih studenata koji pet godina nakon završetka fakulteta na Univerzitetu u Banjaluci dobiju posao iznosi 90 odsto, a 70 odsto njih neposredno nakon diplomiranja radilo je u svojoj struci, rečeno je na današnjoj prezentaciji rezultata istraživanja o diplomiranim studentima Univerziteta u Banjaluci.

Ja znam bar pet ljudi koji već godinama ne mogu da nađu skoro nikakav stalan posao, a kamo li u svojoj struci! Ali nek je RS ekonomski stabilna zemlja....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2014, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
O cemu oni to pa vise ljudi sa drzavnim faxom bez posla nego onih sa privatnim, jer oni sa privatnim uglavnom imaju stelu za posao a i kesa da kupe posao.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Procenat diplomiranih studenata koji pet godina nakon završetka fakulteta na Univerzitetu u Banjaluci dobiju posao iznosi 90 odsto, a 70 odsto njih neposredno nakon diplomiranja radilo je u svojoj struci, rečeno je na današnjoj prezentaciji rezultata istraživanja o diplomiranim studentima Univerziteta u Banjaluci.

Ja znam bar pet ljudi koji već godinama ne mogu da nađu skoro nikakav stalan posao, a kamo li u svojoj struci! Ali nek je RS ekonomski stabilna zemlja....

Pa, posao je i kada se neko u tih 5 godina zaposli na tri mjeseca u trgovini ;)
I to ulazi u tu statistiku kojom se hvali Univerzitet.
Eh sad, da su objavili koliki je procenat onih koji rade u struci nakon 5 godina od diplomiranja...

A za ovo oko 70 odsto koliko tvrde da je našlo posao u struci odmah nakon diplomiranja, bilo bi interesantno vidjeti za koji period su mislili, da li za 2013. ili su izračunali prosjek od nastanka univerziteta ;)
Čisto sumnjam da je 70 odsto onih koji su u toku prošle godine diplomirali i našli posao u struci.

Poslednji put menjao Choban dana 27 Jun 2014, 00:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da im nije tacna ova statistika da se 70% njih neposredno nakon studija zaposle u struci.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije nakon 5 godina, već "70% neposredno nakon diplomiranja", što znači odma', što je malo vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ispravio sam, ali to odmah misli se prvo zaposlenje nakon diplomiranja koje u prosjeku traje 2god. I to kazem sumnjam da je tacno, a statistiku popravlja projekt prvi posao koji je totalno lose zamisljen jer vecina tih poslodavaca pripravnike nakon god dana salju na biro i dobijaju nova sredstva za nove pripravnike iako nisu ispostovali program i zadrzali prethodne. Evo sad to je totalno propalo jer je kolaps u privredi i niko nece da aplicira svega 3 preduzeca iako vlada plate sufinansira sa 70%

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nađoh kompletan tekst na netu
Citiraj:
Prema riječima Marinkovića, istraživanje je provedeno posredstvom onlajn upitnika u periodu mart-juli 2013. godine, a obuhvatilo je 2.876 studenata koji su diplomirali 2006/2007. i 2011/2012. godine.
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... ranja.html

Znači, niđe veze :lol: :lol: :lol:
Nisu kontaktirali one što završiše od 2007-2011., a i mogli su pitati koga su htjeli, pa "štimati" rezultate. Drugim riječima, Univerzitet se malo reklamira, a neko uz'o lovu za istraživanje.
Zašto nije kontaktiran Zavod za zapošljavanje? A mogli su odrediti uzorak i naći one koji su završili faks u zadnjih 5 godina.

BL Boy je napisao:
a statistiku popravlja projekt prvi posao koji je totalno lose zamisljen jer vecina tih poslodavaca pripravnike nakon god dana salju na biro i dobijaju nova sredstva za nove pripravnike iako nisu ispostovali program i zadrzali prethodne

Zadržale su institucije i državne firme većinu pripravnika ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2014, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jel problem bilo otici na biro i uzeti tamo neki uzorak ili cak komplet podatke. Kazem odmah mi se ucinilo nemogucim da je takva zaposlenost, a vecina ih ne radi. Ta statistika posluzila samo da se obiljezi ova promocija i godisnjica a veze nema sa realnoscu niti njih to interesuje jer da ih interesuje promjenili bi upisnu politiku, kvote i sl. Ovako kadrovi se skoluju za biro. Situacija se pogorsava sa hiperprodukcijom kadra sa privatnih fakulteta koji su oborili sve kriterije pa tako uticali i da se isti snize i na drzavnim fakultetima.
Sto se tice zadrzavanja nakon pripravnickog pa nisu cak ni drzavne ispostovale.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:

Luksuzni hotel Šeraton smješten je u Dohi, a 25. jula u hotelu Bosna njegovi predstavnici obaviće intervju sa kandidatima za veći broj radnih mjesta.

