Forty Two je napisao:
Kao prvo šta imaš protiv marketinga i promocije?
Pozdrav,
Kao prvo i osnovno nemam ništa protiv marketinga i promocije.
Štaviše, podržavam branše i mislim da je ovo način da se poveća kvalitet istih koji se trenutno nalazi u stanju dubokog očaja (naravno sa izvjesnim izuzecima s vremena na vrijeme)...
Marketing i promocija će da rade isto jer gdje (i ako) se stvori vakuum u emitovanju, popuniće ga oni koji smatraju da treba da reklamiraju svoj proizvod, uslugu ili da se promovišu.
Forty Two je napisao:
Na kakav način očekuješ da se novo preduzeće ili proizvod predstavi široj javnosti?
Očekujem da se predstavi kroz reklamiranje i očekujem da će im kampanja biti ciljno projektovana jer će u suprotnom doživjeti krah.
Ako je sekund reklamnog prostora na TV-u plaćen 100€ i imaš cifru od 1000€ za 1 emitovanje reklame od 10 sekundi, uslovljen ćeš biti da napraviš i emituješ reklamu za svoj proizvod u dužini trajanja 5 sekundi da ti se "trošak emitovanja" svede na pređašnji.
Forty Two je napisao:
Inače porez ko porez. Jedino kod nas je fiskalni sistem zasnovan na ideji da ćeš slaboj i nerazvijenoj privredi najbolje pomoći ako joj natovariš što više obaveza.
Ne porez k'o porez, već obaveza koja se isključivo plaća za reklamu i samopromociju. To je i kvaka cijele ideje i nadajmo se projekta.

Forty Two je napisao:
Uz to na taj način bi samo olakšao jakim tržišnim igračima da zadrže svoju poziciju, jer si otežao novim preduzećima da se probiju na tržištu.
Jakim tržišnim igračima ni sada nije iz tog razloga onemogućeno da zakupe svo vrijeme koje im je dostupno. Na ovaj način će ulagati u "fond" još toliku sumu.
Forty Two je napisao:
A šta ćemo sa troškovima provođenja takvog zakona? Nije svaka reklama baš tako očigledna. Dobili bi poplavu raznih novinarskih izvještaja i reportaža koji bi bile prikrivene reklame. Ko bi određivao gdje je granica? Pretpostavljam da bi osnovao neki državni organ, što će reći još više povećao državnu administraciju.
Koji je to trošak provođenja bilo kojeg zakona? Sve ima svoju tehničku stranu razrade. Ne mislim da treba razgovarati o tome dok se ne vide "klipovi u točkovima" ove ideje.
Banalizovano: ovo je ideja o tome "kako do para". U prenesenom značenju: Ako ti nemaš nikog ko bi efikasno pratio naplatu živih para, to nije moj problem.
Ako postoji nešto očigledno u cjelokupnom sistemu naplate, to je naplata za reklamu. Svjesnu reklamu ne možeš da sakriješ, jer ti nije cilj da bude nedostupna svim krugovima potrošača.
Forty Two je napisao:
A šta ćemo sa internetom, kako bi njega kontrolisao? Eto ti neke od loših strana tvoje ideje.
Pojasni malo primjer interneta. Stvarno sam se trudio da razumijem ostala pitanja, ali ovo je konfuzno jer je preširok pojam za postavljenu ideju.
Ovo za internet ne znam na šta se egzaktno odnosi. Tačnije, na šta se tačno misli, pa da razmatramo jedno po jedno.
I ovo za "poplavu novinskih izvještaja i reklama" mora biti bolje postavljeno ili objašnjeno šta se mislilo.
Uopšteno sam pričao, pa ako može što koleginica veli: seciraj pitanje - trenutno je nepovezano.
Forty Two je napisao:
Eto ti neke od loših strana tvoje ideje.
Ne postoje loše strane - samo loša tumačenja.

Šala, naravno.

lp