banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2011, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Last December je napisao:
Joj, nemoj jos i ti s tom supljom o promjeni upisne politike. Kakvo bre forsiranje elektrotehnike i masinstva i slicnih nebuloza, pa i ovo malo sto ih je zavrsilo nema posla a nece ga ni biti, proizvodnja je odavno otisla iz EU i USA u Kinu, i sve su prilike da se nece vratiti. Ekonomija i pravo su jos najperspektivniji jer ce jedini rast biti u administraciji.
Evo ja zavrsavam agronomiju pa vidim da sam bacio godine, to nikome ne treba, iz Kine uvozimo i psenicu i bijeli luk, ma nema ovdje vise nicega, ova drzava je zivuci mrtvac, zombificirana genocidna tvorevina nastala na lesevima sirotinje...

Sto neko dobro rece, ovoj zemlji treba samo programera i pekara; programera da prave igre, a pekara da prave hljeb; toliko o tome...

odlicno receno, mada za masince i elektrotehnicare ce uvijek biti posla...doduse u inostranstvu, ali opet bice :)
za ove nabrojane fizicke radnike (pekari i progameri) ne treba fax, pa bi onda najbolje bilo da pozatvaramo sve faxove :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2011, 15:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa bolje na određeno vrijeme zatvoriti neperspektivne katedre i smjerove, nego štancati škart kadar koji ide na biro i nema nikakvu perspektivu. A što se tiče posla vani be my guest pa nađi posao, samo nas čekaju ne zna pola Evrope kud će sa svojim nezaposlenima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 13:39
Na Apeironu za 6 godina postojanja diplomiralo 2400 studenata!
A za dve godine 12 doktora nauka! Postati doktor nauka je postala sasvim uobicajna pojava zahvaljujuci ovim privatnim stamparijama diploma.

Ko je sad tu lud? Ne znam kako imate obraza da se javljate uopste....

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
cisto poredjenja radi.
Na masinstvu je u 40 godina postojanja diplomiralo oko 1500 studenata

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 00:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
stefan_bl_92 je napisao:
Na Apeironu za 6 godina postojanja diplomiralo 2400 studenata!
A za dve godine 12 doktora nauka! Postati doktor nauka je postala sasvim uobicajna pojava zahvaljujuci ovim privatnim stamparijama diploma.

Ko je sad tu lud? Ne znam kako imate obraza da se javljate uopste....

Apeiron je univerzitet koji se sastoji od 6 fakulteta sto znaci da je u prosjeku diplomiralo 66 studenata godisnje na jednom fakuktetu.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Hahahahaha, vecu glupost ne procitah.
Pa Apeiron nije jedan fakultet.

- fakultet pravnih nauka
- fakultet informacionih tehnologija
- fakultet filoloskih nauka
- fakultet poslovne ekonomije
- fakultet sportskih nauka
- fakultet zdravsvenih nauka

Cisto poredjenja radi, saberi u zadnjih 6 godina koliko je studenata diplomiralo na javnim fakultetima u svim ovim smjerovima...

A sto se tice pravog poredjenja, bez pricanja nebuloza:

April 2010 - Takmicenje u Sarajevu, ne znam koja je tema, ali po listi vidim da je sveobuhvatna.

1. mjesto - Filozofski fakultet Zenica
2. mjesto - Ekonomski faklultet Banja Luka
3. mjesto - BLC College Banja Luka (opa, privatni, tamo gdje valjaju plastelin)

I da, bilo je prijavljeno vise od tri fakulteta.

Ne znam samo odakle Apeironu onoliko trofeja sa takmicenja SVIH fakulteta (i privatnih i javnih) kad ljudi tamo pojma nemaju...
Ne znam samo kako su studenti sa Apeirona magistrirali na elektro fakultetu u BL...
Mogu do sutra ovako, mislim da je poenta jasna...
__________________________________________________________________________________________________________

Toliko o nebulozama, a sad malo realno.
Privatni fakulteti imaju nize kriterijume svakako, prolaznost jeste veca, ali, ne budite glupi.
Svaka osoba sa zavrsenim BILO KAKVIM fakultetom nece zadrzati posao ako ga ne zna raditi osim ako ne radi kod tate u firmi.
Tako da, ne vidim razlog poredjenja fakulteta na privatne i javne.
Ok, lakse je zavrsiti, ali i vise dzep zaboli.
A te price, da ce "duduci" koji zavrse privatne faksove OTIMATI poslove uzornim studentima koji su krv propisali da zavrse je mlacenje prazne slame iliti utjeha neuspjesnih ljudi...

