banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nikad nije kasno za upisat fax. A ti reče da nećeš klasični studij, pa ti ja predlažem da se aktivno posvetiš učenju 2 strana jezika. Vjerovatno si već učio engleski, izaberi još jedan koji nisi nikad učio, najbolje neki koji ne zna puno ljudi. Posveti se da ih naučiš do savršenstva, onda otiđi u matičnu zemlju i položi advanced test za certifikat. 2 strana jezika puno znače u današnje vrijeme, mada tu u principu opet nešto fali, neko drugo zanimanje... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2007, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
zavrsis faks vanredno pa ganjas vise nivoe studija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 11:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
'microsoft' certificat + engleski... mislim da ne bi imao problema da nadjes posao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 16:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lera je napisao:
'microsoft' certificat + engleski... mislim da ne bi imao problema da nadjes posao.

gdje ? u BL? ehm koliko je meni poznato to ti je uglavnom pisanje uz vjetar

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 16:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

sta je pisanje - licenca ili mogucnost zaposlenja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 19:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

evo interesantan clanak...
http://hotjobs.yahoo.com/jobseeker/tool ... l?post=102

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
:lol:
EiLeen je napisao:
Nikad nije kasno za upisat fax. A ti reče da nećeš klasični studij, pa ti ja predlažem da se aktivno posvetiš učenju 2 strana jezika. Vjerovatno si već učio engleski, izaberi još jedan koji nisi nikad učio, najbolje neki koji ne zna puno ljudi. Posveti se da ih naučiš do savršenstva, onda otiđi u matičnu zemlju i položi advanced test za certifikat. 2 strana jezika puno znače u današnje vrijeme, mada tu u principu opet nešto fali, neko drugo zanimanje... :-?

U siromasnim zemljama ljidi uce po 2,3 strana jezika.. misle da e ih to izvuci iz krize. Mozda hoce. A mozda i nece. To ce oni sami vidjeti :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
neki dan sam nesto citao po netu, i naisao na clanak koji kaze ,da ce do 2008 na evorpskom trzistu hvaliti oko 1mil. IT strucnjaka a samo u hrvatskoj 28000.... tako nesto, inace je davno poznato da ceska stalno prima it strucnjake a prijatelj od brata je otisao tamo nakon zavrsetka CISCO kursa i extra je zadovoljan, ove godine poveo i porodicu etc... ako vec neces fakultet, googlaj malo po internetu ,gledaj sta se trazi pa eto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

evo sad sam procitao taj link gore i na 5. mestu pise:

Citiraj:
5. Cisco Certified Network Associate (CCNA). A launching pad of sorts, Cisco's CCNA certification is an introductory-level certification that is a prerequisite for higher-level certifications for working with networking and communications technology. Certification Magazine recently quoted the average salary for a Cisco certified IT professional as $59,550 a year. An average CCNA makes $9,967 more than before earning the certification.

a na 1. mestu je sigurnosti u IT-u , sto imas kurs nakon CCNA ,ali mislim da je najblize mjesto za ovaj kurs Sarajevo, mada nisam 100% siguran, ako ne, onda Ljubljana definitivno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
XIX century je napisao:
EiLeen je napisao:

U siromasnim zemljama ljidi uce po 2,3 strana jezika.. misle da e ih to izvuci iz krize. Mozda hoce. A mozda i nece. To ce oni sami vidjeti :lol: :lol:

Koje su to siromašne zemlje gdje ljudi znaju 2-3 strana jezika tečno? Znaš li ti bar 2 ako smatraš Bosnu siromašnom zemljom? Inače, ne spadamo u zemlje u razvoju, bar što se tiče upisivanja faxa u nekoj od evropskih zemalja...
Ovdje ja ne pričam o izvlačenju iz siromaštva... Čovjek hoće da ima neko zanimanje... Informatika + jezici su dobra preporuka.... Neće da studira...
Btw, ko je siromašan i ima mozga, uvijek se može izvući... Nesposobnom džaba i fakultet....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lera je napisao:

MS certifikat je kod nas velika 0, ipak imaj na umu da su kod nas sefovi preduzeca "baje" i to njima nista ne znaci

potraznja IT strucnjaka ce morati opasti (nadam se samo da se nece urusiti kao kula od karata) jer ispadne da bi 50% poslova svake zemlje trebali biti IT srtucnjaci, a budimo realni to bas i ne stoji

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 17:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

pa ako ti je cilj raditi za 'baju' onda nikakav certifikat ne pomaze.

imam prijatelja koji se zaposlio u bl, sa tim certifikatom - doduse strana firma je u pitanju ali takvih je sve vise.

a pretpostavljam da vrijedi i vani

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2007, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
lera je napisao:

MS certifikat je kod nas velika 0, ipak imaj na umu da su kod nas sefovi preduzeca "baje" i to njima nista ne znaci

potraznja IT strucnjaka ce morati opasti (nadam se samo da se nece urusiti kao kula od karata) jer ispadne da bi 50% poslova svake zemlje trebali biti IT srtucnjaci, a budimo realni to bas i ne stoji

pa ni ovo bas ne stoji, kako se povecavaju poslovi tako se i povecava potraznja za it strucnjacima,ne vidim razlog zasto bi opala. A u ostalom, sva istrazivanja pokazuju na sve vecu potrebu za ovim strucnjacima. Realno gledajuci to kod nas jos nije ni blizu kako bi trebalo. Sta ljudi sve rade preko interneta....dok mi jos uvek mozemo sanjati o tome, ali valjda ce se i to promjeniti za par godina....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2007, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:
XIX century je napisao:
EiLeen je napisao:

Koje su to siromašne zemlje gdje ljudi znaju 2-3 strana jezika tečno? Znaš li ti bar 2 ako smatraš Bosnu siromašnom zemljom? Inače, ne spadamo u zemlje u razvoju, bar što se tiče upisivanja faxa u nekoj od evropskih zemalja...
Ovdje ja ne pričam o izvlačenju iz siromaštva... Čovjek hoće da ima neko zanimanje... Informatika + jezici su dobra preporuka.... Neće da studira...
Btw, ko je siromašan i ima mozga, uvijek se može izvući... Nesposobnom džaba i fakultet....

Znam Ajlin, znam bar dva tecno. Imam i sertifikate. Sami po sebi, oni mi nisu bas puno znacili. Da nije bilo nekih drugih okolnosti, dzaba sertifikati. A zavisi i za sta ti treba jezik...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]