banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 06:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2012, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.jutarnji.hr/ispovijest-kredi ... -/1006113/

‘Uzimali smo stotine tisuća kuna PENZIĆIMA i SIROMAŠNIMA. Psihološki smo ih slamali...'

...pratili smo pokrete tijela, izraze lica i potajno ih snimali. Od gazde smo dobili stroge upute što da kažemo policiji kada dođe

http://www.jutarnji.hr/-nikada-mi-nisu- ... -/1007718/

‘Nikada mi nisu dali da pročitam ugovor. Prekrivali su ga rukama. A pisalo je da mi KUĆU mogu uzeti!'
Otprilike 15 mjeseci kasnije obitelj je vratila ukupno 33 tisuće kuna, ostala bez automobila vrijednog 100 tisuća kuna, a računi su im blokirani i još uvijek duguju preko deset tisuća kuna kreditnom uredu koji jednu od svojih poslovnica, kaže, ima na riječkom Korzu.

Svoj su dug preplatili četiri puta.

Kad sam procitao ove textove odlucio sam da otvorim temu gdje bi se razgovaralo o ovakvim slucajevima. Textovi su iz hrvatske ali sam ubijedjen da ovakvih slucajeva ima i kod nas u Republici Srpskoj. Mislim da kod nas ljudi ne smiju ovako javno o tome govoriti.
Da li imate informacija o ovakvim slucajevima kod nas

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.jutarnji.hr/udar-na-kamatare ... a/1028854/

Akcija USKOK-a i SOA-e: Pala banda od 18 LIHVARA. Opljačkali 200 ljudi na kreditima, uzeli im 15 milijuna kn!

Jutarnji list ekskluzivno je sinoć došao do nekoliko primjera kratkoročnih gotovinskih kredita čije su kamate tjerale njihove korisnike u očaj.

Primjerice, jedan je korisnik podigao gotovinski kredit u iznosu od 16 tisuća kuna, a lihvarima je vratio 54 tisuće. Drugi primjer je kredit od 20 tisuća kuna, koji se u roku od 12 mjeseci pretvorio u dug od 100 tisuća kuna. Kredit od 70 tisuća kuna korisnik iz Osijeka je na kraju platio vrtoglavih 400 tisuća. Velik broj prevarenih građana pomoć od policije tražio je prekasno, tek nakon što su platili sve rate.

U daljnjem tijeku ove akcije kriminalistička će policija tražiti pomoć od građana koji su oštećeni na način da su uzimali kredite od sumnjivih kreditnih zadruga i zajmodavaca.

Ovakvih slucajeva sigurno ima i kod nas u RS ali se jednostavno ne pise o njima i prevareni ljudi su prepusteni sami sebi.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
pa sto su uzimali novac...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
pa sto su uzimali novac...

Krizne situacije

Nažalost, loše i nepredvidive situacije sastavni su dio života. To ne mora biti uvijek katastrofa, ali pojedine situacije mogu vas dovesti do velikih troškova koje ćete otplaćivati još dugo, bilo da se radi o kvarovima u kućanstvu ili na automobilu. Može vam se dogoditi da ostanete bez posla ili da se teže razbolite, stoga nikada ne znate gdje će vam ustrebati novac. Nikada ne možete predvidjeti što će vam se dogoditi, ali možete se financijski pripremiti. Najgore je živjeti od danas do sutra. Nemojte dopustiti da vas neki problem ostavi bez novca, preduhitrite ga.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2012, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
to je glavna fora sto svi zive od danas do sutra...jbg daj kredit, daj auto, dodje registracija nemas da platis...neproračunato se živi...niko se ne proteže zaista koliko može već svi foliraju...

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2012, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nepoštena praksa banaka: Hoćeš kredit? Moraš radit’ s našim dužnikom

http://www.poslovni.hr/vijesti/neposten ... 07110.aspx

Kako bi pokušale spasiti svoj novac koji su dale lošim tvrtkama u građevinarstvu, banke u Hrvatskoj počele su primjenjivati nedopuštenu i nepoštenu praksu uvjetovanja investitorima pri pri izboru izvođača radova, piše Nacional.

Ovakvom praksom banke na štetu investitora poboljšavaju svoj položaj. S jedne strane odobre kredit investitoru koji za to, naravno, plaća i kamate, a novac od kredita troši za plaćanje izvođača radova. Izvođač radova uz kamate opet vraća kredit banci. Tako banka dvostruko profitira.

Kakve gulikoze :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]