banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 15:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Brze pošte
PostPoslato: 16 Jan 2025, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Totalno je rasulo kada su brze poste u pitanju. Cekao sam tri paketa s olix dve sedmice iz Sarajeva. Na kraju mi je jedan urucio a za drugi mi je rekao da idem sam u skladiste, da on ima puno posla i da se nece vracati. Za treci sam saznao tek u skladistu, kazu pokusana dostava pre nekoliko dana (niko ziv me nije zvao).
Za dve stvari koje sam prodao na olix sam ga morao moliti da uzme, iako ima nalog. Kaze nece da uzima posto ima previse naloga od firmi. Po olix izvjestaju jos pre 5 dana je kupac preuzeo i platio a ja jos uvjek novac nisam video

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Paketomati su dobra stvar ako nisi u mogućnosti odmah preuzeti paket. Samo što u BiH to još nije zaživjelo, mislim da samo Euroexpress ima nekoliko paketomata u gradu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
ratkop je napisao:
Totalno je rasulo kada su brze poste u pitanju. Cekao sam tri paketa s olix dve sedmice iz Sarajeva. Na kraju mi je jedan urucio a za drugi mi je rekao da idem sam u skladiste, da on ima puno posla i da se nece vracati. Za treci sam saznao tek u skladistu, kazu pokusana dostava pre nekoliko dana (niko ziv me nije zvao).
Za dve stvari koje sam prodao na olix sam ga morao moliti da uzme, iako ima nalog. Kaze nece da uzima posto ima previse naloga od firmi. Po olix izvjestaju jos pre 5 dana je kupac preuzeo i platio a ja jos uvjek novac nisam video

Praznici, Temu, manjak kurira.

Poslednji put menjao Pečenko dana 16 Jan 2025, 13:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Koliko vidim, moraću ih nazvati da lično dođem po to.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 18:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
На државном поштом немам проблем, али је скоро био велики проблем са ДХЛ. Ваљда више неће да достављају већ прослиједе пакете пошти А2Б. Коверат са документима послат из САД, за 4 дана дошао у БЛ, а онда јури за овим кретенима 25 дана.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 18:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja za DHL pošiljke podesim preuzimanje u poslovnici, tako da nema tih problema sa našim budalama.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2025, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Joj nemojte mi spominjati DHL. Imaju jako "pametno pravilo" da moraš donijeti otovreno pošiljku da njihov šalterski radnik (koji je jako "stručan") pregleda pošiljku. Taj pregled se svodi na bacanje pogleda i to je to. A tebi oteža život.

Zamisli da tako rade sve pošte u svijetu. Broj poslanih paketa bi bio 10.
Ako kurir dolazi po pošiljku onda se onda čarobno pregleda sama, ne treba kurir. To zadovoljstvo košta nekih 350KM (recimo paket za USA), a ako odneseš na šalter pošiljku onda je cijena oko 140KM. Mora da kurir lično dolazi iz Amerike :D

Par puta sam slao DHLom i stvarno sve stigne ok, ali procedura za slanje im je katastrofalna i glupa tako da maksimalno izbjegavam da šaljem preko njih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Sva vremena su u UTC [ DST ]