Freak_on_a_leasH je napisao:
Pazi sad ovo...ja otprilike znam kako funkcionise komplet sistem sa racunarskom robom i znam zasto su cijene takve kakve jesu...ti ili mi objasni na koji nacin da se napravi da cijene budu manje ili zacepi....nije dovoljno rec "boli me uvo ocu da bude jeftinije"....kako to izvest faco....
Нема шта, из играонице си прешао у продавницу Eurosplet-а и радио пар година као продавач и већ си постао мајстор за комплетан систем са рачунарском робом. Свака част. Видим и ароганција ти је на нивоу.
Али пази сад ово...ја нисам дужан теби ништа да објашњавам и имам право да кажем оно што мислим. Ако ти се не свиђа, или напусти тему или зачепи...фацо.
Freak_on_a_leasH je napisao:
Ma dzaba.....nekim ljudima se ne moze objasnit....dok god u prodavnice racunarske opreme budu ulazili ljudi koji traze Pentium 4 (a takvih je sada oko 95%) stanje ce bit takvo....racunar nije ves masina....ves masinu je puno lakse objasnit, kupit, prodat, a osim toga ves masina svima treba a racunar ne treba (kod nas jos uvijek ne treba).....zoka je naveo samo jedan od razloga zbog kojih je kod nas skuplja racunarska oprema, grunf je naveo jedan i dellboy je naveo jedan....a ima ih jos trista zbog kojih je takva situacija.....i onda kad mi se neko krene pravit pametan bez da to potkrijepi argumentima odma mi pocne glava pucat....
Таман посла да теби, великом екперту за стање тржишта, пуца глава. Нећемо то.
Неко помену да онај ко има ниже цијене у иностранству то покрије количином. Па наравно да покрије количином кад размишља паметно: "Ако смањим цијене, привући ћу муштерије, повећаћу промет и направићу себи добру рекламу". Тамо гдје су цијене приступачне има и промета. Кад дигнеш цијене у небеса-ако иде ето лаке зараде, ако не иде...ма нема везе, макар ће доћи неколико наивчина које обрлатиш и покријеш се. Има и вани скупље и јефтиније робе, да не буде забуне.
Али овдје неки баш претјерују. Узму господа локал на најскупљој локацији, па онда деру на цијенама зато што им је закупнина скупа.

Ако ти је закупнина превелика, нађи јефтинији локал, смањи цијене и ето ти муштерија. Сад ћеш ти да ми паметујеш "нађи му ти бољи локал ако можеш" итд.
Не мора сваки продавац имати сваку могућу марку рачунарских компоненти, али може се направити online каталог преко ког би купци могли наручивати робу коју би продавница увезла из вана, додала порез и маржу и продала. Не мора чак ни да стоји на лагеру.
Коју год интернет страницу погледам ових наших продавница, свака је стара к'о Грчка и уопште не можеш да видиш какво је тренутно стање. Направе страницу једном, и једва је погледају, update-ују једном годишње. То су љенчине. И још ставе маржу 100%.
Не дају ти пратећу опрему (нпр. уз конзолу ти дадну један контролер, а други мораш да доплатиш) итд.
Ево један примјер:
http://www.consumer.org.rs/index.htm?http://www.consumer.org.rs/press/20081231.htmА ево још један:
http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg46822.htmlПотрошач (купац, муштерија) је вани светиња, али овдје је само онај ко треба да да колико год пара продавац тражи и ћути, само да мудријашима као што си ти не би пуцала глава.
Знаш колико ме заболи уво за твоју главу, ево пуца ми уво.
Али паметњаковић као што си ти сигурно има одговор и на то.
dejan je napisao:
A posto vidim da se neki osjetili prozvanim sa onom opaskom o (u prosjeku) losim prodavcima kod nas
Горе цитирани се свакако осјетио прозваним...за нешто. Немам појма за шта.