banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 494 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2012, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
alkibijad je napisao:
Пеле Мали je napisao:
мада опет, на крају кад то све сумираш, опет је сам народ крив што је то себи дозволио.
кад би сви рекли нећемо радити мјесечно за 400 км послодавац би подигао плату.

da je babi kurac bila bi djed.prije bi poslodavac,bar iz inata ako ne zbog profita,otisao dje radna snaga jeftinija,nego se pokorio radnickim zahtjevima za vecom platom,u to budi siguran!mene iskreno,najvise nervira kad neko kaze narod je kriv,il narod je glup,mi to zasluzujemo itd....a isti je pripadnik naroda,demosa ,plebsa i sem kritike nema ideje nit sta radi po pitanju poboljsanja zivotnih uslova nit kako se organizovati da se neke promjene,konacno,naprave...kad bi se nekim cudom,svi dogovorili da kazemo ocemo vece plate,il bi bilo ko sa strajkom zeljeznice,kad su nasli neuke masinovodje(bar sam tako citao)da odrade posao,il bi se tu stvorila nova rasa(ovaj put radnih,a ne ratnih) profitera koja zaradjuju na tudjoj muci(pretpostavljam bubgara i rumuna).
old fashion men je napisao:
Pa normalno da je narod glup, šta glup?, preglup, uostalom narod je ovde oduvjek glup.

ofm...archmage of hate :)

ма ђе ће ови наши приватници отићи?
па нико од њих нема неке фабрике и свима је углавном потребно домаће становништво за обављање послова.
и то што има пар фабрика све се шута на локално тржиште, евентуално екс-ју.. нико од њих не може преселити фабрику у кину или негдје гдје јефтинија радна снага од наше.

познајем неколико приватника који би без имало устезања могли радницима (нећу претјерати ако кажем) УДУПЛАТИ плате и да њима остане довољно.. али зашто би кад је боље оставити себи? наравно, проблем је и што је корупција велика па и понеки поштени приватник који би повећао примања својих радника изгуби вољу за тим кад крене да плаћа рекете, што држави што мафији..

и на крају, нема ту пуно филозофије што се тиче неких промјена.. промјене могу доћи само оног момента кад народ схвати да власт постоји због народа а не народ због власти.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 00:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja i ti,pretpostavljam da smo iole normalni ljudi(za sebe nisam bas siguran),da smo privatnici( a sa nasim kontom,na ovom podnevlju ne bi uspjeli,al nikako)normalno da bi gledali da nam radnici imaju normalna primanja,ako nista drugo ljudi su sa potrebama istim kao ja,ti i moji bliznji(dalo bi se jos palamuditi na zadatu temu)...ja koliko god se trudio,i stavljao se u koze jednog prosjecnog poslodavca(a znam ih,ne licno hvala bogu)ne mogu da razumjem kako je poslodavac(sama rijec mi je malo uvredljiva)sposoban da prouzrokuje toliko nepravde i patnje drugom covjeku,a kao sto ti kazes,nema potrebe za time.to je meni jedan teski oblik psihickog poremecaja...toliko odsustvo empatije...i to me iskreno jako plasi.
Пеле Мали je napisao:
и на крају, нема ту пуно филозофије што се тиче неких промјена.. промјене могу доћи само оног момента кад народ схвати да власт постоји због народа а не народ због власти.

a kako ti zamisljas taj moment kad se nas narod prosvjecuje(ako kazes velika svjetska desavanja,u kuci ti bila)...nije provokacija nit sprdnja...samo me interesuje,jer ja nemam blage ideje.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:

па нико од њих нема неке фабрике и свима је углавном потребно домаће становништво за обављање послова.
и то што има пар фабрика све се шута на локално тржиште, евентуално екс-ју.. нико од њих не може преселити фабрику у кину или негдје гдје јефтинија радна снага од наше.

