Vava je napisao:
Ja ne razumijem kakve igre igraju ministarstvo i inspekcija. Mislim da oni fingiraju neko uvođenje reda, a znaju da nesmiju ništa. Jer zna se ko drži fakultete. Licemjerje pršti na sve strane na ovim prostorima.
Meni bi bilo pošteno da ako daš tu licencu onda staneš iza tog faksa 100%, a ne sa figom u džepu. A ako smatraš da neko nema kvalitet neka dođu i fino traku preko vrata i zapečati. Kako neko može držati nastavu i normalno raditi sa studentima, a da ne dođe inspekcija i kaže pa jeste vi normalni, ili da ministarstvo bar na svoj site stavi, ako im je preskupo u novinama par redova zakupiti, da će se desiti što se sad desilo.
Bilo je na sajtu, bile su informacije (vidio sam u par navrata na tv-u), a i studenti su znali da upisuju nelicencirani smjer...
Eto, ja znam kako doći do te informacije (ko je licenciran, a ko ne) a u nisam stalno u BL.
Ne mogu vjerovati da to studenti nisu znali. Ili su svi znali i ćutali.
Ono što mi je smiješno je to što su nasamareni "budući" pravnici.
majlili je napisao:
hahahahahahahahah
hahahahahahahahahhaha
znam par osoba koje su upisale taj fax prosle godine a nemaju pojma sa zivotom, ne znaju neke osnovne pojmove koji se koriste svakodnevno .. pitala sam se sta ce biti ako oni rade u apoteci, moze biti uzasa svakakvog..
hahahahahahaha
i naravno imajuci u vidu da mi je pola familije iz te branse, i to sa drzavnog faxa naravno, zalosno ti je gledati da ce neko samo prosetati kroz fax i dobiti isto znanje..
sve smjerove u vezi sa medicinom nikad ne bih dala na privatni fax...
a sto se tice prava, to mi je strasno, jer sam se ja porpilicno namucila da ga zavrsim, a tamo se ovi i ne cesu da nauce nesto a ocjene samo se slazu.. e bem ti pravdu...
Bitno je šta znaš raditi poslije fakulteta.
Naš problem je što nam sa privatnih i državnih fakulteta izlaze diplomci koji stvarno nemaju tri čiste o nekim stvarima koje su izučavali. Pogotovo oni sa "društvenih nauka".
Mogu sada navesti desetine primjera...
Mislim da su medicina i sve ono vezano za nju (ajde, strpaćemo tu i "magistre-trgovce lijekovima"

) ipak drugačiji i da nam privatni fakulteti ne mogu pružiti tu jaku "uslugu". Razlog je jednostavan. "Državni" kadar je jak (uz neke izuzetke

) i imaju koliko-toliko dobro osmišljen praktični dio nastave, a o tradiciji (i povjerenju koje je jako bitno) da i ne pišem.
Ako i puste "privatnike", oni sa državnog faksa će (bar većina) bolje proći na svakom normalnom konkursu. Problem je to što su u BL konkursi nenormalni. To je neka druga priča. Srećom, i to će se iskristalisati. Valjda