Evo nakon odredjene apstinencije od skole odlucio sam nastaviti skolovanje, kao sto pise u naslovu zanima me Graficki Dizajn posebno,ali ne mora da bude.naravno u koliko iz nekog razloga budem sprecen. Web dizajn dolazi u obzir kao i neki drug smjer koji bi mi bio zanimljiv vezan za racunare.
Ok znam da se to moze nauciti sve i van skole, fakulteta ali koliko kvalitetno i brzo, to je sad subjektivno. Ja sam poceo sam da radim vec u nekim programima za graficki dizajn, kao i za Web dizajn.I napredak je stvarno vidljiv i zadovlojan sam za sada.
Zbog cega je razlog ovog posta? Ja nisam cuo da negdje kod nas zapravo ima fakultet Grafickog Dizajna(Pricao sam sa nekim Prof) do prije dva dana od prijatelja koji mi je sugerisao na Aperion
http://www.sp-apeiron.com, sto mi je malo cudno jer je to Univerzitet poslovne informatike, mene je zanimala uska specijalizacija GD, u sta me je on uvjeravao da postoji kao jedan smjer na fakultetu, nisam kontaktovao nikog sa fakulteta, to cu uraditi sutra u ranim jutarnjim casovima, koliko sam vidio da je neko vec postavio temu od istom fakultetu, odgovori su bili negativni pa sam malo poblize htijeo istraziti cjelu stvar.Tako sam i naisao na taj link koji sam stavio gore u textu, ali sam se malo iznenadio, za neprofesionalnu izvedbu cjele koncepcije sajta, da ne kazem da je vrlo lose Dizajniran, a kotiraju za tako jak fakultet, kako se prezentuju.Iskreno tamo sto sam nasao nije mi se uopste svidjelo, ali necu donjeti konacan zakljucak do sutra nakon poziva ili eventualnog posjeta toga "fakulteta"
U svakom slucaju me zanima da li u nasem gradu postoji specijalizacija za oblast koja mene zanima i gdje?
Jednom sam pricao sa jednim Grafickim Dizajnerom, koji je i Profesor na fakultetu, inace radi jos u CD-Shop-u ili je vlasnik istog, kod Venecija Mosta odnosno prije mosta, ali nisam ga pitao gdje predaje, Steta za mene sada, moracu da idem opet da kupim neki CD.