ima idiota koji se inate,pa ce radije da im propaden fabrika(koju je ionako ilegalno stekao u poslijeratnom periodu)nego da popuste radnicima...seljacka politika,osnovna skola,smisao za biznis-privredjivanje-poslovanje,nula,al nazalost prisutna.
necu vise da zalazim na ove teme...bio sam se fino napio,i bio sam hepi i aleksandar me sjeba sa ozbiljkusom,i natjera me na razmisljanje,a ja ne volim razmisljanje svojom glavom,jer boli :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
alkibijad je napisao:
ja i ti,pretpostavljam da smo iole normalni ljudi(za sebe nisam bas siguran),da smo privatnici( a sa nasim kontom,na ovom podnevlju ne bi uspjeli,al nikako)normalno da bi gledali da nam radnici imaju normalna primanja,ako nista drugo ljudi su sa potrebama istim kao ja,ti i moji bliznji(dalo bi se jos palamuditi na zadatu temu)...ja koliko god se trudio,i stavljao se u koze jednog prosjecnog poslodavca(a znam ih,ne licno hvala bogu)ne mogu da razumjem kako je poslodavac(sama rijec mi je malo uvredljiva)sposoban da prouzrokuje toliko nepravde i patnje drugom covjeku,a kao sto ti kazes,nema potrebe za time.to je meni jedan teski oblik psihickog poremecaja...toliko odsustvo empatije...i to me iskreno jako plasi.
Пеле Мали je napisao:

a kako ti zamisljas taj moment kad se nas narod prosvjecuje(ako kazes velika svjetska desavanja,u kuci ti bila)...nije provokacija nit sprdnja...samo me interesuje,jer ja nemam blage ideje.

Не могу ти дати одговор на питање о послодавцима али пробаћу ти предочити како ја то доживљавам кроз оно што сам видио у неколико случајева упуштајући се у неки психолошки моменат, иако је то тупљење. Био је рат, људи су крали, малограђани без смисла за бизнис су дошли до пара. То су данашњи приватници и "крем" нашег друштва. Недостатак емпатије долази из чињенице да он себе сматра вриједнијим од смртника који раде за њега јер се он "снашао". Ох Боже како мрзим ту ријеч. Углавном, он се "снашао" други нису. Како се "снашао" није битно, он је сад ту гдје јесте и има моћ да управља животима људи који раде за њега. А знаш шта се деси кад неко ко није имао ништа одједном има све? Па он постане покондирена тиква и никад му није доста. И тако он врти ту неку фирму коју има, и никад му није доста пара.. Није му доста јер треба подмирити жену, швалерке, дјецу.. Јебига, сви хоће нова аута и у шопинг у Аустрију. Најгоре од свега тога је што један такав послодавац осјећа да ти њему требаш бити захвалан јер ти је ето ДАО ПОСАО У ОВОЈ КРИЗИ па те онда крене звати да му обављаш приватне послове ван радног времена.. нпр. да му покосиш око викендице, опереш ауто, исцјепаш дрва... још ме нису звали да им јебем жену. Дакле ово што сам написао је искључиво моје искуство које сам стекао радећи код тројице новопечених "газда".

alkibijad je napisao:
Spoiler:
Пеле Мали je napisao:

ima idiota koji se inate,pa ce radije da im propaden fabrika(koju je ionako ilegalno stekao u poslijeratnom periodu)nego da popuste radnicima...seljacka politika,osnovna skola,smisao za biznis-privredjivanje-poslovanje,nula,al nazalost prisutna.
necu vise da zalazim na ove teme...bio sam se fino napio,i bio sam hepi i aleksandar me sjeba sa ozbiljkusom,i natjera me na razmisljanje,a ja ne volim razmisljanje svojom glavom,jer boli :)

Вјеруј ми, они су толико алави на паре да нико не би дозволио да му нешто пропадне. Попуштање би се сигурно десило а ако се не деси увијек постоје другачије методе. Оно што мени није јасно код данашњих послодаваца је чему толика жеља за гомилањем богаства.. Да ли они мисле на сутра и да ли су они свјесни гдје живе? Па овдје не постоји буржоаска фамилија која је саставила 3 генерације које би могле уживати у "благодетима".. увијек су са смјенама система падали и богаташи... Зато ваљда код нас и постоји она изрека "Док се једном не смркне другом не сване".