Otvorene su pozicije za kuvara, cvjećara, krojača, barmena, vratara, grupnog koordinatora, wellnes recepcionera kao i mnoge druge.

Prijave mogu da pošalju svi starosti od 18 do 35 godina na e-mail adresu studenti.bih@kouzon.mk, a više informacija možete dobiti od partnerske kompanije Kouzon BiH na br telefona +387 66 533 030.

"Sheraton je renomirani svijetski lanac hotela. Svaki kandidat koji dobije šansu ima veliku privilegiju da radi u takvom jednom radnom okruženju koji je na prafesionalnom nivou i svakako, svi oni koji prođu radno iskustvo od dvije godine u Sheratonu, imaće daleko veće šanse da se zaposle u najlukzunijim firmama širom svijeta", istakla je Jovana Vezmar, program i office menadžer u Kouzonu.

Poslodavac obezbjeđuje mjesečnu platu (iznos prema poziciji) plus bakšiš, vizu i troškove avionske karte, smještaj, obroke u toku radnog vremena, prevod od kuće do posla, zdravstveno osiguranje, plaćen godišnji odmor (21 dan), visokokvalitetne treninge i mogućnost za napredovanje.

Prosjek plata zavisi od pozicije i kreću se od 300 do 2000 evra.

Pored toga, a u saradnji sa kompanijom Kouzon možete se prijaviti i na poslove u najbrže rastućoj beauty intdustriji u "Nayomi Saloon" smještenim u Dubajiju.

Nayomi salon je partner L' Oreala i svim zaposlenima uz odličnu zaradu i procenat nudi usavršavanje i obuku na najvećem profesionalnom nivou. U svojoj ponudi nudi: šminkanje, njegu kose, depilaciju, masažu lica i njegu noktiju.

Prijave za pozicije: frizer, šminker, maniker i stručnjak za njegu kože lica možete poslati na montenegro@kouzon.mk, a veliki intervju će se održati 10. jula u Skoplju.

Prosjek plata se za ove pozicije kreće od 1000 i 2500 evra mjesečno.

Iz kompanija Kouzon ističu da su otvorena i radna mjesta u svjetski poznatom "The Ritz-Carlton Hotel" – smještenom u Abu Dabiju.

Preko deset pozicija je otvoreno a među njima su konobari, hostese, šankeri, vratar, pekari, recepcionari i drugi.

Intervju za ove pozicije biće upriličen 20. i 21. jula u Skoplju, dok zainteresovani prijave treba da pošalju na montenegro@kouzon.mk.
(Frontal/Istinito)

Ljudi će potegnuti čak iz Dohe da nađu frizera na ovim prostorima.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 18:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mislim da tako jake i renomirane kompanije na uzimaju zaposlenike preko treće osobe i agencija za zapošljavanje. Čisto sumnjam da tako ugledne kompanije nemaju svoje headhuntere i svoje sisteme zapošljavanja i testiranja....

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 19:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
u zadnje vrijeme nemaju jer HR bilo koje kompanije se drnda sa drugim stvarima i trazi spas u tim agencijama..da, kompanije odradjuju testove al ih dovode u zadnje vrijeme agencije..takodje tu se bratski i sestrinski prave agencije i tako se caste sa novcem ukoliko se pronadje odredjen kandidat..agencije dosadjuju firmama slanjem emaila ukoliko imaju kandidate il ih pitaju da li im treba, nesto tipa b2b sales, cold calling..

takodje svaka agencija planira da poveca svoju bazu podataka i to rade na bilo koji nacin pa makar ti poslovi koji se oglasavaju bili "non-existent jobs"..

primjer Nayomi - Dubai, odes na njihov sajt i direktno im posaljes svoj CV..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 951 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 48  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]