banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2008, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Mladena Mlinarević

13.02.2008 18:55

BANJALUKA - Studentska organizacija Univerziteta u Banjaluci (SOBL), u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. februara, pozvaće sve studente u RS da mirnim protestom izraze svoje nezadovoljstvo, potvrdio je juče Dejan Kragulj, predsjednik SOBL-a.

Prema njegovim riječima, ova odluka donesena je na zadnjoj sjednici Izvršnog odbora SOBL-a.

"Kosovo je pitanje koje se tiče svih nas i proglašenje njegove nezavisnosti od strane Albanaca odraziće se na sve Srbe, ma gdje oni bili, naročito na nas u RS i BiH i zato je nužno da dignemo svoj glas", rekao je Kragulj.

Marko Vidaković, predsjednik Saveza studenata u Istočnom Sarajevu, rekao je juče da će pozvati studente iz ovog područja da mirnim protestima takođe izraze nezadovoljstvo proglašenjem nezavisnosti Kosova.

Milan Grubor, predsjednik banjalučkog Studentskog parlamenta, i studenti koji su okupljeni oko ove organizacije daće svoj jasan stav o pitanju Kosova.

"Zainteresovani smo za sve probleme našeg naroda, a ovaj je gorući. Vidjećemo šta će biti u nedjelju", kazao je Grubor.

Branislav Dukić, predsjednik Srpskog pokreta nevladinih asocijacija (SPONA), koji okuplja 11 vodećih NVO u RS, juče se sastao s predstavnicima OHR-a i EUPM-a upravo zbog mogućnosti da se na Kosovu jednostrano proglasi nezavisnost.

"Tražili su od nas da se izjasnimo kako ćemo se ponašati ako se na Kosovu proglasi nezavisnost. Odlučili smo da ne organizujemo proteste. Pozivamo sve građane da ostanu mirni i ne izlaze na ulice ako dođe da toga da Kosovo proglase nezavisnim. Međutim, SPONA će, u tom slučaju, odmah tražiti od parlamenta RS da proglasi nezavisnost i izdvajanje RS iz BiH. Imamo na to pravo, pravo naroda na samoopredjeljenje do otcjepljenja", istakao je Dukić.

U policiji RS kažu da su spremni za svaku eventualnu vrstu nerede ili proteste koje bi moglo izazvati jednostrano proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine.

"Protesti mogu da se organizuju samo ako se najave. Svake nerede ćemo spriječiti", kazao je Gojko Vasić, direktor Uprave Kriminalističke policije RS.

Dejvid Filder, portparol EUFOR-a, kazao je da je stanje u RS i BiH stabilno i da ne očekuju veće nemire 17. februara.

"Iz nedavnih izjava bh. političara, kao i izjava premijera RS Milorada Dodika može se vidjeti da neće biti nemira. Postoji iskušenje da se poveže situacija na Kosovu sa BiH, ali naš stav je da Kosovo neće uticati na bezbjednost građana RS i cijele BiH. Međutim, ako se to ipak desi, mi smo spremni da reagujemo", rekao je Filder.

On je dodao da EUFOR trenutno u svojim redovima ima 2.500 vojnika koji su raspoređeni tako da u svakoj kriznoj situaciji mogu brzo i efikasno da odreaguju.

Pojačane mjere bezbjednosti u FBiH
MUP-a Kantona Sarajevo još od 20. januara pojačao je mjere nadzora u regiji Sarajeva, kazao je juče portparol sarajevske policije Jusuf Zornić.

"Mi smo to uradili već nakon ubistva Ljubice Đokić-Spasojević. Naši policajci trenutno rade 12 sati, a 24 sata se odmaraju. Ranije su radili po osam sati. Pojačane aktivnosti se nastavljaju i dalje, kao i u nedjelju na dan proglašenja nezavisnosti Kosova", kaže Zornić.

Istaknuo je da je prisustvo policije pojačano naročito na ulazima i izlazima iz grada.