Tako da, ovi sto kukaju, zavrsite svoj fakultet i mirni ste u zivotu.
A ako neko dobije diplomu a pojma nema (ima takvih, da se ne lazemo i na privatnim i na javnim) moze je slobodno baciti jer ga niko nece trpiti ako ne zna svoj posao...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 01:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Bahamut je napisao:
Tako da, ne vidim razlog poredjenja fakulteta na privatne i javne.

Jedina pametna. Ne vidim ni ja, jer su privatni go *ona stvar na biciklu*
(Mala pomoc za ove sa Apeirona: pocinje na kura)
Kakva crna takmicenja fakulteta. Okaci to macku o rep.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 01:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve receno :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 08:13 
najvise volEm ove padobrance sto se na forumu dokazuju kako im je fakultet na nivou, kako nesto uce, da imaju znanja, kako se takmice u preskakanju prepona... jooooojj .. najbolje da cutite, jer ova tema da vi cutite ne bi ni postojala.. heheheh

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
old fashion men je napisao:
Panzer je napisao:
Ljudi iz BL koji studiraju po SAD-u kažu da su im fakulteti očajni, kažu da je ono što uče ravno nekom našem srednjoškolskom nivou. Naravno u to ne spadaju ovi top univerziteti po SAD-u..

:lol: :lol: :lol:
Ma naši fakulteti su najbolji, eno sa naših fakulteta izlaze Bil Gejtsovi, a mi smo vodeća tehnološka i ekonomska sila, a u oblasti nauke našim stručnjacima nema ravnih :roll:
Čuj američki fakulteti očajni :lol:
Pa sve što je stvoreno, izmišljeno, unaprijeđeno, otkriveno... uradili su ljudi koji su završili američke fakultete.

Napisao sam jedan duži post ali bojim se da ne bi shvatio šta sam htio reći. Nije provokacija i napad na tvoju inteligenciju. Ovako, to što ti vidiš na televiziji MIT, Hardvard, Princeton, Yale, Stanford i slično ne znači da je svaki univerzitet u SAD-u takav. Školarina za ovakve univerzitete košta Boga-Oca i na kraju ne za te pare ne daje ti toliko bolje znanje koliko si više para platio. Nemaju svi para da idu u ove škole, pogotovo naši studenti nemaju para. Kada neko naš ode tamo i kaže da mu za spremanje najtežih ispita treba maksimalno jedan dan onda znaš kakvi su univerziteti. Inače upoznao sam momka koji ima 23 godine i radi doktorat na mom fakultetu. Kako? Pa čovjek je završio srednju u Švajcarskoj i otišao u SAD i tamo su mu priznali tu diplomu kao dve godine fakulteta i on je nastavio treću, uradio Master i vratio se da uradi doktorat. To što mi nemamo para za istraživanje ne znači da ne znamo ništa. Da je sve što je izmišljeno došlo sa američkih fakulteta nije istina ni blizu, a i ono što jeste izmišljeno je došlo sa gore navedenih škola. Druga stvar, ono što je izmišljeno izmislio je neki Japanac, Kinez, Indijac ili možda čak i Srbin, a nisu se baš svi školovali po SAD-u...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bahamut je napisao:
Ne znam samo kako su studenti sa Apeirona magistrirali na elektro fakultetu u BL

gdje su papirici? Da vidim te tvoje magistre. Dokaz, ime i prezime, pa da odem do apeirona da pitam, pa da onda odem do etf-a da pitam. Kao sto rekoh, to je uvedeno 2010 ., prosto je neizvodljivo (cak ni za abnormalno nadarene studente apeirona) da se magistirira u roku od 6 mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 12:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Присуствовао сам одбрани дипломског рада на једном приватном факултету и морам рећи да су се и сам студент и професори и "публика" смијали студентовом незнању... и то грохотом.
Погађате, студент је дипломирао 10-ком. :D
Након тога, у пригодној причи са професором који је био у комисији он каже следеће: "Било је и будала који су долазили и обарали људе на приватном па су остали без посла".
"Овако их пустиш и добро теби, добро и њима."

