banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2009, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Evo upravo je objavljeno na FTV da je otpuštena kako se navodi "zbog svih stvari koje su u posljednje vrijeme stvorene oko nje" i takodje da su i svi predmeti koje je ona predavala na ovoj visokoskolskoj ustanovi ukinuti.Toliko o pravima studenata i svemu. U telefonskom razgovoru Cenić je potvrdila da je dobila obavještenje ali da joj nisu objasnili zašto je konkretno otpuštaju. Eto izgleda da se medijska hajka protiv neistomišljnika vladajuće partije nastavlja i da gospodja Cenić sada neće imati drugog izbora nego da osnuje svoju ili se pridruži nekoj od političkih opcija.To bi vrlo vjerovatno mogla biti novoosnovana Čavićeva stranka što ne bi bio loš izbor u grupisanju opozicije. Da kažem i to da je priej tog gospođa Cenić predavala i na Ekonomskom fakultetu BL, nsiu mi poznati okolnosti pod kojim je otišla sa njega. Iako je ovo vise tema za politiku zbog nemogucnosti da tamo otvorim post to cinim ovdje.

Poslednji put menjao BL Boy dana 24 Jan 2009, 23:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 22:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
BL Boy je napisao:
... da su i svi predmeti koje je ona predavala na ovoj Visokoskolskoj ustanovi ukinuti....Toliko o pravima studenata i svemu... gospodja Cenić sada neće imati drugog izbora nego da osnuje svoju ili se pridruži nekoj od političkih opcija...

Prvo, visokoškolskoj se piše malim, mada, za ovakve "ustanove" i to je previše, za njih treba neki novi font, manja slova od malih slova.
Drugo, nikad se ne ukidaju predmeti kad neki profesor ode, već se poništavaju ispiti studentima koji su ih polagali kod profesora koji odlazi zbog nekih nepravilnosti. Neće Cenićka strpati predmete u torbu a neki drugi prof. doći i istrpati iz torbe svoje predmete. Mada, s obzirom na to o kojoj "ustanovi" se radi, sve je moguće.
Treće, Cenićka je već davno osnovala svoju stranku (Depos) i birači su dali svoje mišljenje po tom pitanju, ni 1% nije dobila.
Četvrto, što se tiče prava studenata, svima je poznato šta su privatni fakulteti i ko se odluči za njega mora biti svjestan u kakav se rizik upušta. Uostalom kad vam svima (jednog lijepog dana) ponište diplome tužite svoje fakultete, neka vam vrate lovu, pa onda na državni pa se pokažite junaci.

Poslednji put menjao scorsese dana 26 Jan 2009, 12:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mislim da su je otjerali zato sto je njen ispit na Prometeju bio jedini koji se nije mogao kupiti ni preko stele poloziti, vec se stvarno morao nauciti, sto je nekim studentima tamo stvarno bilo nepojmljivo.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kratko i jasno. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2009, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
Mislim da su je otjerali zato sto je njen ispit na Prometeju bio jedini koji se nije mogao kupiti ni preko stele poloziti, vec se stvarno morao nauciti, sto je nekim studentima tamo stvarno bilo nepojmljivo.

Tacno tako i ja sam to cuo da bas trazi da se zna, a to ipak nije za privatluka oni zato i plaćaju više da brže završe a ne da više znaju to je bar svima jasno. Moguće da to glavni razlog mada niej iskljuceno da i politika nije umjesala svoje prste.
Sto se tice Svetalane Cenic mislim da je vrlo pametna zena i da se ne moze porediti sa Dodikom, jer je pravi strucnjak u svojoj oblasti,, samo sto kod nas to ne pali vec narodu vise prijaju politicari tipa Dodika sa najblaze receno zargonskim izrazima :lol: . U svakom slucaju mislim da bi sad bila dobra alternativa SNSD-u.Ne bih dalje o politici da ne bi bilo skroz off topic.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
pa kad je toliko pametna sto nije nista napravila kad je bila na vlasti....moze samo da laprda i koristi evoje ekonomske termine koji ne piju vode U BiH...i nek su je napustili gulila je studente ko kad je nova godina....

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Vjerovatno je tražila da se nešto uči i na kraju nauči, što je na tim fakultetima nedopustivo i predstavlja pravi presedan...

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cink je napisao:
pa kad je toliko pametna sto nije nista napravila kad je bila na vlasti....moze samo da laprda i koristi evoje ekonomske termine koji ne piju vode U BiH...i nek su je napustili gulila je studente ko kad je nova godina....

