banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 494 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jun 2012, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
danijell je napisao:
@Danny
Kako ćeš ti prihvatiti informaciju da je spoljni dug Švedske 187% BDP-a, pa po ovom "naših ruku BDP-a" Švedska je u mnogo goroj situaciji od RS-a :lol:

Za Švedsku ne brinem, već za vas. I kad budu imali spoljni dug 1000% dohotka, oni će imati svjest, a to je nenadoknadivo i ne kupuje se nikakvim parama. Još mi niko nije odgovorio na drugi dio posta.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 11:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Video je malo duži ali objašnjava mnogo toga.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fvZH5-y21i4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
@Danny
Naravno da nije bitno koliko je dug, nego kakav je narod... tako i u bankama kada tražiš kredit, pitaju te kako zdravjle i kakav si kao čovjek. Ako radiš u m:tel-u samo zato da bi odnos bio humaniji, a ako radiš u nekoj lijevoj firmi da ti lakše padne odbijanje :) Hipotetički, pukne m:tel, što je ravno tome da Golfska struja promjeni kretanje pa u Švedskoj bIdNE fina klima, onda će mnogi od njih da osjete drugu stranu lijepe priče... :)

A evo da ti odgovorim na drugi dio pitanja. Dok ne spremim detaljnu anallizu i izvještaj. Ja se sjećam, ne tako davno, kada si mogao proći kroz grad, a da ne vidiš osmijeh. Meni je mnogo ljepše sada vidjeti nekoga ko će par sati da sjedi u kafiću, sa par maraka i da se smije, nego ono sivilo koje je bilo u ljudima. U gradu sa hiljadama studenata, srednjoškolaca, ... uvijek se nađe vremena i prostora da se sa par KM u džepu napuni tih nekoliko prometnih ulica... Kasnije ću ti detaljnije obrazložiti da li jesu, ili samo izgledaju, bezbrižni i veseli. Koliko njih ima čir na želudcu, i probleme sa varanjem i spavanjem, jer ne mogu svariti trenutno stanje... I kolika je potrošnja tableta za smirenje per capita sugrađana.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda je do mene, ali radnim danom su u Švedskoj kafane prazne. A vikendom ko zaradi taj i troši.

To mi je malo čudno. Inače kafane su samo jedna od stvari koje sam primjetio. Možda griješim, ali određeni dio ljudi u BL (bar 35%) žive izuzetno, mislim izuzeeeetno fino, kako dolaze do novca ne znam ali je to tako. Isti ti vjerovatno potiho podržavaju vladajući režim.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Joj Deniboj, moram ti reci da lagano smaras :) Nego nauci ti kakvog posla pa stisni m... i dodji u BL za 10-15 godina ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OK ne moraš me čitati :)

A što se posla tiče, nikad se ne zna i mislim da je rano pričati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Danny ^_^ je napisao:
Možda griješim, ali određeni dio ljudi u BL (bar 35%) žive izuzetno, mislim izuzeeeetno fino, kako dolaze do novca ne znam ali je to tako. Isti ti vjerovatno potiho podržavaju vladajući režim.

evo ja, da te ne lazem, zivim izuzetno fino... puca mi za vladajuci rezim, fakticki galamim protiv njih... a do novca dolazim saradjujuci sa nasim mrskim neprijateljima, hrvatima, u narodu poznatijim kao ustasama...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јебем им мајку лоповску :angry4: :angry4: овако нам је свугдје

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Su ... 46950.html

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zašto su ovi iz Nezavisnih navalili na Šume RS?
Te kakvu kuću pravi direktor u Mejdanu... i to kao trenutno jednu od najljepših i najskupljih banjalučkih porodičnih kuća. A ljepote, kao svadbarska torta. :lol:
Teško je kada se izgubi takva funkcija, a sve pošteno radio...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 20:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
evo da malo osvjezim temu,posto se niko ne osvrce na to,ljude se zamajava glupostima o smjeni lagumdzije i specijalnim i paralelnim odnosima sa dacicem... :(

znaci tokom prosle sedmice je u dva dana trgovanja na blberzi RS izdala preko 20 miliona maraka trezorskih zapisa,a 5 septembra slijedi i novo zaduzenje od 70 miliona maraka,za koje ce se RS zaduziti takodje na berzi putem obveznica stare devizne stednje sa kamatom od 2,5%,....

znaci zaduzismo se u par dana,u tisini,za novih stotinjak miliona maraka koje ce u javnu potrosnju i krpanje budzetskih rupa....

nadam se da znaju sta rade i da imaju jasnu projekciju kako cemo vracat te pare.u suprotnom,ne treba niko drugi da atakuje na RS,ubicemo je sami,pretvarajuci je u prezaduzenu tvorevinu,slabu,necijenjenu bilo gdje i zavisnu od kreditora.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 22:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Trezorski zapisi se prodaju po nikad manjoj cijeni, a sa većom kamatom. Dnevnik ovo predstavio kao uspjeh Vlade. Kao postoji povjerenje u Vladu pa ljudi kupuju zapise...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nisam procitala komplet stranice ove teme, ali jesam prvih i zadnjih par. Medju stavke prvog Schlagerovog posta dodala bih jos jednu:

