banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2014, 08:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Ja ne znam čemu toliki 'napadi' ..i kritike na samo kopiran poziv mladim ljudima za NEŠTO što je pozitivno u ovom crnilu, kao i optimističan pogled i vjera da ukoliko se trudiš..i konstantno pokušavaš pronaći svoje mijesto pod ovim nazovi suncem radeći bilo šta da osiguraš sebi egzistenciju ne čekajući nešto što nam bilo ko može, hoće i želi obezbijediti.
Ja ne znam nikoga ko je imao cijeli život samo uspijehe ..iko nije padao (pa ni na kratko)..i kretao iznova, u bilo kojoj sferi života.
Kod nas su neuspjeli preduzetnici..i ljudi u bilo kom drugom segmentu života loše okarakterisani..jer su zaboga pali..svojom ili tuđom krivicom iako su se borili... i nerijetko ..ili uvijek su osuđeni zbog toga..a nikad pohvaljeni jer su se digli i pokušali iznova pored svih zadobijenih rana!
Šta bi ti ljudi trebali onda? Zavući se u ruku i čekati da umru? (ne kažem danije bilo i takvih-suosjećam se s njima) ali u ljudskoj prirodi je da se ljudi bore, kopaju i rukama i nogama da prežive..na ovaj ili onaj način i zbog ovog ili onog razloga.
Ne podržavam sistem kakav jeste, i ne branim nikoga sem radnika i poštenog čovjeka, ali mislim da kukajući i pljujući sve..nećemo promijeniti sadašnju situaciju.
I da, nema garancije da će BILO ŠTA u životu biti uspiješno, i to ne zavisi samo od nas već od milion faktora koji se poslože ili ne, i tako je u svemu! Na nama je samo ići dalje ili ne!
Toliko- The class is dismissed now! :angry3:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ije, ije :D
Ja sam gastos seljacina pa mi se moze, ali Vama bas i ne ;-)

Nego, nije ije bitno. Bitnije je je sto u citavom Vasem postu nema nista konkretno napisano. A naceli smo par konkretnih pitanja i primjera.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najjači su mi ovi stručnjaci kojima je šljakerski rad miješanje kafe plastičnom kašičicom, a nama govore da nema 'ljeba bez lopate Pa eto profeso'rce stisni pa digni kredu i započni svoj proizvodni biznis, pa nam se javi kako si prošla.

I da..stisla je 2 puta..jednom pala..plaća dug i dalje, a drugi put je za sad uspiješan..i nisu bubrezi 10 ljudi dažaba dati, a što se tiče kafe i nju sama skuham..i kaškicu operem (zamisli :confused1: )-tako da sam i tu omakla!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nego, nije ije bitno. Bitnije je je sto u citavom Vasem postu nema nista konkretno napisano. A naceli smo par konkretnih pitanja i primjera.

I šta ja treba da kažem na njih? da referišem zašto je neko propao?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Umjesto romantizovanih naklapanja o preduzetnistvu mogla si stvarnim i realnim primjerima pokrenuti razmjenu misljenja i znanja. Ako nisi primjetila, ovde imas svega. Od sitnih riba poput mene do ekipe cije su knjige teske milione.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Prvi primjer je bio realan..ali i popljuvan (jer je poljoprivreda i sl)..inicijativa (jer je palamuđenje o preduzetništvu) i bilo kakav prijedlog (o pokretanju ) su odmah kontrirani crnjacima i kako niko ne može ništa i sve je mrtvo.
Zašto niko od tih milionera nije svoju priču ispričao sitnim ribama ..pa da i oni zaplivaju tim morem..?!

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 10:20 
Imamo i mi oci i vidimo oko sebe, ali imamo i primjere propalih investicija...

Jedno je na forum doci i pricati, a drugo u stvarnosti uloziti 10-15 000 km u posao u kojem te mogu prej... samo tako...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ako je prvi čes završen,nadam se da ćemo u drugom razmatrati odnos prema poslu i poslovnoj etici onih koji su pali prvi put i njihova razmišljanja kad su počinjali ponovo.
Nije crnjak...Tamaris bi bila obična cvjećara tipa grupe TNT da Milorad nije krenuo u ponovnu prodaju istog cvijeća 8)
Spoiler:
suza i vijenaca :)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pogotovo ako nemas 10-15 hiljada

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prvo, nisam rekao milioneri. Rekoh da su knjge teske milionima.
Drugo, ovo sto Shako kaze, nemas te hiljade a mozda bi pravio originalne ogrlice za pse i macke.
Opaaa, valja se registrovati. Kako? Pa najjednostavnije i najprlicnije malom ulaganju je kao SP - samostalni privrednik.