Крај дискусије...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@[Enterprise]: Raspitaj se malo ako te vec zanima...

@јан_де: I jel mislis da su sad oni nesto postigli sto su dobili te papiricice, takozvane diplome?
I da li mislis da takvih slucajevna nema na javnim fakultetima?

@lillipop: Grijesis, najbolji su komentari osnovaca "moj tata je jaci i tacka", bez ikakvih argumenata.

Ma znas kako, budite srecni sto ste upisali drzavni fakultet, trebate biti ponosni sto cete po zavrsetku bitio daleko napredniji i inteligentniji od fukara sa privatnih fakulteta koji pojma nemaju, ja samo ne znam otkud ovoliko cinjenica u suprotno...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bahamut je napisao:
@[Enterprise]: Raspitaj se malo ako te vec zanima...

znaci pricas gluposti. :lol:
rekla-kazala
prvo, ti tvoji studenti ne bi nikako mogli da zavrse magistarski na etfu jer su oni studirali po bolonji. Dakle nikakav magistarski ne bi mogao da dodje u obzir vec od samog pocetka.
drugo, cak i da zanamaris stavku "prvo" opet ne bi mogli da budu magistri jer je taj zakon (o zavrsavanju mastera na drzavnom) usvojen negdje u septembru 2010. Master bi koliko ja znam trebalo da traje bar 12-18 mjeseci. Prema tome te tvoje tvrdnje ce vaziti (teoretski) tek u septembru. Na tu teoriju, dodaj jos bar nekoliko mijeseci.

dakle vracamo se na pocetak: Pricas gluposti

Poslednji put menjao [Enterprise] dana 18 Feb 2011, 13:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 13:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Поента је у томе да ја не искључујем могућност да на приватном факсу има неколицина студената који ће добити добро знање и бити стручњаци у својим областима. али таквих је мизерно мало, готово да се своде на ниво статистичке грешке.
Ја говорим о већини, дакле преко 90 % људи који упише приватни упише га јер не жели да учи, а жели да има диплому...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 14:28 
Bahamut je napisao:
@lillipop: Grijesis, najbolji su komentari osnovaca "moj tata je jaci i tacka", bez ikakvih argumenata.

Ma znas kako, budite srecni sto ste upisali drzavni fakultet, trebate biti ponosni sto cete po zavrsetku bitio daleko napredniji i inteligentniji od fukara sa privatnih fakulteta koji pojma nemaju, ja samo ne znam otkud ovoliko cinjenica u suprotno...

vec sam zavrsila drzavni fakultet prije 6 godina. drzavno pravo. i jesam ponosna na moj nivo znanja u odnosu na ljude oko mene koji su zavrsili privatni, cak sta vise. potaknuta tom cinjenicom koliko se oni busaju u prsa sa svojim diplomama, pisem na ovoj temi.. isto tako uzivam da ih ispreskacem na brzinu, ne zato jer nekog zelim omalovazavati, ne bih to nikad sebi dozvolila, nego tim koji se toliko hvale svojom diplomom, koji kenjaju kako im je fakultet tezak, kako je to ozbiljna stvar.. e njima cisto malo da zacepim usta... a cast onima koji zele nesto nauciti, ili cisto do diplome dolaze kako bi ostvarili vecu platu u danasnje vrijeme, ali su svjesni da su ti fakulteti ono sto tasko kaze "na biciklu"..

evo samo jedna crtica kolege koji je diplomirao 10om na BLC> "a ko je momo kapor?" :roll:
ili kolegice sa pima- "zasto se kobasice zovu bavarske? a sta je to uopste bavarska?"
ili jos bolje.. " .. kako to mislis kisa meteora? jel oni negdje pljuste? " :roll:
imam ja jos toga ali cuvam za kasnije.. sve nasi vrli diplomirani menadzeri supljeg i praznog

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 14:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
To što ti navodiš nije do fakulteta to se uči u osnovnoj školi. Bolje pitaj kako je uopšte završila srednju sa takvim znanjem :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Bahamut je napisao:

Niko ne kaze da tamo nema sposobnih, mladih ljudi. I da oni nece nauciti nesto kvalitetno.
Problem je sto ljudi pokusavaju izjednaciti privatni i drzavni kod nas. Ja sto znam 4-5 ljudi da studiraju na privatnom, lade jaja i ciste godinu.
(Jedno kriminalistiku privatnu studira, 2 na Apeironu, 1 na NUBLu, a za 1 nisam siguran. Neka ekonomija, bla, bla...)
Za te sto izjednacavaju drzavni i privatni, evo odgovarajuce teme:
viewtopic.php?f=45&t=41290&view=unread#unread

