izvini sto niasm prije odgovorio
postoji site
http://www.rondine.info
site asocijacie preko koje samja otisao u italiju i koja je i ove godine trazila kandidate
studirat arhitekturu u firenci je dosta nezgodno jer je fakultet ogroman (cak se nalazi u vise zgrada u razlicitim djelovima firence), kad sam se ja upisao primljenonas je 800 (prije 5 god) a mislim da je tako bilo i o ove. Ja sam studirao u BL godinu dana tako da mi je to dobro doslo u pocetku. Veliko kulturno i
arhitektonsko nasljedje nazalost drze fakultet arhitekture jos dosta u akademskom stilu, ali taka situacija je u skoro cijeloj italiji. Znas kuca iz snova 80% italijana je stara kuca (popravljena i potroseno 200000-300000 eura) na uzvisici sa cempresima sa obe strane prilaznog puta. Ako se sjecas scene iz gladijatora i Maxove kuce.
Druga negativna stvar fakulteta je reforma kojaje uradjena davno i neophodna je jedna nova (imamo matematiku 2 kao gradjevinci i jos neke predmete sa gradjevine). E sad nije bas sve crno, sva italijanska renesansa je tu na dohvat ruke, u pola muzeja i galerija imamo besplatan ulaz, nadje se poneki lud profesor i onda te pusti da projektujes sve sta hoces. Nasalost moderna u firecu dolazi oko 1935 i prestaje oko 1950 tako da se osjeti nedostatak tog stila (u cijelom gradu ima svega 15 objekata u stilu moderna (internacinalni stil ili zovi ga kako hoces))
Josjedna dobra stvar je sto je diploma E.U.
Ako te interesuje nesto drugo pitaj