banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2010, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ma nema smisla uopste porediti. Kao ovo je moje, pa cu da trazim bolje nesto, a ono njihovo pa, sta ti ja znam...
Republika Srpska, supak Evrope. To svaki mladi covjek treba da vidi i da se ne zavarava. Za stare je ionako kasno. Bosna i Hercegovina, supak Evrope. Ako ti se gadi ovaj miletov/radovanov feud, ne znaci da ti se svidja alijin begovat. Sve je to sranje, i povratak 500 godina u nazad. Treba to sa gnusanjem odbaciti i gledati da se bude gradjanin svijeta. Da, svijeta. To je najnormalnija stvar, u svakoj normalnoj drzavi. Da putujes i radis gdje hoces. Na gradjevinu 2 mjeseca u Peru - slobodno. Da konobarises na prekookeanskim brodovima - moze odma'. Kao mlad strucnjak - u sjediste americke firme u ceskoj - odma'... I to je normalno. Sve ostalo - goni u picku materinu...
A najveci problem je sto ovdasnji nepismeni zivalj - zbog medijsko-fizicke izolacije, i ne zna da je to normalno. No normalno je da popovi 3 dana sa tv masu kandilima i prizivaju carsko nebesko... ma jebo... vise... da prostite.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
ziggy je napisao:
Ma nema smisla uopste porediti. Kao ovo je moje, pa cu da trazim bolje nesto, a ono njihovo pa, sta ti ja znam...
Republika Srpska, supak Evrope. To svaki mladi covjek treba da vidi i da se ne zavarava. Za stare je ionako kasno. Bosna i Hercegovina, supak Evrope. Ako ti se gadi ovaj miletov/radovanov feud, ne znaci da ti se svidja alijin begovat. Sve je to sranje, i povratak 500 godina u nazad. Treba to sa gnusanjem odbaciti i gledati da se bude gradjanin svijeta. Da, svijeta. To je najnormalnija stvar, u svakoj normalnoj drzavi. Da putujes i radis gdje hoces. Na gradjevinu 2 mjeseca u Peru - slobodno. Da konobarises na prekookeanskim brodovima - moze odma'. Kao mlad strucnjak - u sjediste americke firme u ceskoj - odma'... I to je normalno. Sve ostalo - goni u picku materinu...
A najveci problem je sto ovdasnji nepismeni zivalj - zbog medijsko-fizicke izolacije, i ne zna da je to normalno. No normalno je da popovi 3 dana sa tv masu kandilima i prizivaju carsko nebesko... ma jebo... vise... da prostite.

Хахахахаха добар си. Свака част.
Е да вас је таквих једно 10-15 хиљада с говњивим моткама па да растјерате банду.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Gledam danas EuroSplet, prazno, prljavo... raspad sistema... Pravo smo bolji dio BiH... u stvari naš ekonomski BUM je takav da su i Japanci zabrinuti za svoj posao...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
mangia je napisao:
Gledam danas EuroSplet, prazno, prljavo... raspad sistema... Pravo smo bolji dio BiH... u stvari naš ekonomski BUM je takav da su i Japanci zabrinuti za svoj posao...

propagnda je cudo, ima ljudi koji su foru popusili i sad stvarno misle da je mile spasilac RS. bolji dio cega? ne zna se ko je u vecim sranjima, federacija ili RS.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Citiraj:
ne zna se ko je u vecim sranjima, federacija ili RS.

...zna se, ali ostaje da je sranje sranje...manje ili vece...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Бољи смо само од дијелова Африке, мада ми се чини да нас и они престижу.

Citiraj:
Prema podacima međunarodnih organizacija, četvrtina stanovništva u RS je blizu ili ispod linije generalnog siromaštva. Iako su zemlje u regionu odavno usvojile strategije za suzbijanje siromaštva, RS, kao ni BiH, do sada nemaju nikakav plan borbe protiv bede. Zvanični statistički podaci u RS govore da je petina stanovništva nezaposlena, a socijalnu pomoć prima 5.000 ljudi.