- ponovo uvestu radne akcije, imamo problem sa besposlenim ljudima. Puno se prica a slabo radi :confused1:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Danas mi negdje oko ručka ( a tad najbolje mislim :D ) sijevnu ideja. Na prvu mi se učini fenomenalna, na drugu fascinantna a ni "na treću" ne podbacuje što bi rek'o narod, pa vas molim da nađete realnu manu.
Razmislite zašto tako nešto ne bi valjalo i objasnite i meni a možda i još nekim drugima.
I zaobiđite sve odgovore tipa: pa opet će krasti, nećeš moći natjerati da ovo ili ono i sl. Zanima me samo razrada metoda kojim načelno ova ideja može funkcionisati. Manje stručni odgovori neka se strpe, ima vremena dok polemika zađe u ćorsokak. :)

Ideja je sljedeća:

Obaveza izdvajanja količine novca identične onoj koliko se izdvaja za sve marketinške, promotivne i ostale kampanje te materijale i to za sva pravna lica, organizacije i institucije bez izuzetka.

Prvenstveno me interesuju gubici koje vidite realizacijom ovakvog plana. Razmislite pa počnite pisati šta tu ne štima.

Začudilo bi i mene ( :laughing6: ) da postoji dobro rješenje na dohvat ruke.
Mada još uvijek me drži poimanje da bi se plan mogao primijeniti i globalno i riješiti dosta toga kao što je pitanje gladi u svijetu, možda čak i ratova?

Iznervirala me svađa na Religiji i glupostima pa rek'o da razmišljam o nečem pamenijem.
Hvala svima, a najviše onima koji strpe glupost i ne ponude istu. Sve odgovore i sugestije rado razmatram.
:)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako iz nicega mozes izdvojiti nesto...slobodno.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajde ovako:
Sve stranke koliko izdvoje za kampanju - da toliko ubace u "fond".
m:tel kojeg uzimam za možda i najvećeg klijenta što se tiče potrošnje, svu godišnju sumu za kampanju/(e) izdvoji u isti "fond".
Sve i jedno komercijalno emitovanje na TV-u radiju, novinama ili internetu i bilo kakav promotivni materijal štampan i ostali (ako i postoji) da budu jednaki sumi koje će ući u isti "fond".
(Naravno uplaćene od istih tih lica koja plaćaju i reklamu.)

Nešto mi govori da se neće promijeniti omjer prikazanih reklama ili će se promijeniti u mjeri koja ne smeta konzumentu medija. Mada to i nije bazično toliko.
Bitnija je suma koja će se "dobiti reklamiranjem", a mislim da će i reklame biti pametnije i kreativnije.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stranka ako ima budzet za reklame od 100KM (lupam) potrosice te pare na reklame, nece sigurno dati u neki fond od kojeg nema nikakve koristi.

Da se razumijemo, dugorocno gledano tvoja ideja i nije losa ali je cista utopija, samim tim i neostvarima. Cak i u daleko razvijenijim drustvima a kamo li u nasem.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Think out of a box!

Ako ti uvedeš zakon da ja moram uplatom 100 štampanih postera po 1 KM cijene 100 KM da uplatim još 100 KM u fond, u slučaju nedostatka para, ja ću štampati 50 postera a 50 KM ubaciti u fond, zar ne?
Ne radi se o strankama već o marketingu i promociji čije pare mogu biti pametnije iskorištene.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neces me nikad natjerati na to. Smuvacu te plakate kao donaciju sponzora ili nesto trece... Uglavnom, ne dam pare.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šteta, a skoro da su obećavala prva dva odgovora... Pročitaj još jednom.

Svaki vid reklamiranja da se naplati. Zna se koliko je sekundi reklame bilo na TV-u. Nije tajna.
Zna se i koliko stupaca je bilo u novinama. Vidi se i sajt.
Da li će to uraditi shakal, shakalov rođak, komšija, poštar ili UNICEF mjenica, količina para koja je potrošena na određenu kampanju se zakonski naplati u fond.
Ne možeš sakriti reklamnu kampanju. LOL
Smiješna je pomalo rasprava sa tobom.
Niko tebi ovde ne naplaćuje ništa. Nego te uslovljava da za reklamu uplatiš i u "fond" (još uvijek bez imena dok se diskusija ne rasplamsa) ukoliko radiš neki vid marketinške kampanje.
Nema potrebe da iko lupa i sljedeći odgovori bez razmišljanja samo da bi se širio flejm će biti (a sigurno administracija zamoljena da to reguliše) obrisani.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ako se recimo i donese takav zakon i to postane obaveza (moras ili rigorozne kazne) i zazivi sve fino, javlja se drugi problem: sta raditi sa inostranom konkurencijom? Znaci, ne mozes svoj budzet poloviti (pola za recimo reklame pola u fond) jer si onda u gadnom zaostatku za nekim drugim firmama iz drugih zemalja koje nemaju ovakav uslov a ne mozes ni zabraniti konkurenciju. A da izdvajas duplu sumu nego do sada, odvelo bi te brzo u bankrot.
Moje misljenje, suma sumarum: ovo je dobra ideja za politicke stranke i sve ostale domace organizacije koje nemaju konkurenciju iz inostranstva i koje se takmice samo medjusobno. Drugim rijecima, ne bi moglo vaziti za sva pravna lica, vec bi se to moralo izdetaljisati.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 494 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]