mangia je napisao:
Ako ne možeš položiti onaj prijemni razmisli dobro da li je to fakultet za tebe... Ovo nije vrijeđanje ili zezanje nego prijateljski savjet...
Šteta vremena ... Vjeruj mi... 20 prijatelja iz razreda sam ispratio sa fakulteta nakon 1-2-3 godine gubljenja vremena...
Da ne bude ono... "Nije mogao položiti matematiku na ETF-u ali zato geografiju na PMF-u razvaljuje... "
Znam o cemu pricas.
Srednju sam upisao na "random",kontajuci da nije ni bitno koja je.A bese ekonomska.
Mislio sam da ta odluka i ne igra toliko bitnu ulogu,i nije ni igrala,sve do ovih ispitnih.Ja dok otvorim papir ja momentalno mogu 6 zadataka presarati jer su iz oblasti za koju bukvalno cuo nisam,kamoli da sam se "bavio" njome u svome skolovanju.Trigonometrija...gledao sam zadatke,ne izgleda komplikovano,vidim da imaju neke formule koje se samo ubace i to je to,al' kazem,jednostavno nisam imao kontakta s tim,a da celu tu oblast izucavam,treba vremena.
Cak i ono malo zadataka koji ostanu a koje sam radio u svome skolovanju,radio sam povrsno(ne sve).Da imam problem sa matematikom nemam,uvek sam volio i bio sklon njoj,cak sam i par regionalnih obisao iz takmicenja u matematici(osnovna sk.) al' stvar je sto sam dosta toga propustio,sto namerno,sto zbog odabira skole.
I ovo nije neki pokusaj pravdanja,jer nemam razloga za to,ovo je stvarno stanje stvari.
4 godine su prosle dok mi se nije obio o glavu random izbog skolovanja,zato sada nemam nameru da odustanem od ovoga i upisem sumarstvo ili nesto trece,samo da komsije mogu pricati "momak ide fakultet" pa da cekam momenat kad ce mi se i to obiti o tintaru.
A znam sta pricam,ovaj "prag" pri upisu koji moram preci mi je najtezi,posle kad udjem najmanji mi je problem paralelno sa skolom uzimati privatne casove iz trigonometrije ili neke druge oblasti koja mi bude potrebna u prvoj godini.