banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2007, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Neki znate neki ne znate , ali stanje je haotično! Ne poznajem da li je ikad postojao sličan zahtjev u istoriji studentskih saveza za izdavajanje nekih fakulteta iz jedinstvenog saveza u ovom slučaju iz SOBL i to poljoprivrednog , a kako čujem ekonomije i prava! Pa pitanje za te studente ako slučajno dolaze na ovaj forum : Kako vas nije sramota, šta vam je to obećano od dekana ili vlade za izstupanje iz SOBL ! Da li imate vi mozga ili to vaši dekani razmišljaju umjesto vas ! Ili ste materijalno prokleti imate nove zgrade i prosotorije, pa ste umisli da ste važni ili šta? A kad dođe do toga i formalno predlažem da se mi sa tehničkih fakulteta dodatno uvežemo , a vi ostali uživajte u svojo samostalnosti i u rektuima svojih dekana!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
krenulo je osipanje koliko mi se cini u cilju toga da se soblU onemoguci da bude, tj da se transformise u legitimno predstavnicko tijelo univerziteta u BL.
da li je razlog "postojanje klana tehnickih fakulteta" ili nesto drugo ne znam.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2007, 12:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
БАЊАЛУКА, 14. ОКТОБРА - Студентска организација Универзитета у Бањалуци (СОБЛ) тражи хитну сједницу Наставно-научног вијећа бањалучког Универзитета на којој би било разговарано о поступцима и понашању декана Пољопривредног факултета Николе Мићића и измјенама Одлуке о успостављању студентског представничког тијела.

"Поступци декана Мићића наштетили су угледу бањалучког Универзитета и угрозили академске слободе супротно свим законским и етичким нормама понашања на једној високошколској установи", наводи се у саопштењу.

СОБЛ истиче да Универзитет у Бањалуци не смије допустити да било који носилац јавне функције псује, вријеђа студенте и њихове представнике, те сазива састанке и износећи неистине.

СОБЛ тражи да се о оваквим поступцима отворено расправи на органу Универзитета и да се измјени Одлука о успостављању Студентског представничког тијела, која ће гарантовати континуирано учешће студената у процесу одлучивања.

"Ова одлука треба да омогући избор представника студената у складу са законом, те да не угрожава опстанак СОБЛ-а, а аналогно томе и Студентске уније Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Из СОБЛ-а упозоравају да ће предузети широку акцију изражавања незадовољства, уколико сједница Наставно-научног вијећа Универзитета са траженим дневним редом не буде одржана до уторка, 16. октобра.
/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
SOBL treba rastjerati sav!!! sve sam kreten do kretena tamo sjedi ... konačno neko osviješćen (medicina, poljoprivreda, pravo, ekonomija)...

Vrh

Tema posta: DA
PostPoslato: 30 Okt 2007, 02:50 
Pripravnik
Pripravnik

Blejalo , ti nesto reci, ako se igdje studenti bore prava, to su na Masinskom, AGF-u, Tehnoloskom, Sumarskom.
Oni se bore za sve studente.

Ovi samo gdje organiyovati da se nesto zaradi, po 13 brucosijada naprave u jednoj godini.

SOBL je postala po svojim aktivnostima organizacija prepoynatljiva u regionu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2007, 02:51 
Pripravnik
Pripravnik

БАЊАЛУКА, 26. ОКТОБРА- У оквиру Студентске организације Универзитета у Бањалуци /СОБЛ/ формирана је радна група која ће се бавити проблемима студената са инвалидитетом и питањем интеграције ових студената на Универзитету у Бањалуци, рекао је предсједник СОБЛ-а Дејан Крагуљ.

Ова радна група формирана је на иницијативу студената са инвалидитетом, којих на бањалучком универзитету има тридесетак.

"У радној групи биће заступљени студенти са Одсјека за социјални рад Филозофског факултета, студенти Правног факултета, те студенти са инвалидитетом и дефектолог", рекао је Крагуљ на конференцији за новинаре и нагласио да је основни циљ формирања радне групе да се студентима са инвалидидтетом обезбиједе једнако право и услови школовања на Универзитету у Бањалуци.

Он је рекао да је питање студената са инвалидитетом на Универзитету у Бањалуци до сада "стављано у запећак".

Потпредсједница Удружења омладине са инвалидитетом "ИнфоПарт" Вања Чолић рекла је да су највећи проблеми ових лица на Универзитету у Бањалуци архитектонске баријере које им онемогућавају приступ факултетима и студентским домовима, као и непостојање литературе на брајевом писму.

Она је нагласила да је на Универзитету у Бањалуци неопходно дефинисати статус Центра за помоћ студентима са инвалидитетом који је формиран у октобру прошле године у оквиру пројекта Служба за студенте са инвалидитетом, који се реализује у сарадњи са донаторима из Холандије.

"Циљ пројекта је био да Центар пређе у надлежност Универзитета, односно да постане једна од његових организационих јединица и упркос свим нашим напорима још немамо писмени доказ да ће се то десити", рекла је Чолићева.

Она је нагласила да је један од проблема то што факултети, а ни Универзитет, не воде евиденцију о броју студената са инвалидитетом.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
blejalo je napisao:
SOBL treba rastjerati sav!!! sve sam kreten do kretena tamo sjedi ... konačno neko osviješćen (medicina, poljoprivreda, pravo, ekonomija)...

Potpisujem... pisao sam i milion puta zašto, tako da mi se ne da više
baljezgati... u suštini ljenčuge koje ne studiraju, kradu Bogu dane i
dodaj 2% čast izuzecima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
hazoous je napisao:
blejalo je napisao:

Potpisujem... pisao sam i milion puta zašto, tako da mi se ne da više
baljezgati... u suštini ljenčuge koje ne studiraju, kradu Bogu dane i
dodaj 2% čast izuzecima...

Upravo tako samo gledaju gdje ce protestovati cas protiv dodika-cas za dodika, ni sami ne znaju sta hoce :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 23:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bitno je da ste vas dvojica popili svu pamet akademskih građana Banjaluke , ukratko čestitam vam! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:51 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 16:29
mladi ljudi ogorčeni na cijeli svijet bez imalo snage i želje da nešto promijene!
pa ako vam se ne sviđa rad SOBLa, zašto se neko od vas ne učlani u neku studentsku org ili oformi neku svoju???
pokažite kako se to bori za studentska prava!
najlakše je neosnovano pljuvati po drugima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Pa halfe moj, nema se šta boriti... sjedi u kuću i uči! Dobro si isplaniraj dan,
a nemoj sjedjeti na kavi i učiti štivo iz Blica,Novosti ili Glasa... Ima knjiga,
i sve ide kad se trudiš... Kontam da se malo raje zna zadovoljiti sa onim
što ima i da iskoristi samo ono čim raspolaže.VElikoj većini ne valja ništa!
Meni valja sve... i to lobiranje za moderna udruženja studenata,koji bi da
drugi završavaju faks za njih "noga i u guzicu!"
Pozdravi ljude iz Unije!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]