Citiraj:
prijatelji mi studiraju na tom smjeru, po njihovim rijecima oni nemaju ni kompjuterksu salu ,adekvatnu, a kamo li da nesto uce od programiranja i savremenih inf. tehnologija...
A mnogo imaju gostujucih profesora.
Vjerovatno je zakljucak, da odsjek mnogo kosta, da ne proizvodi adekvatno obucen kadar, da nije profitabilan, i kao takav da je samo trosak ali ne i korist.
A ko je podnio inicijativu, to nisam cula, a vjerujem da je poteklo iz ministarstva. Smatram da takve stavri treba ciniti i da su ispravne.
ne znam sta oni podrazumijevaju pod adekvatnom salom, ako im sala sa 30 racunara na kojima mogu da instaliraju sta hoce nije adekvatna, onda ne znams stvarno. odsijek postoji tek dvije godine, tako da na njemu jos niko nije diplomirao, a ako smijer za informatiku nije potreban onda ne znam stvarno sta je potrebno. odsijek koji svugdje na svijetu privlaci najvise studenata kod nas nije potreban?????
ne znam stvarno na osnovu cega bi neko mogao da zakljuci da studenti ne dobijaju kvalitetno obrazovanje...zbog dva gostujuca profesora koja dolaze? da, bolje da nadjemo neke lokalne maloumnike i pjanudre kao ovi sa etf-a, pa da se hvalimo da imamo sve redovne profesore, iako oni veze nemaju sa onim sto predaju? to bi bilo najbolje...
poenta svega je da je elektrotehnicki fakultet postao potpuno besmislen, posto cajavec vise ne radi, oni koji zavrse etf nemaju gdje da se zaposljavaju, pa su se uhvatili bavit racunarstvom, sa cim veze nemaju, da bi imali posla...razumijem da im pametniji smetaju, ali mogli su to na normalniji nacin da kazu...
Citiraj:
Cemu odsjeci koji kostaju brdo novca a imaju par studenata na njima, a pri tome ti isti studenti ne dobiju kvalitetno obrazovanje.
ah, a na etf-u dobijaju nevjerovatno kvalitetno obrazovanje? samo me zanima od koga? da redom pobrajamo profesore, pa da vidimo?
Citiraj:
mozda za tu ustedu od gostujucih profesora dati studentima koji to hoce da studiraju stipendije za studij u bg ns ili cak negdje vani? neznam koliko studenata ima na tom smijeru ali 5-10 najboljih bi se mogli mozda ogrebati za stipendije mislim da bi u tom slucaju bili svi na dobitku
kefko, to je sjajna ideja...zasto ne ukinuti sve fakultete u bih i sve koji hoce da studiraju poslati u inostranstvo? ili jos bolje, mozemo samo etf da ukinemo...inace, kod nas je obje godine informatiku upisalo preko 20 studenata...
no eto, mozemo da budemo do kraja balkanske idiotske seljacine, pa da ukinemo smijerove koji su svugdje u svijetu glavni, i to je jedna privlacna opcija...