banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2010, 11:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2010, 15:06
Kod nas postoji puno fakulteta, sta mislite kako bi se oni mogli klasifikovati, po tezini, zanimljivosti itd. Znam da je svaka podjela subjektivna, ali me interesuje misljenje "naroda"... Dakle, koji su to po vama zanimljivi, i zasto, koji lagani, a koji teski i zasto? I da li postoji potreba da se klasifikuju, kako bi se recimo neki vise podsticali, a drugi manje itd.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 13:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
klasifikovani su kao drustveni i prirodni, ostale klasifikacije koje si naveo su subjektivne i nema potrebe o njima da se raspravlja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
privatni i državni 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 13:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
BSE je napisao:
klasifikovani su kao drustveni i prirodni, ostale klasifikacije koje si naveo su subjektivne i nema potrebe o njima da se raspravlja

A po sto ne rece, da odma zatvorimo cijeli forum :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 13:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ti ponekad stvarno ne znas sta pises :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
narod nije ni poceo da pise svoje misljenje a ti ga odmah sasjece u korjenu.
i koliko sam procitao covjek nije uopste naveo nikakve klasifikacije, nego je napisao da to "narod" uradi :D

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
1. teski
2. laki
3. previse laki
4. trivijalni
5. geografija

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evo kako su prije nekog vremena klasifikovani fakulteti u Beogradu. U prvoj grupi odnosno u onoj "nalakšoj" su bili fakulteti tipa medicine ili prava jer ti ne treba neki prevelik talenat da ih završiš, samo da zagriješ stolicu i bubaš, doduše kod nas je na medicini totalno druga priča jer je neorganizovanost užasna pa bi se i Bear Grylls zapitao. U drugoj grupi su fakulteti tipa šumarstva, ekonomije, raznih tehnologija proizvodnje gdje vam treba i talenta za određene predmete, a i gdje možete da nabubate dosta stvari. U onoj najtežoj grupi su mašinstvo, matematika, fizika i naravno elektrotehnika gdje bi valjda samo talenat i čelična volja mogli da presude da li ćete završiti fakultet.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ko je radio tu klasifikaciju stvarno nije bio "na terenu"
sumarstvo, ekonomija i sl. se lakse bubaju od medicine i prava i nema potrebe ni za kakvim talentom
jedino se slazem za ovu zadnju klasifikaciju

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Zavisi od vlastite zainteresovanosti kao i prethodnog predznanja. Neko lako završi medicinu, a pravo ili mašinstvo nikad ne bi uspio, nekog interesuju više praktične stvari, a nekog više teoretske, neko je stidljiv ali genije za matematiku i fiziku, neko drugi elokativan i pliva kao riba u vodama društvenih nauka. Sve je relativno. I individualno.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 00:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Mislis "elokventan"?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Last December je napisao:
Mislis "elokventan"?

Lapsus calami. Idem u ćošak da se stidim. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Neko lako završi medicinu, a pravo ili mašinstvo nikad ne bi uspio

Upravo tako, to je sustina sve price :thumbup:
Prije bih 7x ucio Hirurgiju nego 1x Rimsko Pravo :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja ne znam šta ljudi toliko mistifikuju pravo kao da je jako teško. Mislim da je teško nije, ali obimno jeste, bar koliko sam ja upućn od strane 7-8 budućih pravnika. Ja bih ga, subjektibno dakako, po težini svrstao sa većinom smjerova filozofsko-filološko-političkog fakulteta (tu se ne računa sociologija, oni su poremećena vrsta, to se u dan-dva završi :D ), kao jedan od onih fakulteta koji se uz normalnu količinu učenja mogu završiti...plus, pravo je dosadno :D
Meni nikad ne bi na pamet palo ići na meDecinu (možda, doduše da se prikazivao "House M.D." dok sam u osnovnu išao"), mašinski ili elektro fakultet. I DIF dakako, al to ide više do moje fizičke nesposobnosti.
A za neke fakultete jednostavno ne posjedujem određene talente, tako da njih i ne komentarišem...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mistifikujem ja pravo kao tesko nego apropo STRATOKASTELovog komentara o volji za jednim ili drugim fakultetom pravo navodim kao primjer necega sto me najmanje interesuje :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nije se odnosilo na tebe (govorio sam u množini nisam te persirao :D nije da ti ne zaslužuješ da te se persira), već generalno koliko sam slušao ljude dok zbore...A jako me nervira kad mi neko s prava dođe i kaže "ne znaš ti šta je muka, dok moj fakultet ne upišeš". Ma, pucao bih mu u koljeno. Ne kažem da je lagan, al nije ni pretjerano težak.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dok nisu zazivjeli ovi privatni, zurnalistika je vazila kao lagana.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2010, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
V@nja je napisao:
Citiraj:
Neko lako završi medicinu, a pravo ili mašinstvo nikad ne bi uspio

Upravo tako, to je sustina sve price :thumbup:
Prije bih 7x ucio Hirurgiju nego 1x Rimsko Pravo :D

I ja bi radje ucio hirurgiju , nego Rimsko pravo, samo sto je rimsko pravo najtezi ispit na Pravu, a hirurgija je negdje mozda na desetom mjestu na medicini. Svi su stalno kukali na to rimsko pravo, a kad sam kod druga vidio tu knjigu - nabacio sam blagi smjesak - knjiga je debljine knjige Histologije,za sadrzaj ne znam, ali znam sadrzaj histologije, suvoparno do bola i bubanje ,bubanje...
Da ne pricam o nekim drugim predmetima koji imaju sadrzaja koliko citava jedna godina na nekom drugom fakultetu, a i uce se toliko.
Pravo je kod nas lagano, ovdje je tesko, bar po misljenju ljudi koji su studirali kod nas (BL i BG ) , a nastavili ovdje.
Istina da za medicinu ne treba biti previse bistar, ali ako nemas bar malo u glavi jednostavno nikad neces stici da savladas toliko gradivo.
Mozak je bitniji za tehnicke fakultete.
Za drustvene - njih bas i ne cjenim.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pu, olovka, zbirka i računska sveska u ruke da vidimo ko traktor vozi, a ko kapiju otvara...

Što se mene tiče mogao bih oboje, i ove teorije tonu i prakse tonu tj. matematike i fizike ali sam odabrao ovo drugo ali mi se čini da bih se više morao tjerati na ovo prvo, a zbog ovog drugog mrzim sebe sad... :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 07:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
I ja bi radje ucio hirurgiju , nego Rimsko pravo, samo sto je rimsko pravo najtezi ispit na Pravu, a hirurgija je negdje mozda na desetom mjestu na medicini.

Koristio sam 2 bezveze primjera sa pravnog i medicinskog fakulteta da pokazem svoje afinitete, a ne da usporedjujem tezine predmeta.
Naravno da je 'talenat' bitniji za neke fakultete nego za medicinu, al' se sve to na kraju kompenzuje (na jednom vise talenta / manje rada, na drugom manje talenta / vise rada). Moji drugovi sa arhitekture znaju po nekoliko dana ne spavati crtajuci, a ja dobijem slom zivaca povlaceci dvije paralelne linije. Njima opet je ucenje skripte 100 strana agonija, a meni ni izdaleka nije strano buljenje u knjigu od jutra do mraka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]