banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 19:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2006, 09:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jul 2006, 09:36
1. Da li je neko imao iskustva sa wire transfer prenosom novca sa svog 2checkout naloga na svoj racun u nekoj banjaluckoj banci? Preporuka?

2. Ako ne, da li mi neko moze preporuciti neku banjalucku banku koja prima novac iz inostranstva preko wire transfer? (Fiksne i/ili procentiualne marze?)

3. Kakav je limit sto se tice prijema novca u banjaluckim bankama? Nakon koje sume se mora dokazivati porijeklo novca? Ovo me interesuje jer hocu da iznajmljujem oglasni prostor na web site-u stranim licima i firmama (u stvari 2checkout-u jer pravno gledano on je kupac), a jos ne znam da li cu za tako nesto moci da pribavim bilo kakav dokaz, osim 2checkout-ovog obavjestenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Posto, ocigledno, tacno znas sta trazis, lepo podapni opanke jedan dan i obidji ove banjalucke banke (sve se lepo nogom mogu obici). Tako ces na najbrzi moguci nacin dobiti najvecu mogucu kolicinu informacija. Proverenih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 22:54 
Početnik
Početnik

Nije problem obici banke. Problem je sto najcesce ne znaju da ti kazu (ili ne zele da se udubljuju u problematiku), a kad novac stigne kasno je za mjenjanje banke.
Nadao sam se (istina ne mnogo) da je neko od forumasa imao posla sa 2checkout-om, ali nema veze - ucicu metodom pokusaja i gresaka:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ono sto kod nas provereno pali... napravis se mutav, odes i raspitas se kao da pojma nemas o tome. Obicno se tako dodje do najveceg broja informacija :)

Nasa posla :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2006, 21:13 
Početnik
Početnik

OK;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Warlock je napisao:
Ono sto kod nas provereno pali... napravis se mutav, odes i raspitas se kao da pojma nemas o tome. Obicno se tako dodje do najveceg broja informacija :)

Nasa posla :)

problem je u tome sto ti ljudi sto rade na salterima banka su poluobrazovani i priuceni radnici tako da nemaju pojma,kad im postavis neko pitanje o wire transferu oni iskolace oci i cude se sta ih to cojek pita,posto imam redovne uplate wire transferom i kompaniskim cekovima imam iskustva ...........................................

znaci svaka banka ce ti raditi wire ali svaka ima svoju proviziju ja to radim preko UNIcredit Zagrebacke banke jer ako lova odlezi na racunu preko osam dana nema nikakve provizije,znaci potrebno je da odes u banku otvoris devizni racun ,pitaj ih za uplate iz inostranstva za swift kod,nespominji wire transfer da ih nezbunis.i to je to broj racuna i swift banke i lova je za dva do tri dana na tvom racunu

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 20:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
tebi kad je novac na racunu ne pita niko za porijeklo, a druga je prica kad doneses kes da pa snjim ili nesto platis ili uplatis na svoj racun ili... ma sta god hoces.

A za iznos preko 30.000km trazi se porijeklo novca! A to ti moze biti kupoprodajni ugovor, isplatni listic iz druge banke ili...
a ako nemas nista od toga , banka ima svoj obrazac koji popunis i navedes porijeklo novca.

a sto se tice deviznih priliva , slicno je u svim bankama (razlika samo u proviziji)

otvoris devizni racun i trazis instrukcije za inoplacanje na tvoj rn. (to je vec pomenuti swift-jer mi jos nemamo iban, tacan naziv banke i racun korisnika)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
NACIONALNI STROJ je napisao:

problem je u tome sto ti ljudi sto rade na salterima banka su poluobrazovani i priuceni radnici tako da nemaju pojma,kad im postavis neko pitanje o wire transferu oni iskolace oci i cude se sta ih to cojek pita,posto imam redovne uplate wire transferom i kompaniskim cekovima imam iskustva ...........................................
[/quote]

:lol: mora da si bio u pogresnoj banci...
nismo svi isti, i nikad ne mozes sve znati, al se sve da provjeriti ako se u tom momentu ne moze dati odgovor. e sad mozda si naletio na nekog "jako ljubaznog" a ima i takvih izuzetaka... :wink:... nismo svi isti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]