Извини бураз, попиј још једну па на спавање, рефундираћу. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 02:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:
Не могу ти дати одговор на питање о послодавцима али пробаћу ти предочити како ја то доживљавам кроз оно што сам видио у неколико случајева упуштајући се у неки психолошки моменат, иако је то тупљење. Био је рат, људи су крали, малограђани без смисла за бизнис су дошли до пара. То су данашњи приватници и "крем" нашег друштва. Недостатак емпатије долази из чињенице да он себе сматра вриједнијим од смртника који раде за њега јер се он "снашао". Ох Боже како мрзим ту ријеч. Углавном, он се "снашао" други нису. Како се "снашао" није битно, он је сад ту гдје јесте и има моћ да управља животима људи који раде за њега. А знаш шта се деси кад неко ко није имао ништа одједном има све? Па он постане покондирена тиква и никад му није доста. И тако он врти ту неку фирму коју има, и никад му није доста пара.. Није му доста јер треба подмирити жену, швалерке, дјецу.. Јебига, сви хоће нова аута и у шопинг у Аустрију. Најгоре од свега тога је што један такав послодавац осјећа да ти њему требаш бити захвалан јер ти је ето ДАО ПОСАО У ОВОЈ КРИЗИ па те онда крене звати да му обављаш приватне послове ван радног времена.. нпр. да му покосиш око викендице, опереш ауто, исцјепаш дрва... још ме нису звали да им јебем жену. Дакле ово што сам написао је искључиво моје искуство које сам стекао радећи код тројице новопечених "газда".

citam ti post,i svaka ti je zlatna,i svaka ti je tuzna,i najgore...svaka je na mjestu.pokusavanje prodora u um,ratnih(ili drugih profitera) je meni licno naucna fantasika,(ja pisem knjigu o epskoj fantastici,a ovi ljudi su mi primjer za kalup suptilnog zla,onog najgoreg)i ja ,naivan,kakav kakav jesam,se nekako uvijek uzdam u bolje sutra i nove generacije,iako sam nova generacija trebao biti ja(bar po rijecima mog oca).ko taj novi sloj plebsa smatra za "krem" zasluzuje sav jad i sazljenje.Ja bih dao 100 dukata,samo da znam,jel taj covjek koji "подмирити жену, швалерке, дјецу.. Јебига, сви хоће нова аута и у шопинг у Аустрију" moze da spava mirnim snom!kad je sit...kad mu je dosta...da li jei kad istinski sretan?jer ako njega moc i pare cine sretnim...onda sve moje teorije padaju u vodu :P
da se razumjemo,ja palamudim...na majcinoj sam sisi...al me boli kad vidim kroz sta su sve moji starci prosli,i kakav olos im komanduje,a jos me vise boli sto to njima ne smeta.
Пеле Мали je napisao:
Оно што мени није јасно код данашњих послодаваца је чему толика жеља за гомилањем богаства.. Да ли они мисле на сутра и да ли су они свјесни гдје живе? Па овдје не постоји буржоаска фамилија која је саставила 3 генерације које би могле уживати у "благодетима"..
Извини бураз, попиј још једну па на спавање, рефундираћу. :)

bolje biti vazda dvorska luda,neg ponekad pametan......manje se nerviras :P
dalo bi se na temu starih porodica i gomilanja bogatstva raspredati nasiroko...ni meni nije jasno kupovanje podmladku novih kocija,aleksandre....nasekiro si me pravo....dodjes mi 12 pivi u tihim nocima....ako si jesa preracunacu to u marke :P
mali off
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hm_26mq8Uwg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
alkibijad je napisao:
ja jednom otisao kod majstora da mi zamjeni sijalicu od fara na autu...nisam znao kako...mislio sam da je komplikovano...dingospo mi za min posla uze 30km...ja naucio kako se mjenja,i to mi bi skola,skupa al skola

E zato je on majstor :wink: a svaka škola se plaća...
Pa normalno da je narod glup, šta glup?, preglup, uostalom narod je ovde oduvjek glup.

