maybe je napisao:
Sto se tice teme, misljenja sam da treba dozvoliti i ljudima sa privatnih da dodju na drzavni postdiplomski studij, ko voli nek' izvoli.
Dobar radnik ce uvijek biti dobar radnik koji god faks da zavrsi.
OT: Imam pitanje za sve ove koji grcevito se bore protiv ovih sa privatluka: Da li se vi bojite za svoje mjesto?
Jer jos nisam vidjela a ni cula ni za jednoga studenta sa privatnog faksa da pljuje po drzavnom fakultetu, boli ih q*ac za nas sa drzavnog kao sto ni mene nije briga za njih.
A kakvo bi to licemjerstvo bilo da počnu pljuvati?!! Zašto će pljuvati po nečemu što je bolje?! Ja se lično ne bojim za svoje mjesto, ali ima dosta mladih i pametnih ljudi koji studiraju na državnim fakultetima i koji i nemaju nešto love, tj. roditelji im odvajaju od usta da bi ih školovali, a oni pri tome vrijdno uče i rade. Ovdje naročito mislim na studente iz manje razvijenih opština koji dolaze na naš Univerzitet. E, oni se boje, jer će sutra neko ko nije uložio ni 50% truda na privatnom fakultetu i ko je kupio diplomu, doći i kupiti i posao, vođen parolom, isplatiće se vratiće se te uložene pare kroz plate za godinu ili dvije.
Niko ne bi pljuvao da su u pitanju privatni fakulteti kakvi su u Evropi i Americi, već bi smo svi rekli, blago njima što imaju novca da studiraju na elitnim visokoškolskim ustanovama. Kod nas privatni fakulteti služe vlasnicima i menadžmentu tih ustanova za zgrtanje para i svrhovitost njihova završava se tu.
Ne bih imala ništa protiv da studenti sa privatnih fakulteta upisuju postdiplomske studije na državnim, pod uslovom da se provjeri njihovo znanje prilikom upisa na postdiplomske studije, tj. da polazu prijemni ispit.
Ipak mislim da je kvalitet na strani drzavnih fakulteta, a od kavaliteta školstva i kadra koje to školstvo proizvodi zavisi mnogo toga.