"Ove aktivnosti ćemo dalje provoditi usko sarađujući s kolegama iz CJB Istočno Sarajevo i kolegama iz drugih kantona", rekao je Zornić.

Portparol Uprave policije FMUP-a Robert Cvrtak rekao je da će u nedjelju i federalna policija pojačati mjere sigurnosti.

A.S.
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 863&meni=2

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
glupi studenti umjesto da se prihvate knjige idu protestovati, a nemaju pojma ni gdje je kosova niti su kad dole bili...mogu samo idioti izaci...kosovo je davno otislo to svako zna...samo sto srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
cink je napisao:
glupi studenti umjesto da se prihvate knjige idu protestovati, a nemaju pojma ni gdje je kosova niti su kad dole bili...mogu samo idioti izaci...

ovo potpisujem

cink je napisao:
kosovo je davno otislo to svako zna...samo sto srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

Istina je da je kosovo otislo jos od Milosevica, ali da su ga trebali unovciti.. ne. Ne vidim rešenje oko Kosova, možda "entitet" u sastavu Srbije . Mada bi najgora činjenica bi bila recimo da kosovo ostane dio Srbije.. Znači da bi albanci bili zastupljeni u Skupštini opštine i Narodnoj skupštini Srbije, vladinim institucijama itd.. i onda opet za 50 godina kada se nakote, rekli bi da je Srbija njihova država i da su Srbi nac. manjina... itd..

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 08:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
cink je napisao:
glupi studenti umjesto da se prihvate knjige idu protestovati, a nemaju pojma ni gdje je kosova niti su kad dole bili...mogu samo idioti izaci...kosovo je davno otislo to svako zna...samo sto srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

Сви академски образовани грађани су некада били "глупи студенти". Студенти су будућност и интелигенција једне државе и увијек су пријетња режиму те државе јер имају енергије снаге и воље да се супроставе режиму, да се можда не бојиш за Милин режим?

Косово је дио Србије као што је Хонг Конг дио кине и само је питање дана када ће се вратити под АДМИНИСТРАТИВНУ УПРАВУ СРБИЈЕ....

Да се таквих издајника питало не би било ни Републике Српске!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Mozda je problem sto te proteste organizuju upravo Dodini poltroni?! Pun mi je vise i tih studentskih "lidera" i slicne bagre!

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:08 
Citiraj:
Студенти су будућност и интелигенција једне државе и увијек су пријетња режиму те државе јер имају енергије снаге и воље да се супроставе режиму, да се можда не бојиш за Милин режим?

Jeste, samo sto su kod nas nasi studenti buducnost EU-zemalja, USA, Kanade, Australije....

a Milinom rezimu to dodje ko kec na desetku jer onda on ostaje "najpametniji" u raji...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ne razumijem zašto su studenti glupi što to organiziuju?? Studente ne treba samo gledati kroz korice knjige i učenje! Podržavam u potpunosti, pa bar time da pokažemo da nismo ravnodušni što se tiče nezavisnosti Kosova, jer bar ja nisam. To raditi jednoj državi (ne samo Srbiji) je čista sramota za jedan narod. Ako mladi ljudi (budući akademski građani) neće pokazati svoje nezadovoljstvo, ko će?

Druga je stvar što je Kosovo odavno izgubljeno i što će biti nezavisno i što mi tu ništa ne možemo uraditi, ali bar ne treba biti pasivan i treba pokazati da ljudi nisu ravnodušni. I da Srbija ima podršku ljudi (studenata,mladih i ostalih) iz BL i same Republike Srpske.

Citiraj:
Косово је дио Србије као што је Хонг Конг дио кине и само је питање дана када ће се вратити под АДМИНИСТРАТИВНУ УПРАВУ СРБИЈЕ....

