banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Jan 2010, 12:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jan 2010, 12:39
Treba mi pomoć. Zanima me kakvi su uslovi za upis na Fakultet za kriminalističke nauke kod nas u BL. Kakav je prijemni? Da li je ovo rangirano kao faks ili kao viša škola? I kakvo je vaše mišljenje o ovom smjeru? Hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Na ovom fakultetu radi stela samo takva(al iskreno, na kojem ne radi :wink: ) Cini mi se da ti je potrebna fizicka spremnost + poznavanje neke borilacke vjestine,bar sam ja tako cuo!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 23:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Ima i privatna kriminalistika

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 14:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
Ima i privatna kriminalistika

ma kakva privatna, nije mi to baš opcija... pitanje kako bi se to prihvatilo poslije faxa

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 14:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

mr.montana je napisao:
Na ovom fakultetu radi stela samo takva(al iskreno, na kojem ne radi :wink: ) Cini mi se da ti je potrebna fizicka spremnost + poznavanje neke borilacke vjestine,bar sam ja tako cuo!!!

ok je to, to sve uglavnom znam... fizičko mi manje-više nije neki problem, a ni borilačka vještina takodje... saznao sam i šta je za prijemni... al me zanima ovo oko ranga, da li je kao fakultet kad se završi ili kao viša škola mup-a?

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 14:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
hehe da izucis kriminalistiku ne treba ti fakultet :D, kriminalisticke nauke se uce na ulici :D ...
Inace fakultet se zove Visoka skola unutrasnjih poslova...
Za upis ti ne treba stela ako su vukovac, nekaznjavan, savrseno fizicki spreman, ako nisi povredjivan(mislim ako nisi lomio kosti ili imas neku zdravstvenu manu) i sl.... Ako imas jednu od navedenih falinki treba ti stela...
Prijemni se polaze cini mi se i fizicka spremnost a i psiholoski testovi koji nisu ni malo naivni....
Et...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 14:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
imas i privatni "fakultet za bezbednost", drzi onaj bivsi ministar unutrasnjih poslova jovicic.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 20:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
hehe da izucis kriminalistiku ne treba ti fakultet :D, kriminalisticke nauke se uce na ulici :D ...
Inace fakultet se zove Visoka skola unutrasnjih poslova...
Za upis ti ne treba stela ako su vukovac, nekaznjavan, savrseno fizicki spreman, ako nisi povredjivan(mislim ako nisi lomio kosti ili imas neku zdravstvenu manu) i sl.... Ako imas jednu od navedenih falinki treba ti stela...
Prijemni se polaze cini mi se i fizicka spremnost a i psiholoski testovi koji nisu ni malo naivni....
Et...

u srednjoj prolazim 5, bavio se karateom 10 god, idem u teretanu 1 god...trening mi nije problem toliki... čuo sam i za te psihološke testove, al mislim da se i to da riješiti... al čuo sam i nešto kao da ne primaju ljude koji su istetovirani ili tako nešto... znaš nešto o tome?

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Buraz, kazu da se ne smije imati tetovaza, al ja znam covjeka koji je ima i opet je primljen, al djed mu je bio nacelnik tako da bi bio primljen i da je bez noge....
Jebiga ovi moji pajtasi koji su na kriminalistici kazu da bez stele nema nista...Da dzaba ne pokusavas...al ipak, ti vidi sta ces...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
skeva je napisao:
Za upis ti ne treba stela ako su vukovac, nekaznjavan, savrseno fizicki spreman, ako nisi povredjivan(mislim ako nisi lomio kosti ili imas neku zdravstvenu manu) i sl....

Ma i sa ovim svim opet ti nije sigurno da ces upasti na fax :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
buraz spremi ti oko 20k maruna, 5k da prodjes ljekarski, jer ce ti naci da si bolestan, makar to bila neka opsta oblest, zenska sto udara zavrsni pecat je iz laktasa i nije imuna na kes... potom spremi 5k da gurenes instruktorima na poligonu, da ti poboljsaju fizicke testove (trci se kuperov test, penjes uz uze, skokovi iz mjesta, pljuvanje na prepone sta sve ne), i naravno za kraj komisiji koja vrsi odabir 10k maruna da mirno spavas... broj mjesta je ogranicen, ali tvoje mjesto je sigurno! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 22:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
budjav_lebac je napisao:
buraz spremi ti oko 20k maruna, 5k da prodjes ljekarski, jer ce ti naci da si bolestan, makar to bila neka opsta oblest, zenska sto udara zavrsni pecat je iz laktasa i nije imuna na kes... potom spremi 5k da gurenes instruktorima na poligonu, da ti poboljsaju fizicke testove (trci se kuperov test, penjes uz uze, skokovi iz mjesta, pljuvanje na prepone sta sve ne), i naravno za kraj komisiji koja vrsi odabir 10k maruna da mirno spavas... broj mjesta je ogranicen, ali tvoje mjesto je sigurno! :D

hahaaaaaaa........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 15:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:

:lol: :lol: :lol:
dobro si to sve sastavio, nema šta... :)
ali nije ipak baš toliko crno sve, uostalom za tih 20k mogu naći posao u vladi jbt, ko da bi završavao faks onda! :)
pričao sam sa jednim od studenata i kaže da prijemni jeste potežak i da uglavnom treba neka štela... ali da se to riješiti bez tolikih "ulaganja" :D najvažnije je da ti budeš spreman na tom fizičkom i psihičkom testu spremnosti, bar kako su meni rekli

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 23:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Probaj upisati taj državni, pa ako ne budeš uspio upisati imaš alterantivu - postoji privatni.
Tako da imaš rezervnu opciju :wink:

Dobro se raspitaj za uslove za upis, najbolje da odeš tamo i vidiš šta ti treba i... Srećno na prijemnom!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 20:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala! Ma nije meni jedina opcija kriminalistika. Ustvari, jedna od opcija mi je i geodezija. Ali, tu me je*e matematika. Ima dosta matematike, između ostalog i na prijemnom, a meni to i nije jača strana. Inače, završavam srednju geodetsku, tako da bi bilo dobro to nastaviti, al postoji problem, kao što sam rekao. :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 21:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
banovan sam sa foruma politika i nek svi znaju da taj forum drze snage sds-a...tako ko god nesto kaze protiv sds-a i radikala te onog cavica travica bude banovan!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 11:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

e ljudi, čuo sam da postoji još jedan smjer na visokoj školi unutrašnjih poslova, tj. "smjer bezbjednosti i civilne zaštite"... znate li išta o tome, i da li je još uvijek na raspolaganju kandidatima i taj smjer?? treba mi pomoć...hvala unaprijed!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]