Ali u zemlji dembeliji Bosni je neka mastiljara odredila da SP ne moze izvoziti. Cak ni vlastiti proizvod.

A to znaci da moras ici na DOO. A DOO vuce vece finansijske obaveze, znaci uzimanje kredita... Znaci tu vec nema ako uspije, dobro je. Ako ne uspije, nije ni kostalo.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ooooo profesore :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xvut47zPgdA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo, znas li da se paket koji se salje vani ne smije ulijepiti selotejp trakom.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neam pojma..ja to jos uvjek vezem spagom

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuo sam da su predstavnici kineske carine bili kod u gostima kod nasih sluzbenika UIO. Zeljeli su da iskopiraju tehnologiju ali mrka kapa. Tako da su i dalje prinudjeni koristiti trake. Jadni.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2014, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
a jooooj jes' mi pun qrz vise ovih ProEvroAngloSaksAmerickih novotarija termina makro-mikro trzista-ekonomijaaaaaa
a sacuvaj me boze sta se prica, cuj, jednom propadnes I zavalis s za kes, pa aj' ponovo! dajte popa!
znas li ti sta znaci za nekoga kad se zavali ovdje 15milja krede, pa onda opet????taj il' je lud ili je u sekti!

o'ladi sekice, nije ovo JUESendEJ pa da imas trziste kojem mozes da prodas svega I puno,samo ako lijepo zapakujes i kazes da je to najnovija trendi-selfi-icebucketchalenge moda...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
The_new_Statesman je napisao:
Prvo, nisam rekao milioneri. Rekoh da su knjge teske milionima.
Drugo, ovo sto Shako kaze, nemas te hiljade a mozda bi pravio originalne ogrlice za pse i macke.
Opaaa, valja se registrovati. Kako? Pa najjednostavnije i najprlicnije malom ulaganju je kao SP - samostalni privrednik.

Ali u zemlji dembeliji Bosni je neka mastiljara odredila da SP ne moze izvoziti. Cak ni vlastiti proizvod.

A to znaci da moras ici na DOO. A DOO vuce vece finansijske obaveze, znaci uzimanje kredita... Znaci tu vec nema ako uspije, dobro je. Ako ne uspije, nije ni kostalo.

Dobro, može uvijek pronaći investitora za ideju.

Ali, riječ je o omladincu (omladnisko preduzetništvo je ipak tema) koji je tek registrovan, ali nema portfolio da bi privukao ozbiljne investitore. A čak i oni koji se bave biznisom godinama i koji imaju jače ideje ne mogu privući investittore.
Zašto? Zato što je poslovna klima takva da je bolje investirati bilo gdje osim u BiH.
Počev od toga što je neko pomenuo da postoji velika mogućnost da će neko nekoga prej..., do činjenice da su fiskalni i parafiskalni nameti toliki da tjeraju investitore vani.

nepokoreni je napisao:
Nemam industriju, ali imam poznanika koji su se zaletjeli u takve rabote pa se usrali. Od ulaganja u pokretanje proizvodnje, preko sjemena i đubriva, mehanizacije, goriva, pa do bezobraznih nakupaca koji bi najradije da mu daš gajbu ploda i još cenera uz nju. Čovjek je krenuo sa malinama, pa je na kraju zbog mizerne cijene sasuo u burad iste i napravio malinovaču, koja je i skupa i tražena rakija a stoji neograničeno.

Ja ne znam nikog da se prestao baviti malinama. Doduše svi su (pardon smo ;) ) u kraju gdje je postoje subvencije, ali i organizovan otkup. Cijena je uvijek problem, ali kad se sve sabere, može se biti u plusu. Ne milion u evrima, ali ima nekih proizvođača sa milionom u dinarima.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bruka.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:

Ja ne znam nikog da se prestao baviti malinama. Doduše svi su (pardon smo ;) ) u kraju gdje je postoje subvencije, ali i organizovan otkup. Cijena je uvijek problem, ali kad se sve sabere, može se biti u plusu. Ne milion u evrima, ali ima nekih proizvođača sa milionom u dinarima.

A subvencije su svima dostupne?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Evo ti za BiH.
http://yep.ba/wp-content/uploads/2014/09/Infopaket.pdf

npr. evo ti za Srbiju.
Postoji poseban program za nekoliko okruga
http://www.preduzetnickiservis.rs/sr/pr ... -maline-k/

Poslednji put menjao Choban dana 05 Sep 2014, 17:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014, 17:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Choban je napisao:
Cijena je uvijek problem,

Pa zato što si u minusu na kraju zbog mizerne otkupne cijene, zato ljudi dižu ruke od toga osim u nekim slučajevima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 175 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]