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/181323/Svaki-cetvrti-zitelj-Srpske-siromasan

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 09:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
ziggy je napisao:

Napokon zdrav srpski razum na forumu. Mada je teško to o čemu pišeš ali za početak, ti bar znaš šta hoćeš ali ni ja ni ti nemeremo prnit od ovih što demonstriraju za Kosovo. Balije i šokci me neinteresuju, nek se jebu s svojim problemima, eto mi im više nismo problem niti ih gušimo svojom hegemonijom. Još samo da malo mi omudrimo i da glupi inat zatomimo, ma nebi nam bilo kraja. Ipak lijepa riječ sva vrata otvara.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Sa ili bez lijepe rijeci, ovdje ama bas nista drugo ne uspijeva osim kriminala i fininsijskih malverzacija. Ko god vam kaze drugacije, najgori vam je neprijatelj.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 15:59 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2010, 11:21
ziggy je napisao:
Sa ili bez lijepe rijeci, ovdje ama bas nista drugo ne uspijeva osim kriminala i fininsijskih malverzacija. Ko god vam kaze drugacije, najgori vam je neprijatelj.

I sta sa takvim misljenjem? Za koga ti glasas kad si tako kritican? Ne moze se uporedjivati nefunkcionalna FBIH sa konpaktnom Srpskoj koja ima jednu a ne 10 vlada.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

scojan je napisao:
ziggy je napisao:

I sta sa takvim misljenjem? Za koga ti glasas kad si tako kritican? Ne moze se uporedjivati nefunkcionalna FBIH sa konpaktnom Srpskoj koja ima jednu a ne 10 vlada.

Kомпактни смо у 3 лијепе.............

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/188429/Zivot-demantuje-zvanicnu-statistiku

Citiraj:
Standard građana pao na nivo iz 2005.

Овај показатељ је довољан.
Сав тај економски узлет је само немило трошење новца добијеног продајом још мало гиганата које су могле да доносе неки профит. Сад нит њих имамо, а лову смо потрошили. Крај! Конец! The End!

Што се тиче Федерације, тамо је ситуација економска много боља него у РС. Тамо још увијек фирме раде, производе, стварају нову вриједност. У РС тога више нема. Они када би укинули кантоне отишли би 10 свјетлосних година од РС.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2010, 09:27 
Pripravnik
Pripravnik

Dobra stvar je prodaja telekoma, jer ko zna u kakvom je stanju tada bio, zna i da bi ga satrali federalni telekomi na trzistu. Ovako, telekomu dobro ide, ne zato sto je dobar, nego sto su ona dva druga leglo stranacko. A to je smrt svake firme.

Losa stvar je sto su pare nemilosrdno razvucene i pokradene. Nema dana da na vidjelo ne izadje malverzacija. Toliko bezobrazna i bezobzirna. Ti ljudi se niceg ne ustezu, jednostavno grabe i sigurni su da mogu bez posledica. El dorado sitnih kokosara i kriminalaca, koji ni krivi ni duzni dobise priliku da velike pare ukradu.

Najlosija stvar je sto oni koji bi mogli da ih zamijene na izborima su jos vece "dijabole".

A uzas je sto su oni koji unistavaju sve sto imalo vrijedi, markirani kao elita ovog drustva, nesto najbolje. Sto ce jos malo i uzori postati, ako vec nisu u glavama "radnicke" klase. Sto nema svjesti u narodu, da ih on prvo oznaci kriminalcima, pa onda ce i sud jednog dana. Ako ga se bojis, ne moras da ga postujes. Ne moras da sutis.

