banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2010, 16:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
Radim za jednu firmu, koja ce uskoro otvoriti predstavnistvo u BL, pa traze od nas da smo prijavljeni na birou, kako bi mogli legalnim putem sklopiti ugovor sa radnicima. Poznato mi je da je uslov za biro radna knjizica. Medjutim, nije mi jasno da li se mogu sa tom radnom knjizicom prijaviti u BL, s obzirom da mi je stalno mjesto boravka u drugoj opstini. Ili je dovoljno da se prijavim u svojoj opstini na biro, tj. uopste i ne moram u BL? Koliko ja znam, da bih dobio posao u BL, moram se prijaviti na biro u BL, sto znaci da prije svega moram promjeniti stalno mjesto boravka, licna dokumenta, pa tek onda vaditi radnu knjizicu.
Da li sam u pravu?

Hvala i pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 19:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Tamo gdje ti je mjesto boravka, kupi radnu knjizicu, popuni u opstini i prijavi se na biro. U toj opstini. Ne treba ti nista drugo osim zdravog razuma da skontas da tako treba. Inace se niko nikad ne bi zaposlio izvan svog sela.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2010, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
Hvala na odgovoru, ali glupog komentara si me mogao postediti (razum), kao i zaposleni u Zavodu, koji su mi rekli sasvim suprotno od tebe. Sto se tice prijavljivanja na birou u BL, ne mogu, raspitao sam se. Moram imati stalno mjesto boravka u Banja Luci. Za firmu koja mene zaposljava je od izuzetne vaznosti da se prijavim u BL na biro.
Molim urednika da zakluca temu.
Jos jednom, hvala na odgovorima.
Poz!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]