Hm...iako bi volio da dođe do toga....ali čisto sumnjam da hoće.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
cink je napisao:

Ovaj put se slazem sa cinkom.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
cink je napisao:
srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

svaka cast, ja gdje god ovo ljudima govorim kazu da nisam normalan...uzeti koncesiju na rudnike i iskopt` drzavu u narednih 25 godina ili vec koliko...ono jadnih ljudi sto ima dole preseliti i obezbijediti im normalan zivot, bez straha od molotovljevih koktela, bombi, puskaranja, vojne pratnje djece u skolama ogradjenim zicom i sl...

studenati su najobicnije ovce kojima upravlja nekoliko studentskih lidera - vjecnih apsolvenata koji nakon sto jednog lijepog suncanog dana zavrse imaju obezbijedjen posao, no ne zbog intelektualnih ili strucnih vrijednosti, vec snsd sheme...

Poslednji put menjao passenger57 dana 14 Feb 2008, 09:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 09:48 
passenger57 je napisao:
cink je napisao:
srpske vlasti su ga trebale dobro unovcit i podignut onaj ostatak srbije na noge...

svaka cast, ja gdje god ovo ljudima govorim kazu da nisam normalan...uzeti koncesiju na rudnike i iskopt` drzavu u narednih 25 godina ili vec koliko...ono jadnih ljudi sto ima dole preseliti i obezbijediti im normalan zivot, bez straha od molotovljevih koktela, bombi, puskaranja, vojne pratnje djece u skolama ogradjenim zicom i sl...

Pa jos bi se moglo ovako nesto srediti... barem postaviti uslov za "isplacivanje" zajednicki ulozenih sredstava u formi ruda, energije i slicno...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 11:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
nadrealac je napisao:
Citiraj:
Студенти су будућност и интелигенција једне државе и увијек су пријетња режиму те државе јер имају енергије снаге и воље да се супроставе режиму, да се можда не бојиш за Милин режим?

Jeste, samo sto su kod nas nasi studenti buducnost EU-zemalja, USA, Kanade, Australije....

a Milinom rezimu to dodje ko kec na desetku jer onda on ostaje "najpametniji" u raji...
Strateški interes BiH je kakv-takav ostanak KiM U sastavu Srbije.Kada su osnovane UN tada je bilo 50 država.U povelji UN-a tada je bilo isto ko i sad "nepovredivost granica,"teritorijalni integritet i suverenitet"....i još slične gluposti pa sada imamo 194 države na ovom "dunjaluku" :D

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
passenger57 je napisao:
cink je napisao:

studenati su najobicnije ovce kojima upravlja nekoliko studentskih lidera - vjecnih apsolvenata koji nakon sto jednog lijepog suncanog dana zavrse imaju obezbijedjen posao, no ne zbog intelektualnih ili strucnih vrijednosti, vec snsd sheme...

sto se tice ovaha, hajde da tebe vidimo kako ces okupiti 100 studenata povodom bilo cega. sve i da je tako ko bi slusao nekog vjecitog apsolventa kao neprikosnovenog lidera.

sto se tice protesta nek izadje ko hoce ako budu.
sta treba da se uradi, da kazu nezavisno je i da mi kazemo u redu i kao da se nista nije desilo. treba pokazati neslaganje sa tim, samo je mozda pitanje na koji nacin.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Samo se*u, cas zbog polozaja RS u BiH, cas hoce neko otcijepljenje, sad na nesto peto, driblaju sa njima neke partije na kartu nekog lafo patriotizma...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Dzaba su ti protest. Kosove ce biti nezavisno i tacka. Bice protesti, dan-dva, poslije ce se sve smiriti i zivot ide dalje. Cini mi se da je ovo samo jos jedan politicki pokusaj da se uspostavi paralela izmedju pitanja Kosova i BiH. Ta dva pitanja su odvojena, ali neki papci to nemogu preboljeti i shvatiti. A studenti ko studenti.....

