To je vec druga tema, o nasoj drzavi, u nju ne ulazim...
Meni su interesantni ovi ponosni studenti fakulteta nase nam prejake drzave

Pazi kontradiktornosti:
- padne ispit koji je spremao, sjebe ga profesor, jebe majku profesoru i svom obrazovanju, NEZADOVOLJAN...
- onda ga jedva nekako polozi iz treceg pokusaja, dobije sesticu ALI je drugi lik na privatnom faksu isti taj predmet polozio iz prvog puta sa desetkom, jebe majku tom drugom liku i njegovom profesoru i obrazovanju, NEZADOVOLJAN...
Poenta: Studensti su uvijek nezadovoljni

Dalje:
- zavrsi fakultet, trazi posao, prijavi se, na konkurs prije njega upadne lik sa privatnog faksa, jebe majku poslodavcu, tom liku, obrazovanju, sam sebi, svima okolo, NEZADOVOLJAN...
Poenta: Glup covjek!
Ali, bicu objektivan, i ovi sa privatnih se ne brane samo, vec i prvi napadaju.
Tako da kategorizacija ide na glupe i manje glupe ljude (da ne kazem pametne), a kategorizacija fakulteta ide na kvalitet kadra koji, NE DIPLOMIRA, vec ima dobar posao.
A sto se tice upisa privatnog fakulteta nakon srednje skole i neki se pitaju zasto, odgovor je jednostavan, a to je, ili covjek ne zeli da uci, ili zeli veci kvalitet obrazovanja.
Evo i primjera:
- profesor Z. A. predavao filozofiju na Apeironu u Amfiteatru sa preko 200 studenata, uslovi veoma teski, 200 ljudi prica, ali, na Apeironu (za one koji ne znaju) se svako predavanje i ispit snima i na zahtjev salje ministarstvu, zbog onih LAZNIH dojava kako 3% studenata pohadja nastavu i slicne nebuloze.
Upravo zbog toga je prof. Arsovic drzao predavanja koliko mora, i ko je slusao mogao je nauciti stogod.
- isti taj profesor na drzavnom fakultetu, Engleski jezik, prica mi cimer, znaci provjereno, predaje pred 200 studenta, niko ga ne slusa kao i na Apeironu i lik 'ladno nakon pola sata pokupi stvari i rece "vidimo se na ispitu".
Ajmo malo gledati sa ove strane, o kvalitetu obrazovanja, a ne samo prolaznost.
Mozda bi prolaznost bila ista da je na oba fakulteta isto predavao...