***S@NI*** je napisao:
ma ti stari profesori su ludi...al 100%...on hoce ono na cemu je doktorirao i radio cijeli zivot da neko shvati za 1 godinu

Ајд' прочитај се још једном молим те. Ако си студент, јадни ми са вама оваквима. Упознао сам се у међувремену шта се изучава из математике на Економском факултету. Ради се о елементарним стварима.
Уосталом, и да је човјек луд, у шта просто сумњам, то би било сасвим нормално. И ја бих излудио, да се из дана у дан увјеравам у све већу неспособност генерација које долазе. Отјерали су га под наводом да је тражио превише. Зашто то није било превише генерацијама прије 5, 10 или 20 година?!
Стварно серете више са нерационалним изјавама. Какво социјалистичко образовање?! Разумијем ја професорске навике из социјалистичког времена, али знање је знање, било и остало. Нешто што је било елементарно у социјализму, елементарно је и у овом исквареном капитализму. То нарочито важи за математику, јер се ради о стварима о којима је давно дата посљедња ријеч. Ми са доласком капитализма изгледа имамо неку нову, "савремену" математику. Како је кренуло факултет ће се моћи завршити без отворене књиге, учећи слајдове и скрипте. А провјере знања ће постати ништа теже од саобраћајних тестова. Мислите да се тако ради на престижним свјетским универзитетима, на које се тако често позивате, а на којима је студирање због обимности спартански начин живота?!
На другим подфорумима се чудите општем необразовању и неморалу, а овамо серете по професору који је био посљедњи стуб морала и озбиљне провјере знања на једној тако неморалној институцији.
Код нас су изгледа учење и знање најмање битне ствари. Битно је да су ми предавали "признати" професори, да сам слушао и полагао предмете "по европским стандардима" и "Болоњској декларацији", да сам добио диплому од "признатог" и "европски акредитованог" факултета. Тада сам фаца, нико ми ништа не може, јер сам "признат стручњак" са "дипломом коју цијели свијет признаје" (али мало сутра), који у мозгу нема ништа више знања за које се школовао (што практичног, што теоријског) од обичног сеоског чобана ...