Pa i napravila je u svom ministarstvu gdje je radila dosta dobar posao u kratkom mandatu od 2god. puno veci napredak nego sto bi dva sadasnja Dzobica mogla uraditi :lol: Vladu cini citav tim i ne moze jedna osoba nista sama vec svi moraju da rade dobro da bi se osjetio neki napredak. Po meni jedino ona i Milica Bisic su napravile neki veci pomak ovo ostalo sve vise manje tapkanje u mjestu. Upravu si sto se ovog tice u BiH, ekonomija ne pije vode zato nam ovako i jeste. A ko je gulio i ko guli studente taj ne dobija otkaz. Da je gulila studente sigurno je ne bi otpustili. Znam da kad je bila na Ekonomskom faxu u BL da nije bila ozloglaseni profesor koji ima nesto posebno visok kriterij, ali je izgleda da to jeste za privatni fakultet dosta visok nivo znanja koji se trazi. Ovo ce samo stetiti ugledu fakulteta koji ju je otpustio, jer se kvalitet svakog faksa mjeri po planu i programu i profesorskom kadru.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
pa da zato nek su je otpustili ...hehe...najbolje dadnes pare i jos moras da ucis...hhehe

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
cink je napisao:
pa da zato nek su je otpustili ...hehe...najbolje dadnes pare i jos moras da ucis...hhehe

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
BLAF77 je napisao:

Tacno tako i ja sam to cuo da bas trazi da se zna, a to ipak nije za privatluka oni zato i plaćaju više da brže završe a ne da više znaju to je bar svima jasno.

To sam i ja vec rekao zna se zasto su privatni faksovi skuplji nije to nikakva tajna.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 23:12 
sto BLAF rece stvarno, zar jos da se i mora uciti, hej pa to bas nema smisla... kakav je to nacin, platis i jos ucis.. :confused2: :angry4:
a sto se nje tice, mislim da je jadna i pateticna, toliko joj je krivo sto nije na vlasti da jos nisam srela takvog politicara... pojede se ona ziva sto je imala sansu pa je nije iskoristila, jer je se kao ministra niko i ne sjeca, niti pamti neki njen uspjeh, pa sad zedna slave i vracanja na neko mjesto, pljuje i filozofira gdje stigne ne bi li neko i na nju obratio paznju.... eeeeeeeee, starsno..

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 00:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Cuj ona bi da se uci! Zamisli bezobrazluka da platis kao prvu godinu na komunikologiji 6 000 KM, i onda neki majmun hoce da mu ucis 20 dana ispit!!! :mad: :mad: :mad:

Meni je bas pateticno kakva imena sebi daju ti fakulteti, Apeiron, Prometej... Majko mila, ufff, povraca mi se...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta reci vasi komentari sve govore kao da ste se pomirili sa datom situacijom i time da je normalno da se na nekom fakultetu pa bio on i privatni fakticki kroz upisninu placa cijeli fakultet, zalosno i jadno.
Sto se tice Ceniceve majlili pa ne znam zar nije cilj svakog politicara doci na vlast, pa onda zasto bi taj pokusaj Cenicki bio pripisivan u negativnom kontekstu, a mislim sto se tice filozofiranja i demagogije kod Cenicke je to najmanje slucaj. Ta filozofiranja i prikazivanje ruzicaste situacije od strane vlasti (ko da mi ne znamo kako nam je) je krajnje neumjesno i vrijedja inteligenciju obicnog covjeka koga neko nastoji ubjediti kako je dobro to sto su nam plate ostale iste ili nekom u budžetu neznatno porasle, a cijene osnovnih zivotnih namirnica skocile 2-3 puta gore.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 10:30 
ja se nikad necu pomiriti s tim da se na tim fakultetima nista ne uci i dobijas neko dipl. zvanje. ali ni ne opterecujem se mnogo, ponosna na svoju diplomu i steceno znanje uspjesno se borim sa takvima.
ma ne znam sta reci za cenicku, ali mi bas djeluje kao ocajnica. neka cavka koja po meni samo galami a imala je priliku uciniti nesto pa ne bi je nigdje. ne branim ja vlast, ali njeni komentari su tako jadni i krajnje nerealni imajuci u vidu stanje u kom smo. ali da ne bih skrenula na politiku, nebitno, ona je meni i dalje jadna. i tako ocajno izmedju redova moli za bilo kakvu vlast. tako je ja dozivljavam.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ja se nikad necu pomiriti s tim da se na tim fakultetima nista ne uci i dobijas neko dipl. zvanje. ali ni ne opterecujem se mnogo, ponosna na svoju diplomu i steceno znanje uspjesno se borim sa takvima.

I ja isto ono sto ostaje nakon zavrsenog faxa je znanje :lol:

Cijenim i postujem da svako ima pravo da iskaze svoje misljenje, ali za mene je ona pravi ekonomski strucnjak koji uvijek argumentovano obrazlaze svoje stavove-u zadnje vrijeme je pod medijskom blokadom u RS tako da se neki njeni stavovi tesko mogu cuti ali svaka joj je na mjestu.Slusao sam je zadnji put kad je kritikovala ovaj sistem fiskalnih kasa i u pravu je sto se tog tice. Ne znam ali meni se ona ne cini kao neko ko onako bezveze galami.
Po meni malo je takvih ekonomista koje imamo i koji su sposobni da nas izvuku iz ove teske situacije. Jedan od takvih ali koji je apolitican je i prof.dr Rajko Tomas.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 15:36 
apsolutno, svako ima pravo na svoje misljenje. meni ona djeluje kao najobicniji galamdzija i nista vise.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve što nije u vladi ili pri vladi, jednostavno nije u pravu, je li tako majli?

:roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 17:04 
sta da ti kazem, takvi smo ti mi svi. :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2009, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daleko vam lijepa kuća, a izbori će učiniti i da vas sklonimo sa scene zauvijek.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]