Nema ozbiljnog covjeka ili stranke na vidiku. Tako ni boljeg zivota. Samo nekakav mnogo veci dogadjaj to moze donijeti. Npr. rat, kao i uvijek, kad smo mi u pitanju. Samo, sta je veca sansa da ce onda jos gore biti. A ima i ona varijanta sa par stotina godina ropstva... pa sad... sto bi rekli slijepci: vidjecemo. :iconbiggrin:

Cinjenica ja da ce neki procenat stanovnistva, mlad i skolovan ponajprije, uspjeti da nadje neke dobre poslice, i nece previse zaostajati u poredjenju s Mađarima, Bugarima, Rumunima, Grcima... ali velika vecina ce biti gladna. Doslovno. I to je tako jasno kao dan, jedna slika se uoblicava.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Република Српска бољи дио БиХ

Datum: 15.10.2010 23:00
Autor: Глас Српске

БAЊAЛУКA - Република Српска бољи је дио БиХ и Федерација БиХ би требало да научи како да буде функционалнија у идуће четири године, изјавио је у четвртак увече за РТРС високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Slika

- Драго ми је да могу да потврдим да је у неким стварима РС заиста била бржа и то у доста тачака. На примјер, када је ријеч о дуговима РС према Брчком, а то питање се појавило у оквиру сукцесије, РС је брже платила све оно што је морала, а ФБиХ није ни почела. У РС је добар индустријски раст, што је дјелимично због Рафинерије нафте у Броду, а дијелом због других фактора - рекао је Инцко.

Додао је да РС има и једноставнију административну структуру па неке фирме, као што су италијанске, више воле да иду у Српску.

- И "гиљотина прописа" брже функционише у РС - казао је Инцко.

Инцко је истакао да ће први пакет уставних промјена у БиХ вјероватно бити мањег обима, али да је најбитније да се у оквиру њих обезбиједи максимална заштита људских права и да у вези са уставним промјенама не дође до блокада у процесу придруживања ЕУ.

- Нико неће укинути механизме заштите позиције ентитета и о томе се није говорило ни у Бутмиру, али треба гледати да БиХ убрзано крене према Бриселу - рекао је Инцко.

Он је навео да је позиција OHR-а ојачана након што су БиХ посјетили амерички државни секретар Хилари Клинтон и комесар за проширење ЕУ Штефан Филе, али да ће његово брже затварање омогућити БиХ испуњавањем "пет плус два" услова, те да "БиХ још није тамо стигла".

- Већ сада имамо планове за јачање присуства ЕУ повећањем броја сарадника у Канцеларији високог представника ЕУ, а ово тијело више ће разматрати политичка питања него техничка, што је сада случај - рекао је Инцко.

Државна имовина

Говорећи о рјешавању статуса државне имовине БиХ, Инцко је рекао да су за БиХ важнија друга питања, као што су уставне промјене, али да је то питање услов за затварање OHR-а и да је то посљедица договора међународне заједнице.

- Не желимо да у рјешавању овог питања буде једностраних потеза ентитета. Било је покушаја да ФБиХ укњижи дио те имовине на себе, што је OHR спријечио. Сматрам да то питање мора ријешити Савјет министара - поручио је Инцко.

Када је ријеч о безвизном режиму за грађане БиХ, Инцко је изразио оптимизам да ће коначна одлука о његовом одобрењу бити донесена у децембру.

