banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2010, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Ja završavam ekonomsku školu u Brčkom ali sam odlučio da upišem Pravni fakultet u Banja Luci. Sestra, koja je na pravnom fakultetu i koja je treća godina, nije polagala latinski jezik na početku jer je završila gimnaziju.. pa mi nije mogla reći kakav je ustvari to ispit.. da li neki klasičan ili kao i svaki drugi.
Ja u ekonomskoj školi nisam učio latinski jezik, a čuo sam da svako ko nije, polaže taj predmet samo ne znam na koji način.
Ako je neko već završio s tim, zanima me šta je potrebno naučiti.. da li se dobija neka posebna knjiga, skripta or what ?

Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
latinskog se sjecam iz skole, a ne vjerujem da se na faxu nesto razlikuje, imas one konjugacije i slicne gluposti, naucis brojeve i to je to. par onih pravnickih poslovica na latinskom. a u novinama sam citao da su se studenti zalili na neka predavanja iz latinskog, tako da ima i to. bolje upisi neki fax poslije kojeg mozes naci lakse posao.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2010, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Latinski polažu studenti koji nisu imali taj predmet u srednjoj. Predavanja traju jedan semestar i posebno se plaćaju :evil: . Košta 100 KM (poređenja radi na ostalim fakultetima u BiH je 20-ak KM). Ali ako ćeš na PFBL navikni se na pljačku, nema druge.
Profesor je ok, ne zahtijeva mnogo za prolaz. Radi se po nekoj knjizi Latinski za pravnike, osnovne stvari - promjene glagola i imenica, brojevi, zamjenice. Treba učiti ali nije nešto teško. Eto, tako je bilo prije 5-6 godina mislim da se nije ništa značajno mijenjalo.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 20:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2009, 09:23
Moj cimer je upisao ove godine pravo, i latinski je prava srpdnja .Samo moras platiti 100 km za taj kurs.Imas par zadaca,cini mi se oko 4-5,a zadaca ti je skines na netu o imenicama ,glagolima i pridjevima... na srpskom i latinskom i napises ime i to predas,Ne moras uciti.Teska sprdnja :D . Moj cimer je dobio 8,uopste nije ucio

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Funkerman je napisao:
Moj cimer je upisao ove godine pravo, i latinski je prava srpdnja .Samo moras platiti 100 km za taj kurs.Imas par zadaca,cini mi se oko 4-5,a zadaca ti je skines na netu o imenicama ,glagolima i pridjevima... na srpskom i latinskom i napises ime i to predas,Ne moras uciti.Teska sprdnja :D . Moj cimer je dobio 8,uopste nije ucio

Zje, ne vjerujem baš da je tako lako, al ajd.. šta znam.. :)
Ček, drug ti je pravo upisao u Banja Luci ?

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Znači ipak se jeste nešto promijenilo. Ranije se odgovaralo usmeno (nije bilo nikakvih zadaća) kao svaki drugi ispit. Zada glagol da ga mijenjaš, ispita riječi...

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 01:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2009, 09:23
FireKeyboard je napisao:
Funkerman je napisao:

Zje, ne vjerujem baš da je tako lako, al ajd.. šta znam.. :)
Ček, drug ti je pravo upisao u Banja Luci ?

Ma da,kazem vam sprdnja teska,covjek otisao 4 puta mozda, kopirao tu zadacu na netu i istampao i odnio. Prije jedno 2 sedmice je otisao i upisao mu profesor,ili sta vec, osmicu.Samo platite kurs i polozili ste :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]