banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2007, 15:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2007, 01:57
Da vidimo koja je po vama najbolja skola engleskog u Banjaluci?

Ako ste uzimali casove engleskog, gdje ste uzimali? U kojem centru?

Sta je to dobro, a sta lose u tim centrovima? Sta vam se svidjalo, a sta ne? Da li ste bili zadovoljni sa nastavnicima, sa programom, sa materijalom u tim centrima?

Svali komentar bi dobro dosao! :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Isla sam u Marco Polo.Ha ono jesu dobri al vala prebrzo oni to gradivo obradjuju.Nastavnica kod koje sam isla je cool.Knjiga se naknadno kupuje.Vrijeme kad sam ja isla cijena je bila 22km mjesecno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
najmanje bitno je gdje ides na casove,(ja sam prosla od radnickog univerzieta,preko kembridza,marka pola u bl i nekih svjetskih skolica,sve je to u sustini isto)daleko bitnije je koliko si zaista voljna da ucis(i naucis) neki jezik,casovi ti trebaju biti samo neki "kostur"a za ostalo daleko vise truda,volje,citanja,konverzacije,filmova i naravno,bilo bi idealno da neko odredjeno vrijeme provedes na tom govornom podrucju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 16:33 
Početnik
Početnik

Hvala ti Jannet na javljanju.

Kako mislis da je bilo prebrzo? Da li je nastavnk/ica samo imao/la na umu i za cilj da predje odredjeno gradivo, ili je bilo vazno sta su studenti naucili?

Koliko si uopste naucila, onako po tvojoj ocjeni? Koliko si bila spremna da govoris engleski posle tog kursa? Koliko si u stvari kurseva uzimala?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 16:38 
Početnik
Početnik

Hvala i tebi azdajice na javljanju!

Jel' se ti to javljas iz New York-a?

Slazem se sa tobom da je volja i unutrasnja motivacija najbitnija ne samo u ucenju jezika. Ali ipak dobra skola, dobar program i dobar nastavnik moze puno da pomogne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
dialogos - možda nisu najbolji ali su sigurno najskuplji :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 17:40 
Početnik
Početnik

U poredjenju sa drugim centrima koliko su skuplji? i sta ti mislis zasto su skuplji?

Bas me interesuje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
... http://www.globecentre.rs.ba ...........

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2007, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Milka je napisao:
Sta je to dobro, a sta lose u tim centrovima?

u tim 'centrovima' ima svega dobrog, loseg > skupo, al' jezik je definitno u danasnje vrijeme nesto sto je potrebno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 23:34 
Početnik
Početnik

Tommy, bas ti hvala sto si obratio paznju na moju gresku.
Covijek se uci dok je ziv.

A koliko vi mislite da je ucenja Engleskog neophodno danas?
Vidim i po mnogim oglasima za posao da se trazi znanje engleskog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Daleko neophodno. Za par godina ako ne vec i danas neces naci posao bez poznavanja engleskog jezika. Cak sta vise, sada je to postalo sasvim normalno, sad vise i ne pisu uz poznavanje engleskog jezika nego se trazi poznavanje 2 ili cak 3 jezika. U svakom slucaju, ako si 18+ bilo bi daleko preporucljivo da ne kazem obavezno da komuniciras na engleskom.

Sto se tice skola, centara tesko je naci najbolji ali licno bih ti preporucio Cambrige ili Oxford. Njihove diplome se najvise priznaju. MarcoPolo je ok, ja sam ucio jedno vreme kod njih talijanski ali sam odustao, inace mozda malo brze rade ali su daleko najjeftiniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Milka,

osam godina sam ucila engleski u skoli, ni u skoli , a vala ni na tom kursu nisam bog zna sta savladala , gramatika mi je nula al kao sto nastavnica rece najvaznije je poredati rijeci u recenici. Bilo je testova provjere znanja pa ako je uvidjela da nesto bas nismo savladali znala je to gradivo ponovo da predje , a usput mogao si je i pitati ako bas u nesto nisi siguran. Casovi su trajali po dva sata i to dva puta sedmicno, a mozes si uzeti i dodatne casove sa drugom grupom i sa istom nastavnicom. Za mog znanja imaju 2 stepena osnovog i 2 stepena poslovnog engleskog jezika. Ja sam zavrsila samo prvi stepen. Sto se tice moje spremnosti za konverzaciju,sobzirom da ni ne volim taj jezik cesto kazem "necu ga ni na dupe progovoriti" , a razumjevanje drugih mi je ono hajmo reci tak-tak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ja razumijem druge jako dobro, posto sam dugo pricao preko team speaka ali engleze jako tesko razumijem, em neki naglasak em jako brzo pricaju. Inace sam ja ganjao poslovni engleski dugo vremena ali nisam se na kraju mogao odluciti ,sada su uveli na fakultetu poslovni engleski pa ne znam da li se isplati ici sa strane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 13:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam za Oxford centre, ali Cambridge centre je po meni mozda najjaci i najozbiljniji u BL
ostali su tu i tamo....kojekude :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 16:20 
Početnik
Početnik

BSE,

po cemu i kako su najaci u Cambridzu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
po cijenama :D
sala, mada ima istine u tome
inace ljudi non stop pricaju na engleskom, predavaci su isli na usavrsavanje u Englesku (ne znam da li su svi, ali neki jesu), literatura im je sva na engleskom,...a tu si i visoke cijene :D
koliko para toliko muzike

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 15:26 
Početnik
Početnik

Po tebi znaci da je atmosfera skole, gdje je obavezno pricati engleski kako od strane profesora tako od studenata je vazna. Magazini, knjige, muzika, posteri, itd. je isto od presudnog.

Ja sam profesor engleskog koji je zavrsio svoje studije i koji radi kao profesor engleskog na zapadu (gdje? - zasad nek ostane tajna).

Voljela bih da saznam vise o radu skola engleskog u Banjaluci, i to upravo iz iskustava onih koji su uzimali kurseve u nekim od tih skola.

Voljela bih da znam koliko ste zadovoljni, koliko ste naucili, sta bi promijenili i sta vi mislite da bi vama bolje pomoglo da naucite engleski.
Kolika je vasa i uopsteno potreba za znanjem engleskog danas kod nas.

Mozete i vi mene pitati ako vas nesto interesuje jer imam iskustva sa mladima iz citavog svijeta koji uce engleski prvenstveno zbog akademskih razloga tj. upis fakulteta na nekim zapadnim univerzitetima. Isto tako imam iskustva sa skolovanim imigrantima kojima je potrebno da savladaju engleski kako bi lakse nasli i zadrzali posao u svojoj struci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]