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Problem je što ovaj put protest studenata ne odgovara SNSDu i u tom kontekstu treba gledati post cinka. Indikativno je da Spona neće recimo protestovati, nego će lafo tražiti referendum. Plaše se da ne dobiju po glavi i da se njima prikače eventualni nemiri, što bi negativno djelovalo. Ali ipak su se ogradili da su mogući protesti i nemiri u RS.
Protest studenata podržavam i imaju pravo da iskažu svoje mišljenje. Neće ništa biti od toga, ali demokratsko pravo je da kažu šta misle.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
La Point je napisao:
Dzaba su ti protest. Kosove ce biti nezavisno i tacka. Bice protesti, dan-dva, poslije ce se sve smiriti i zivot ide dalje. Cini mi se da je ovo samo jos jedan politicki pokusaj da se uspostavi paralela izmedju pitanja Kosova i BiH. Ta dva pitanja su odvojena, ali neki papci to nemogu preboljeti i shvatiti. A studenti ko studenti.....

Veoma dobro receno, slazem se. Ali i ono sto je cinik napisao je tacno. Studentima je bolje da se hvataju knjige nego sto kradu Bogu dane.

A sto se samog Kosova tice prodano je ono davno prije ovih desavanja. Jos za vrijeme Tita, samo sto to nece da se prizna...Ova trenutna desavanja su samo uvod u nesto malo vece nego sto se sad moze vidjeti.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 14:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ma ljudi kakvi protesti ??? zbog cega ??? i sta ce sa njima postici ??? Ko ce slusati malu grupu studenata ili peznionera RS ??? smijesno !!!
O.K. , i ja mislim da su u pravu i ako kosovo moze biti nezavisno tom logikom moze i RS, ali cinjenica je da nam to nece dozvoliti , a ja kao Srbin vise zelim da zivim u ovakvoj Bosni nego da RATUJEM da bih zivio u Srbiji !!! Bolje ziv u Bosni nego mrtav u Srbiji ??? ili ne ???

zato, okanimo se coravog posla i pocnimo da dizemo ekonomiju, poljoprivredu i privredu i razmisljajmo pozitivno !!! pa dosta nam je sranja u zivotu !

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
veca_vestica je napisao:

....Studentima je bolje da se hvataju knjige nego sto kradu Bogu dane...

Ja tebi ne kažam da ti treba da izađeš na eventualne proteste i podržiš nastojanja omladine, čija je budućnost neizvjesna, da pokažu svijetu da im nije svejedno, te da ista mjerila koja se uzimaju za Kosovo (tj. ruši se integritet jedne zemlje) mogu da se primjene, ne samo na BiH, nego i na mnoge druge zemlje, koje se protive nezavisnosti Kosova.

Ali isto tako i tebi savjetujem da ne soliš ljudima pamet i ne govoriš im šta treba da rade.

Ja ću izaći na te proteste, ako ih bude bilo, a ti hoćeš li izaći ili nećeš, apsolutno me ne interesuje. Nadam se da me razumiješ šta želim reći.

@Astore, sociološka nauka je pokazala da ako neki narod nije riješio svoje nacionalno pitanje, teško da može da napreduje u bilo kom smislu. Šta želim reći: dok god postoji potreba rješavanja nacionalnog pitanja, nama nema ekonomskog progresa. BiH nije održiva država, zato je ekonomski razvoj neizvjestan.

:hello2:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ma ti separatisti zeljni rata mogu da ga *****! Neka uzmu srbijansko drzavljanstvo i gone se u Srbiju, a neka ostave posten svijet da zivi u miru, kao da nije bilo dosta!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
prasica je napisao:

@Astore, sociološka nauka je pokazala da ako neki narod nije riješio svoje nacionalno pitanje, teško da može da napreduje u bilo kom smislu. Šta želim reći: dok god postoji potreba rješavanja nacionalnog pitanja, nama nema ekonomskog progresa. BiH nije održiva država, zato je ekonomski razvoj neizvjestan.

:hello2:

Ma BiH je odrziva ako mi to shvatimo, a dok se mi budemo busali u prsa i hjeli da zivimo u srbiji nece biti bolje. nece nam dati da zivimo u Srbiji i kraj price, cemu onda protesti, samo nam vrijeme prodje !!!

Ja shvatam da je mnogo ljudi poginulo u proslom ratu, ali da li nam treba jos jedan radi nekog mozda nemoguceg cilja, da li ces ti uzeti pusku ???

Ja necu SIGURNO !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]