banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Dec 2006, 21:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2005, 13:36
Evo nakon odredjene apstinencije od skole odlucio sam nastaviti skolovanje, kao sto pise u naslovu zanima me Graficki Dizajn posebno,ali ne mora da bude.naravno u koliko iz nekog razloga budem sprecen. Web dizajn dolazi u obzir kao i neki drug smjer koji bi mi bio zanimljiv vezan za racunare.

Ok znam da se to moze nauciti sve i van skole, fakulteta ali koliko kvalitetno i brzo, to je sad subjektivno. Ja sam poceo sam da radim vec u nekim programima za graficki dizajn, kao i za Web dizajn.I napredak je stvarno vidljiv i zadovlojan sam za sada.

Zbog cega je razlog ovog posta? Ja nisam cuo da negdje kod nas zapravo ima fakultet Grafickog Dizajna(Pricao sam sa nekim Prof) do prije dva dana od prijatelja koji mi je sugerisao na Aperion http://www.sp-apeiron.com, sto mi je malo cudno jer je to Univerzitet poslovne informatike, mene je zanimala uska specijalizacija GD, u sta me je on uvjeravao da postoji kao jedan smjer na fakultetu, nisam kontaktovao nikog sa fakulteta, to cu uraditi sutra u ranim jutarnjim casovima, koliko sam vidio da je neko vec postavio temu od istom fakultetu, odgovori su bili negativni pa sam malo poblize htijeo istraziti cjelu stvar.Tako sam i naisao na taj link koji sam stavio gore u textu, ali sam se malo iznenadio, za neprofesionalnu izvedbu cjele koncepcije sajta, da ne kazem da je vrlo lose Dizajniran, a kotiraju za tako jak fakultet, kako se prezentuju.Iskreno tamo sto sam nasao nije mi se uopste svidjelo, ali necu donjeti konacan zakljucak do sutra nakon poziva ili eventualnog posjeta toga "fakulteta"

U svakom slucaju me zanima da li u nasem gradu postoji specijalizacija za oblast koja mene zanima i gdje?

Jednom sam pricao sa jednim Grafickim Dizajnerom, koji je i Profesor na fakultetu, inace radi jos u CD-Shop-u ili je vlasnik istog, kod Venecija Mosta odnosno prije mosta, ali nisam ga pitao gdje predaje, Steta za mene sada, moracu da idem opet da kupim neki CD.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2006, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
da se ne zove sinisa (sa cvikama)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2006, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
sajt im ne da smrdi :) to je katastrofa

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2006, 14:12 
Početnik
Početnik

ajsmen je napisao:
da se ne zove sinisa (sa cvikama)

Da da, nosi naocale, mislim da se zove Sinisa, ali nisam siguran, zaboravio sam bilo je davno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2006, 12:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
on je profesor ? hmmmm
nisam siguran al` zar nije njemu brat profesor na fakultetu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2007, 12:51 
Početnik
Početnik

BSE je napisao:
on je profesor ? hmmmm
nisam siguran al` zar nije njemu brat profesor na fakultetu ?

Nemam pojma iskreno, davno je bilo pa se sad niti ne sjecam sta je rekao, ali nije spominjao brata, mislim da je sebe stavio u prvi plan, ali nisam siguran davno bilo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2007, 00:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
OgiBL je napisao:
Najbolje ti je na Visoj tehnickoj skoli u Novom sadu. Imaju smjerove ''Graficki dizajn'', ''Graficko inzinjerstvo'' i ''WEB dizajn''.
Moze da se studira i vanredno.

Ja sam mislio da upisem Web Dizajn, jel ima neko informaciju koliko kosta godina, i tako to, posto nisam mogao da nadjem na njihovom sajtu!??!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja znam neke ljude koji sudiraju na tom faxu,i nisu uopste odusevljeni cijelo pricom,kazu da su na prvoj god bili sasvim ok,a sad je organizacija uzasna,imaju neke seoske ogranke,doboj,bihac cini mi se ili tako nesto tako da nikad nikog uganjati na faxu,a jos jedna veoma bitna stvar kao i sa svim kvazi koledzima u gradu je validnost diplome,isplati li se otresti lovu,zivce a i vrijeme za nesto sta stoji na staklenim nogama???
bolje se ti dooobro raspitaj za taj fax a i ostale koji se nude,mozda je pametnije da upises vandredno nesto u bg,ns,sa,zg a sta je barem validno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2007, 18:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
LESPAUL je napisao:
Neko je nesto krivo shvatio, Sina radi kao demonstrator na fakultetu a ne kao profesor, sto se tice grafickog dizajna na Apeironu on ce zaziviti vrlo brzo ali zbog samog izbora predmeta mozete se u toku studiranja na Pos. Inf. vec usmjeravati ka grafickom dizajnu koji je izvjestan. A sajt koji ste posjetili nije sajt fakulteta nego samostalni rad nekih studenata!

http://www.sp-apeiron.com/

Da je ovo sajt neke ustanove koja se bavi dizajnom (pa i obrazovanjem u sferi marektinga i biznisa) ja bi je zaobilazio u sirokom luku...

A dje je njihov "pravi" sajt?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]