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 14:55 
nepokoreni je napisao:
To što ti navodiš nije do fakulteta to se uči u osnovnoj školi. Bolje pitaj kako je uopšte završila srednju sa takvim znanjem :-?

nisam ni rekla da uce na fakultetu ali se hvale diplomama a nemaju ni ono znanje iz osnovne skole.. ko je njima takvima uopste dao da zavrse fakultet.. bolje da se poklope po glavi i cute

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2011, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@јан_де: Svaka ti je na mjestu i nazalost si u pravu, zbog toga i jeste reputacija privatnih fakulteta takva kakva jeste.
Ali opet, imas tih 10% (po mom misljenju i iskustvu 30%) koji trpe svakakve price zbog takvih studenata.
Ako cemo tako, licno poznajem curu koja je na FPNu - Socijalni rad prenijela 7 predmeta uz molbu...
Ima milion takvih slucajeva i na javnim fakultetima, ako uzmemo u obzir procente manje je nego na privatnim, ali uzmimo u obzir i koliko studenata studira na jednim i na drugim...
Ali opet ostaje ono sto sam rekao na pocetku, DZABA MU TA DIPLOMA, niko mu neznanje nece trpiti bilo da je zavrsio javni ili privatni ili oba...

@lollipop: Upravo zbog takvih, koji se "hvale" svojim diplomama a ne znanjem ispastaju oni koji zele nesto da naprave od sebe jer znaju da ima 10 diploma bez znanja nece pomoci osim ako nema tudja ledja da preko njih gazi...

Tako da, u sustini, ta mi je generalizacija prilicno glupa.
Budimo realni, svi ovi ispadi od studenata sa privatnih fakulteta ima i na javnim, mozda procentualno manje, ali stvarna cifra je tu negdje.

Bolja kategorizacija (ako je uopste mora biti, a trebalo bi) bi bila na strucnjake koji znaju svoj posao i "strucnjake" koji pojma nemaju.

Kod privatnih fakulteta stoji jedno pravilo:"Ko uci, znace, ko ne uci, proci ce."

Ja samo dodajem na to:"Dzaba mu!"

A zbog te "vecine" koja ide na faks zbog papira da se hvali njime covjeku tacno dodje zao sto je upisao bilo kakav fakultet...

@[Enterprise]: U pravu si, ta informacija mi je na jedno usla, na drugo izasla, ali to je samo jedna stavka koja je, kao sto si sam rekao, "teoretski" moguca...

@Tasko: Fazon je sto brucosi sa filoloskih i ostalih slicnih javnih fakulteta smatraju za sebe da su pametniji od doktora nauka sa privatnog fakulteta.

Realno, ne mogu se porediti, ali ne po tezini, vec po medvjedjim uslugama profesora koje su izrazene na privatnim fakultetima, jer, realno, niko nece placati obnovu na privatnom, nema smisla.
A to sto kazes "niko ne kaze da tamo ima...", vjeruj mi, ima ih koji kazu tako, i to puno njih.
A i ti kad si svoje stavove o privatnim fakultetima "prevodio" za studente Apeirona si dovoljn o rekao koliko mislis da "niko ne misli..." ;)

Ono sto pokusavam sve vrijeme da kazem je glupa kategorizacija na privatne (lake) i javne (teske) fakultete i da na to ne treba tako gledati.
To je sve.
Statistika i razlog koji sam naveo iznad (za obnovu god. na privatnom) je dovela do lose reputacije privatnih fakulteta i zbog toga ispastaju studenti koji su upisali privatni fakultet da nauce nesto.

Poenta svega je prolaznost na privatnim fakultetima, ali ako zbog nje svaka fukara zavrsi fakultet i nije neka velika stvar.
Ako ne zna raditi ono za sta je zavrsio, moze diplomu slobodno koristiti kao toalet papir.
ALI, REALNO, ista stvar je sa javnim fakultetima, desava se (doduse u manjem broju) da i tu duduci zavrse, oni takodje mogu svoju diplomu zabiti na jedno mjesto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]