banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2009, 00:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Indeks mi je ukraden u stranoj zemlji, znaci nema sanse da se pojavi...Danas sam otisao u stud. sluzbu, i jedino su mi uspjeli reci da kupim negdje stari indeks i da objavim u sluzbenom glasniku gubitak istog. To sam odradio, i sutra cu ponovo na fax, al me intersuje kakva je dalja procedura, trebam li ponovo skupljati potpise i ocjene, sto je bukvalno nemoguca misija s obzirom da sam apsolvent i da mi je vecina profesora iz BG???Nacuo sam da uopste ne treba da se ovi podaci ponovo upisuju,vec se samo nastavlja dalje upisivati u indeks ocjene, ali eto nisam siguran, pa ako je neko imao slicnu situaciju, volio bih da mi napise detalje...koliko to sve traje, kako da sad upisem obnovu apsolventskog staza, kako da izlazim na ispite, grrrr:(

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
mislim da ne moras da skupljas potpise i ispite. Ali sam prilicno siguran da u sluzbenom glasniku moras da odjavis svoj stari indeks. Kako i gdje se to radi nisam siguran
u svakom slucaju: Sretno :)

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 15:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Sep 2009, 11:19
moja poznanica je izgubila stari indeks. ne bih da te strasim, ali mislim da ces morati sve potpise i ocjene ponovo da upisujes, bar je ona tako morala. jurila je profesore po fakultetu, pratila kad dolaze gostujuci i uspjela je. bar je tako na filozofskom. zelim ti puno srece.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 01:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ocjene u indeksu ti služe da pokažeš babi i dedi kada položiš ispit ali kako ima status dokumenta moraš da ga prijaviš kao izgubljen.

Kupi novi indeks i neka u njega upisuju nove ocjene. U studentskoj zatraži zvanični spisak položenih ispita uredno ovjeren i potpisan od strane ovlaštenih ljudi sa fakulteta i to je to...

Barem bih tako ja uradio.. . Normalno je sasvim da će ti neka baba sera u studentskoj tražiti sve novo jer je njenom graškovitom mozgu tako lakše raditi...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 01:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Stvarno, mi je žao. Na kom mjestu si kupio stari Index?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
pa zbog tih stvari se prijavljuje svaki sispit na faxu. sve prijave se cuvaju u tvom registru u stud. sluzbi. za svaki ispit. ovjerena i upisana ocjena u nju. index je nesto tvoje sto si nazalaost trebao cuvati ali nije neki zestoki zijan ako se i izgubi.evidencija o polozenim ispitma postoji.
sluzi za tvoju identifikaciju prilikom pristupanja ispitima, ima slika, da te profesor prepozna jer vjerovatno nisi dolazio na predavanja :D

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 16:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pozdrav svima!
Zapravo iznenadjenje! Na mom fakultetu uopste nije komplikovan proces izdavanja novog indeksa( barem ne za nas po tarom programu). Potrebno je da se kupi indeks ( 8.5 km, ima ga u knjizari u Integralovim zgradama, preko puta Skorpiona), zatim se ode uplatiti 5 km u Glavnoj posti da se prijavi u Sluzbenom glasniku da je indesk izgubljen, i jos se trbebate uslikati ali napomenite fotografu da je u pitanju stari indeks jer u tim indeksima idu fotografijre veceg formata nego u ovim bolonjskim. Kad se sve to odradi, napise se molba zajedno sa uplatnicom iz poste, preda upisni list i ceka se. Ne trebam sakupljati potpise niti ocjene, samo se nastavljaju upisivati nove.
Ali koliko sam razumio procedura izdavanja novih indeksa zavisi od fakulteta.
Na kraju ispade da je veca procedura izvaditi novu LK nego indeks.
Sad mi je punooo laske:)

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
klauss je napisao:
Ali koliko sam razumio procedura izdavanja novih indeksa zavisi od fakulteta.

Jel ti studiras masinstvo? Posto vidim da je procedura ista kao sto sam mislio

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 21:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne, ali sam koji sprat iznad:)

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Na mom faksu to je nešto najgore što ti se može dogoditi. Čuo sam da se čak vrši plaćanje po svakom položenom ispitu nakon gubljenja indeksa. Zvuči ludo ali je izgleda istinito.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sve je rijeseno za 7 dana. Bravo Studentska:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]