banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2015, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јако похвално, ако је тако.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
sinip je napisao:
Иначе пошто сам коначно очистио другу годину на ИТС-у, некад у другој половини октобра ћу да отворим тему о тој школи, са информацијама и утисцима из прве руке, јелте... :)

Jedva cekam :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Pa ako pratiš sinipove postove mogao si sve već da saznaš. Nije da je jednom pisao.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam neki ultra mega giga aktivan forumas.Jedino sto sam upratio je cijena skolarine na its-u,koja me je odbila od bilo kakvog razmisljanja da se tamo skolujem :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ако се не варам ни цијена на "Павловићу" није нижа. Ево у ствари "Godišnja školarina na Fakultetu za informacione tehnologije iznosi 3.000,00 KM. " за рецимо еквивалентан програм од 180 ЕЦТС бодова - http://fit.spu.ba/nastavni-plan-i-program-180-ects/

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na etfu 440,a ja na budzetu :P

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

То је други пар опанака. Онда играш како ти је сервирано. ;)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2015, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo.Da imam kesa ne bih ni sekund razmisljao...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2015, 16:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2015, 12:46
Ovaj da li ce oni objaviti na sajtu raspored predavanja i kad i gdje treba doci taj prvi dan? Pratim sajt redovno i nista ne izlazi. Da li se mora napraviti onaj moodle account da bih vidio te informacije ili ce to biti "public"?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2015, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bice public na sajtu...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2015, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2015, 12:46
Hvala ti :D
jos par dana pa krecem *_*.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2015, 16:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 10:57
Izaće raspored ove sedmice. Što se tiče prvog dana, mi smo išli u amfiteatar mašinskog fakulteta gdje je bilo neko uvodno predavanje ili tako nešto. Sve o tome se objavi na sajtu fakulteta. A što se tiče rasporeda on se obično objavljuje na stranici I ciklus studija, tj. ovde http://www.etfbl.net/?c=prikazi&objekat ... ss_jezik=1

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 19:58
Kako zamrznuti godinu? Treba da radim u narednih godinu dana, pa hocu da pauziram i necu da placam skolarinu za tu godinu - da li je posao validan razlog za pauziranje?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pokusaj izganjati neko nalaz psihologa...najbolje pitaj u studentskoj...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2015, 22:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko znam ne treba ti nikakav razlog, odeš i riješiš to. Na kraju krajeva može i otići do studentske pa pitati, neće mu ništa. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo raspored za brucose,grupe ce biti kasnije objavljene... http://etf.unibl.org/?c=prikazi&objekat ... f_id=30108

Zanima me jos da mi kolege koje su polozile mat1 i oet1 preporuce odakle da spremam ta dva predmeta.Koje zbirke zadataka za koju oblast su najbolje?

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 14:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Što se tiče MM1, ja sam spremao iz onog Stojanovića prvi dio, kompleksne brojeve i slično. Što se tiče drugog dijela, Snježina zbirka je sasvim dovoljna, kao dodatno ti može poslužiti Takači i Ušćumlić I, to je onako na sjećanje pošto sam MM položio u januaru tamo preko kolokvijuma.

Što se tiče OET1, tu ti je po meni najbolje zbirke su Olćan I i II, po meni sasvim dovoljne, i Notaroš još pored njih, mada ga ja nisam pretjerano radio, pogotovo drugi dio sam iz Olćana najviše. Naravno i prošli rokovi.

Inače, raspored za drugu godinu je potpuno zbrljan, očigledno su ga maltene prepisali od prošle godine, a plan i program je promijenjen pa tako ima tri časa predavanja diskretne a treba biti dva i slično.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 15:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Okt 2015, 15:07
Sta mislite koliko je dovoljno uciti sati svaki dan za ETF ako se ganja tih 7 predmeta, odnosno uslov? Evo za par dana i ja krecem pa me zanima, znam da je veoma "cudno" pitanje i da zavisi od covjeka do covjeka ali barem odprilike da znam :D

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2015, 15:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pazi ovako, kao što si sam rekao, sve zavisi od čovjeka da čovjeka. Činjenica je da se mora dosta učiti, ali to ne znači da se mora učiti non-stop. Najbitnije ti je da si rasporediš onako kako tebi najbolje odgovara. Nemoj da budeš "rob" učenju, ali ne treba se previše ni opustiti. Takođe, bolje ti je samo jedan sat kvalitetnog učenja, ali da baš učiš, nego 6 sati "kvaziučenja" gdje radiš 5 minuta, a onda ostatak vremena buljiš na telefon, TV, laptop ili kroz prozor.

Zavisi ti i od prethodnog poznavanja predmeta, ako nešto poznaješ ne moraš detaljisati pri učenju, dovoljno je preći par zadataka. Npr. ja ni u prvom ni u drugom semestru nisam radio nešto previše programiranje, dovoljno mi je bilo preći par zadataka, dok mi je npr. za neke druge predmete trebalo intenzivno učenje. I nađi uvijek vremena za kafu, piće sa kolegama, osim eventualno kad je udarni termin za učenje (pred kolokvijume, ispite i slično...). Takođe, ovdje te niko neće vući da učiš kao što su to radili profesori u srednjoj školi, jer tamo si imao tu neku "strepnju" da kažem, jer su česte provjere znanja. Ovdje imaš termin kad je ispit, i tad je ispit. Nema isčekivanja i slično.

Ovo su ti neki moji savjeti, što ne mora značiti da neke kolege nisu potpuno drugačije radili. Možda je neko imao naviku da svaki dan uči po sat-dva, ja nisam. Vidiš kako tebi najviše odgovara i tako radiš.

I takođe, probaj da predmete što je moguće više da rješavaš preko kolokvijuma, obično budu i lakši zadaci, a i sama činjenica da ima manje gradiva je olakšavajuća. U suštini, najbitnije je da se uhodaš u ritam i onda sve ide lakše.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2015, 07:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
Evo, kolega je sve rekao, ja bih ti samo savjetovala, da labaratorijske vjezbe (izvjestaje) radis na vrijeme, da ti kasnije se ne bi nagomilalo obaveza. Predavanja pokusaj uzeti od nekog ko je sada druga ili ko je vec slusao, lakse ti je pratiti pa dodati ensto, nego sve zapisivati, predjes to kod kuce, malo doradis i redovnim radom nema problema.
Nemoj da mislis eto kolokvij ej za 7 sedmica uh ima vremena. NEMA VREMENA :D to zapamti
Trudi se da radis sve na virjeme, a ako ti se desi da nesto ne polozis, nemoj da se brines, nastavi dalje da ucis, ako redovno radis, rezultati ne mogu izostati. I jos nesto, nemoj da slusas, one koji govore uuu to je tesko, niko ne polaze itd.
Samo ces dobiti negativno misljenje o predmetu i nece ti se onda uciti isti.

Srecno kolega!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]