Kakogod okreneš nije zahvalna situacija.. ko zna kako će to sve ići i na šta će izaći.
Ne znam je li situacija u ekonomiji zaista tako alarmantna ili mediji vole malo da zakuhaju - nesam školovala.
Zasad ću lovu ulagati u renoviranje i nadogradnju garaže, nadstrešnice nad prilazu dvorištu, nova bijela tehnika, možda da pređem na motor od 500 kubika, itd.
Bolje trošiti nego da inflacija pojede, a za ekonomski krah se nadam da se neće dogoditi.
Aikus je napisao:
Koliko vi para imate u bankama jbt

To je individualna stvar.. ja osjećam da imam dovoljno, možda čak i previše, ništa mi ne fali, mogu kupiti sve što hoću (osim Ferrarija, jahte, velikog stana, velike firme i sl.), čak mi je i dosadno jer sve što mogu kupiti me ne može ispuniti.
Ali s druge strane, nisam ni milijarder, ni milioner, osjećaj finansijske sigurnosti je individualna stvar i zavisi od skromnosti, škrtosti..
Kod mene je neka zlatna sredina.. npr mogu odmah za keš kupiti 15 puta skuplji auto od moje punoljetne Fieste bez da trepnem, ali mi ne treba, Fiesta radi posao, a i emotivno sam vezan za nju i volim je voziti i šaltati i međugasati jer je prosta mašina - a mehanički odlična.
A ne patim od kompleksa, voziti što bolji auto a jesti paštetu "Balkanski sindrom" - vozim skuter 50cc kojim sam prešao čak 25k km i tu Fiestu i odnedavno nov 250cc enduro.
Imam sve što mogu poželjeti, a nemam milione.. možda je skromnost i štedljivost zapravo neka vrlina pa sam toliko zaradio i zaštekao.
Zaboravio si napomenuti da imaš skoro 2m i sam radiš mali i veliki servis.