Moram priznati da mi je bilo smiješno vidjeti na automobilima danas usred bijela dana upaljena svjetla na automobilima! I rekoh sebi super od prvog dana poštuju zakon, ali odmah iza jednog ćoška jedan auto zašlajdra ispred mene što je po novom zakonu takođe kažnjivo i nedaleko od nas bili su i saobraćajci, ali ga nisu kaznili jer je automobil vozio policajac! Ali naravno privatno auto! Pa mene zanima da li policija u svim prilikama ima pravo kršiti
zakon! A što se tiče polaganja, mene to puno i ne zanima jeste da me moji starci tjeraju ali pazite sad ovo, moj pokojni pradeda nije znao ni biciklo da vozi jer ga nije interesovalo, moj pokojni deda volio je voziti biciklo pa čak i u 60. nije silazio sa njega, a moj pokojni otac imao je samo 12 godina vozačkog staža, ali ga je rat prekinuo , a meni su 23 godine i ne planiram polagati vozački! I još nešto me zanima u novom zakonu o saobraćaju pročitao sam i član koji govori da biciklsti kako profesinalni tako i amateri moraju imati zaštitnu kacigu na glavi, e sad otkud onom jadnom penzioneru od 120 KM mjesečno sa biciklom starosti 30 godima pare za kacigu, pa ni ja ne bih bacao pare na to!
Još veću zbrku će napraviti kod tek punoljetnih osoba čija će auta biti obilježena posebnom oznakom i neko stariji koji će morati u kasne sate sjediti pored njih kad pođu u grad i naravno taj neko mora imati vozačku dozvolu! Ne smijem ni da zamišljam kakav će haos nastati u većim gradovima BiH!
|