Na zalost warlock umesto da prebaci temu ovamo, izbrisao je u potpunosti. Krenula je u ok smjeru pa da vidim ima li jos komentara.I malo sam preimenovao naziv
Citiraj:
Koliko se sjecam Sondri je zadnje rekao da je polozio 2 ispita iz statistike i jedina razlika izmedju njega i onih sto su prepisivali jeste sto ce se on sjecati jos 15-20 dana i to je to.A nikad mu nece vise trebati. Zatim se neki lik izvlacio na prepisivanje u srednjoj skoli, dok su ga drugi kritikovali, neko je prepisivao na istoriji etc...
Eh ovako, sto se tice statistike, nedavno sam polozio statistiku, i za razliku od stvarno mnogih (jer je profesor dozvolio da se formule donesu, ali vecina je ispisala citavu knjigu na 2 stranice da bi odradili teoretski dio) ja sam pa mogu reci ucio, posebno zadnja 3 dana gde sam bukvalno spavao sa statistikom i stvarno sam ponosan sto sam polozio ALI imao sam 15 od 25 bodova, jer i ako sam ucio dobio sam mnogo tezu grupu u kojoj sam pogresio 1 zadatak i 1 teoretski, medjutim da sam bio druga grupa(F) imao bi 25 bodova, jer je njih ov test bio 3x laksi od naseg sto me jako nervira jer znaci da i na statistici veliku ulogu igra sreca ,upravo zbog ne izbalansiranih zadataka. Ovo se desilo i na pravu, kada sam dobio poslednju grupu gde je profesor pobacao pitanja koja nemaju veza sa onim sto smo ucili jer nije mogao naci pitanja da se razlikuju od onih sto je vec zadao. Upravo zbog ovih gluposti da sam imao bilo kakvo sredstvo, prepisivao bih na pravu, ali na zalost nisam nista poneo jer sam smatrao da sam naucio ali izgleda ne dovoljno pa sam okinuo na tom prvom kolokviju gde su sotali sto su prepisivali imali preko 20bodova, a ja sam morao cekati integralno da bi imao isto kao oni. Nego to sto si rekao da ti medijana,modus,varijansa itd.. nece trebati nikada, ne bih se slozio , pogotovo ne ako ces raditi u nekoj statistickoj firmi, istina je da ces sve to raditi preko software-a ali nemas nista od tih podataka ako ne znas sta predstavljaju i kako se dobijaju. A to da ces zaboraviti, to je istina, mozda ne za 15-20 dana ali sigurno malo kasnije. Medjutim kasnije kada se bude trebalo podsjetiti toga, ako si ucio, nece biti nikakav problem da sve preletis za 2-3 dana, a ako nisi, imas citav semestar.
Nesto slicno sa informatikom na ef-u. Isao sam elektro skolu, racunarski smjer, ali ovaj prvi dio nema veze informatikom sto ce trebati ekonomistima, odnosno kibernetika,cnra kutija, povratna sprega etc... i neko je rekao da bi i to ucio(dio sto mu nece nikada trebati) jer posle toga ono sto ga zanima duplo bolje pamti(prvi put cujem nesto tako) dok je drugi rekao da bi radije ucio nesto sto mu treba, ovo mi bolje zvuci pa je i kod mene bio isti slucaj. Prosao sam informatiku.
Dalje matematika, na ef-u. Svi znaju da onaj teoretski dio sto trebas znati kao profesor da bi dobio 6, ti nikada nece trebati osim ako ne planiras biti profesor mat...
Da rezimiram, zbog ovakvih propusta, podrzavam prepisivanje, radije cu prepisivati na predmetima sto mi kao ekonomisti nece nikad pomoci nego ici na fakultet 10godina. A sto se tice predmeta kao sto su ekonomika,menadzment,statsstika,makro,finansije etc.... Na takvim predmetima potpuno ne podrzavam i pored ovih gore propusta, ali barem ja tako smatram, recimo iz ekonomike preduzeca sam uzeo seminarski samo da bi se bolje upoznao sa tematikom ekonomije, jer sam bio elektro skola pa ide malo teze.
Isto tako neko je rekao da u srednjoj skoli treba prepisivati na predmetima kao sto je biologija. Mozda je tacno, mozda ne. Ja sam imao u 3 ili 4 razredu predmet ekonomika, i nisam ucio, medjutim bilo je nekih problema pa sam citavu knjigu uspio da naucim za 4-5 dana, jer me ta tematika zanimala pa sam zahvaljujuci njoj dospio ovde. Pa ko zna, mozda se nakon elektro skole odlucis upisati med faks gde ce ti biologija trebati ,a da ne pricamo o istoriji i pravu ....
Sta hocu da kazem, ucite djeco ucite
Nego mene interesuje kakva je situacija na drugim fakultetima, prvenstveno pravu i elektro ali i privatnim.
P.S. sto se tice medicine

ko bi prepisivao