Vuk_BL je napisao:
Uglavnom momak hoce ovde u BL nesto da upise.
Ako neko ima bilo kakva iskustva u vezi ovih privatnih bilo bi vise nego korisno, cijene skolarine su iste na oba faksa.
Znaci, samo je presudno ko ima bolji program, praksu i kakvi su im profesori (tj. da li su iz struke ili su neki nesvrstani

).
P.S. Dodatno pitanje postavljam iz licne radoznalosti
@zLo_krme: Koliko te finanskijski kosta skolovanje u inostranstvu i ukratko opisi gdje i kako si se upisala, kako si se snasla sa jezikom i smjestajem (moze i na pp)
Koliko me koštalo, misliš? Završila sam. Pa godina je bila 1000 eura ako se dobro sjećam. Stanarina je bila skupa, al može i jeftinije nego što sam ja plaćala jer sam ja bila pohlepno krme i htjela sam imati super stan gdje imam svoju sobu (da ne dijelim ni sa kim) i da to bude u centru. Uzevši u obzir da je Italija nenormalno skupa, to je bilo nemoguće naći za razumnu cijenu.
U principu bi se možda moglo živjeti i sa 600 eura mjesečno ako se skrpi malo.. Bez školarine, naravno.
Al uzmi u obzir da on troši na režije i u Bl, a isto tako hrana nije puno skuplja nego u Bl, tako da je jedino stan ono što je najskuplje. Obrazovanje koje će dobiti je sigurno bolje. A i lakše će naći posao.