A što se tiče posla, itekako ima istine da narod neće da radi, evo imam nekog komšu koji se kao bavi krečenjem, nikad nema posla i uvjek kuka kako je teško vrijeme, ja ga pitam da meni okreči stan i koliko bi koštale samo ruke, kae on meni kvadraturu stana pomnožim sa tri i puta jednu marku, nači u mom slučaju 240 kmica, pitam ga za koliko može završiti, kae za 2 dana... msm wtf, naravno da ću sam to prekrečit i ostaviti sebi u džepu 240 KM.

Šta hoću reći, lik sa 8 razreda osnovne želi dnevnicu 120 KM, neće niže da radi i zato gladuje, ne samo on već su svi moleri u toj furci kao imaju oni svoju cjenu bla bla bla, a da mi je rekao uradit ću ti to za 100 Km, ja bi pristao i imao bi dnevnicu 50 KM + ručak, malo li je?, i ne samo to, već bi u tom slučaju imao posla jer bi ga ljudi zvali, niko se ne bi jebavao zbog 100 KM i sam krečio, a ovako ko ga jebe i njega i sve ostale što im je malo petoba dnevnica.

Isti kurac je i sa vodoinstalerima, zovem ga i pitam za koliko će mi postaviti vodokotlić sa ventilom i jednu česmu, a on mi lupi cifru kao jojica, e ko te jebe i postavim sam, a da je bio normalan mogo je da uzme za sat 30 KM, ali jok on se gađa ciframa ko da je nuklearni fizičar i kuka kako nema posla :roll:

E pa haveru otiđi na svoj ljubljeni zapad tamo je ko u bajci, okreči ti stan majstor i još te počasti sa 100 EUR....za tvoju informaciju dnevnica majstora na građevini je bila prije 10-12 godina 50 KM a kolike su onda bile cijene i standard života? Moj prijatelj je otišao u Istru radi moleraj zaradi u sezoni prosječno 1200 EUR mjesečno, tako da ti ta priča ne drži vode....za 50 KM ne možeš kupti ni pola kese u marketu da jedeš dva dana.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma jebe mi se za zapad, zna se kolike su ovde plate, ja ti kaem da je rekao 100 kmica za krečenje stana, ja bi pristao, a on bi uzeo dvije dnevnice po petobu + ručak, ovako sam okrečio sam, a on je ostao da lelemuda i kuka kako je život težak. Pa jeste težak, ko te jebe kad nećeš da radiš već se gađaš ciframa. Znači da radi za petobu možda bi svaki dan imao posla i mjesečno zarađivao preko 1000 KM, a ovako, ako nabode kakvu budalu jednom mjesečno, sve se tuče nogom u guzicu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2012, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

On ako odradi tri krečenja za mjesec dana u ovoj krizi i besparici, dobro je odradio, mislim na komplet stan/kuću jer uglavnom ljudi traže samo kuhinju ili samo sobu itd. Da ima toliko posla što tvrdiš, bilo bio jeftinije a bilo bi i konkurencije istom majstoru pa ne bi mogao da cifri...prosta računica.
Evo jedna numera davno napisana al sve odražava:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nbXX9xQZkhM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
тако се то ради:
http://www.portalsvijesti.com/vijesti/i ... e-gradana/

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 10:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2012, 17:09
Ja se divim Islandu kao državi i društvu. Ljudi imaju godinama svoj fazon i jebe im se šta o tome misle i istok i zapad. Gledaju svoja posla i napreduju. Ovi naši umislili da se sve oko njih vrti pa samo laprdaju za TV i kradu neviđene količine novca. Islanđani, svaka vam čast!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Bio mi je tata na Islandu više puta, i na prvi pogled oni su jedno 5x složniji od ostalih naroda. Mnogo su bliži između sebe. Nemaju onaj mentalitet da čim se steknu malo veće pare, odmah bježiš od svojih i pokušavaš zaraditi još više.

Plate su odlične, standard života pogotovo, pismenost čini mi se 100%, ali oni su poprilično skromni, voze auta koja se njima sviđaju, ne robuju brendovima (primjer čovjek iz Dervente koji je u Švedskoj spavao na klupi, uzimao od usta samo da bi mogao kupiti Mercedesa).