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... o-BiH.html

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Evo još jedan pušioničar koji traži druge pušioničare preko kojih bi se malo vadio, ali smo pod uslovom da i ti drugi pušioničari nađu neke treće i četvrte i oete...
:lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
RS i BiH u globalu su veeeeliko govno od države i ovdje koliko ja vidim neće biti sreće nikad!
Pesimista sam u svakom pogledu jer u zadnjih 10 godina samo idemo u strmopizd i ekonomski i kulturno pa nek priča ko šta hoće.
Slušam priče ljudi kao pa mi smo ratovali ovo ono....pa majku mu hoćemo li do 2050 govoriti kako smo ratovali 91-95 i kako je teško postići rezultate!
Ja sam bolje živio 1998 godine nego ove 2010 po svemu ljudi moji, dogorilo nam je do nokata a mi to još ne vidimo ili se pravimo da ne vidimo!
Evo mali primjer:
-2001 godine= malboro light 1.50, nektar pivo u kafiću 1.00, hljeb 0.60, mlijeko 0.80 KM
-2010 godine= malboro light 4.00, nektar pivo u kafiću 3.00, hljeb 1.20, mlijeko 1.60 KM
Grijanje, struja i voda su skočili preko 150%!!!
Prosječna plata svo vrijeme nije prelazila 500 KM, čak se i smanjuje!!!
Srbija, BiH sve ti je to isto govno i šupak kosmosa, gdje možeš živjeti samo ako si kriminalac ili političar, ja Kosovo i RS ne mogu da namažem na hljeb ali mogu onu paštetu što svako malo poskupljuje e to mi je prioritet u životu.
Dati prvo narodu da živi pa onda baviti se politikom i referendumima!
Dok se ne okrenemo sami sebi i prestanemo se baviti nevažnim stvarima nema nama naprijed ljudi moji!
Sva smo preduzeća prodali za 30 srebrnjaka e sad će lijepo MMF da traži naplatu para što nam je davao sve ovo vrijeme a pare su isparile bez traga! Seru da nas je TITO zaduživao, istina zaduženi smo bili 1989 oko 2.5 milijarde $ ali smo pare potrošili u razvoj, a sad smo dužni skoro 20 milijardi $ a privrede ni u qurcu! Juga je imala 22 miliona stanovnika i privredu sposobnu da vrati dug a Bosna?
43% nezaposlenih ljudi moji!
Najebali smo a da toga nismo ni svjesni, a bojim se da će najgore tek stići što se tiče recesije...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:47 
Pripravnik
Pripravnik

Da se otme od naroda, treba samo sumnjiva privatizacija i presutno odobravanje svega, da se vrati narodu treba revolucija i milioni izgubljenih glava... toliko. Proklinjace nas rodjena djeca. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 01:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Okt 2010, 23:57
eugene of savoy je napisao:
Evo još jedan pušioničar koji traži druge pušioničare preko kojih bi se malo vadio, ali smo pod uslovom da i ti drugi pušioničari nađu neke treće i četvrte i oete...
:lol:

Ako si mislio na mene, sinak meni od tebe ne treba nista.
Samo me jednostavno nervira sto nas narod ceka da nesto padne sa neba. I serenda vlast ovakva, vlast onakva. Vlast je ko Qrac, ali i ona druga ako dodje nece biti bolja ni 1% ni treca ni cetvrta... Isto ce ljudi crnciti za nista i gledati dnevnik da im neko tamo najavi bolje sutra. I utom prodje zivot.

A ako malo ljudi cuju i procitaju kako i kuda ide novac u 21 vijeku , mozda i zarade nesto mimo vlasti i njihovih **anja.
A to kod nas nije uceno u skoli , jer su nam knjige pisane u socijalizmu i industrijskoj eri, a danas je kapitalizam i era informacija.
To ti je kao da uzmes kuvar (knjigu) i trazis upustvo kako da popravis auto.

Mail sam ostavio ako neko zeli preporuku knjige ili sl. vezano za finansije i neke promijene u zivotu na tom polju.
"Raditi isto a ocekivati drugacije rezultate je definicija gluposti" Brian Tracy

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ziggy je napisao:
Da se otme od naroda, treba samo sumnjiva privatizacija i presutno odobravanje svega, da se vrati narodu treba revolucija i milioni izgubljenih glava... toliko. Proklinjace nas rodjena djeca.

Pa i ne bi bilo loše počistiti ovu državu gvozdenom metlom :2gunfire:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 21:11 
Pripravnik
Pripravnik

Jbga, nema dobrovoljaca na vidiku, da ginu i svoj zivot ugrade u temelje bolje buducnosti, i licnim primjerom povedu... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ziggy je napisao:
Jbga, nema dobrovoljaca na vidiku, da ginu i svoj zivot ugrade u temelje bolje buducnosti, i licnim primjerom povedu... :iconbiggrin:

sačekaj da počnu krčati crijeva narodu...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ovaj narod treba još više handriti jer su tad mirni i poslušni ima ona 'daj seljaku da se najede...
Kako kažu, u jugi je svima bilo dobro i svi su bili siti, pa vidjesmo šta bi, zato što više handrit i tlačiti ovo što sebe zove narodom!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]