banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 16:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2009, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
GUNJA - Od 81 učenika koji su završili osmi razred Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji, njih 30-ak srednjoškolsko obrazovanje nastavit će u Brčko Distriktu. Ravnatelj gunjanske škole Stipica Mišura ističe da je trećina učenika koji odlaze u brčanske škole već uobičajen prosjek.
- Od tri odjeljenja završenih osmaša, ukupno se jedan razred odlučio za nastavak školovanja u susjednoj državi

Citiraj:
Ravnatelj gunjanske škole Stipica Mišura napominje da su dosadašnja iskustva vrlo pozitivna i da se u praksi pokazalo kako učenici koji su naobrazbu stekli u Brčkom nisu imali nikakvih problema prilikom nostrifikacije svjedodžbi i upisa na hrvatske fakultete. No, postoje i obrnuti primjeri. Tako se u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji školuje i nekoliko učenika iz Brčkog, koje roditelji svakodnevno dovode u Gunju jer žele da se njihova djeca školuju u Hrvatskoj.
U Brčkom se učenici mogu školovati za neka zanimanja koja ne mogu steći u Županji ili Vinkovcima, primjerice informatički tehničar

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=110269

Šta bi Njofra da je živ rekao na ovo? :lol:

I ja sam se obarzovao u multietničkom obrazovnom sistemu Brčko Distrikta BiH i ovo nije ništa novo, učenici iz Gunje su bili prihvaćeni bez ikakvih predrasuda. Oni su bili korektni i mi smo bili korektni i nikavih tenzija nije bilo između Srba, Bošnjaka, Hrvata i Hrvata.

Bilo je Hrvata koja su svoju djecu školovala u HR i kojima nije bilo teško da ih voze, iako su imali školu preko puta, ali ni sa njima nije bilo problema, jer se ne vidiš skoro čitav dan.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
GUNJA - Od 81 učenika koji su završili osmi razred Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji, njih 30-ak srednjoškolsko obrazovanje nastavit će u Brčko Distriktu. Ravnatelj gunjanske škole Stipica Mišura ističe da je trećina učenika koji odlaze u brčanske škole već uobičajen prosjek.
- Od tri odjeljenja završenih osmaša, ukupno se jedan razred odlučio za nastavak školovanja u susjednoj državi

Citiraj:
Ravnatelj gunjanske škole Stipica Mišura napominje da su dosadašnja iskustva vrlo pozitivna i da se u praksi pokazalo kako učenici koji su naobrazbu stekli u Brčkom nisu imali nikakvih problema prilikom nostrifikacije svjedodžbi i upisa na hrvatske fakultete. No, postoje i obrnuti primjeri. Tako se u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji školuje i nekoliko učenika iz Brčkog, koje roditelji svakodnevno dovode u Gunju jer žele da se njihova djeca školuju u Hrvatskoj.
U Brčkom se učenici mogu školovati za neka zanimanja koja ne mogu steći u Županji ili Vinkovcima, primjerice informatički tehničar

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=110269

Šta bi Njofra da je živ rekao na ovo? :lol:

I ja sam se obarzovao u multietničkom obrazovnom sistemu Brčko Distrikta BiH i ovo nije ništa novo, učenici iz Gunje su bili prihvaćeni bez ikakvih predrasuda. Oni su bili korektni i mi smo bili korektni i nikavih tenzija nije bilo između Srba, Bošnjaka, Hrvata i Hrvata.

Bilo je Hrvata koja su svoju djecu školovala u HR i kojima nije bilo teško da ih voze, iako su imali školu preko puta, ali ni sa njima nije bilo problema, jer se ne vidiš skoro čitav dan.

Spoiler:
jesu li ovo dvije vrste Hrvata ili se pokrala greska, ako je lapsus, zanemari kometar.

ne vidim zasto bi ovdje bilo nesto cudno?
djeca iz Sovica kod Gruda idu u Imotski u skolu, jer im je blize nego u Grude. masa sudenata u Mostar dolazi iz Splita na studij u Mostaru. dosta hrvata iz Mostara studira na Univerzitetu, dosta muslimana na Sveucilistu. srba ima isto i na jednom i na drugom, ovisi sta ko hoce da studira. normalno je da djeca iz mostara idu na studij u Split, Banjaluku, Zrenjanin...
masa profesora dolazi iz hrvatske i srbije da predaje na mostarskim fakultetima, nasi idu tamo, dolaze nam profesori iz Novog Sada, Beograda, Beca, Granade, Ninberga... ja sam pola nastave odslusao na engleskom jeziku, a ostalo na sva tri nasa...
bogu hvala i slava, bar tu nema granica.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne nije greška, ja to samo vraćam onima što Srbe iz Srbije nazivaju Srbijancima.

Vidim da je načinjen i dobar dokumentarac u vezi ove pojave.
http://www.hfs.hr/hfs/filmovi_detail.asp?sif=81

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]