I iskreno, mislim da ćete teško prepisati islandski model, jer je ono što njih krasi sloga, a to Srbi nemaju. Saosjećanje za druge. Shvataju ljudi da se moraju držati uz ostale na ostrvu, jer su osuđeni na to ostvo a cijela država ima stanovnika kao Banja Luka, ne zaluđuju se "prijateljima i neprijateljima" već gledaju sebe.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A zašto onom Kinezu ne dopustiše da kupi zemlju? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Upravo zato da im ne kvari idilu i način života, gdje dođe jedan Kinez za 5 godina imaš kinesku četvrt, lažnjake i bofl robu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2012, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
To je vjerovatno to, pretpostavljam da nisu zagađeni stokom sa istoka (pod "stokom sa istoka" podrazumjevam sve narode istočno od Beča, uključujući i nas).

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
u kurcu, i ta sranja, ma jebo, fukari, ostalim vukojebinama, u dupe da nabiju.

Koliko psovki i prostakluka u samo jednom postu prosjecne velicine. Mislim da si rekorder na forumu po broju napisanih psovki :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To je OFM, prosjek dvije psovke po riječi.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 23:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
Pozdrav,
Tema je extra, svaka cast pokretacu na istoj.

Ova nasa drzavica bi mogla sasvim fino da zivi samo da je malo pameti vodi za razliku od ovih babuna koji to sada cine (ne mislim samo na ove trenutne vec na svu bagru koja se izredala od rata na ovamo ukljucujuci i one buduce). Ima nas saka jada, a zivimo na zemlji sa vrlo bogatim resursima (na zalost neiskoristenim). Karikiram ali da dignemo taj usrani kredit i sa tom lovom napravimo 15 hidrocentrala i 5 vjetrenjaca mogli bi svi da zivimo od prodaje struje da niko nista ne radi (mogli bi samo da prdimo po kafanama i kontamo koje patike sa vadusnim djonom da kupimo... nesto ko crnogorci :)) .

Ja mislim da je osnovni problem ove nesretne drzave sto NEMA ZAKONA. Da bi se uopste pricalo dalje o nekim planovima prvo treba da se sprovodi zakon. Pljacaka se, krade kapom i sakoma i niko za to ne odgovara. Policija i sudstvo su najkorumpiraniji dio ove drzave i od njih svo zlo potice. Naravno da ce lopovi da kradu i varaju kad nema niko da ih u tome spreci. Kad bi policija samo saobracajne kazne naplacivala, a ne trpala u svoje dzepove ladno bi se penzije isplacivale, da ne govorim o tome sta bi bilo kad bi neko odgovarao (sa vracanjem novca i sa zatvorskom kaznom) za npr. namjestanje tendera, sredjivanje parcela za zgrade, namjerno sjebavanje velikih firmi u cilju jeftine kupovine istih, sredjivanje kredita preko stele, kradju struje, kad bi se sjebala gradjevinska mafija, kad bi se sjebala ova mafija koja godinama krade sumu iz drzave, kad bi se pohapsili ovi sto sredjuju ispite i omogucuju totalnim kretenima da masu sa diplomama i preko partisjkih stela postaju odlucujuci faktori u firmama itd. itd. na kraju krajeva u ovoj jebenoj zemlji ljudi sredjuju kazne za ubistva, dilanje droge, pljacke, tuce... Najebavaju samo klinci koje uhvate sa dzointom u ruci i nesretni vozaci golfova dvojki koji se nisu vezali, zaboravili upaliti svejtla preko dana ili ne daj Boze zatamnili sajbe.
Bojim se da ce se ovakve stvari vrlo tesko rijesiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naveli smo sve goruće probleme. Ali kako poći sa riječi na djela i početi riješavati stvari?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Prosto! Sačekamo izbore u Americi. I ko izgubi - dovučemo ga da digne državu.
Eh, kako bi nam dobro došao Mitt Romney jedan...
:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 494 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]