banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sa privatnog dodiploskog na državni postdiplomski?
Da, treba ja sam student državnog fakulteta 28%  28%  [ 11 ]
Da, treba ja sam student privatnog fakulteta 13%  13%  [ 5 ]
Ne treba ja sam student državnog fakulteta 45%  45%  [ 18 ]
Ne treba ja sam student privatnog fakulteta 5%  5%  [ 2 ]
Ne znam 10%  10%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 40
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2009, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Besparica je napisao:
BL4ever je napisao:
Ovo moram prokomentarisati.
Besparica je napisao:
Tacno je da ima svakakvih koji zavrsavaju drzavne fakultete ali ako pogledas neki prosjek obrazovanosti i pismenosti vidjeces da je on mnogo visi kod ljudi koji su zavrsili drzavni fakultet.
Mislim da ti o pismenosti ne možeš pisati.
Besparica je napisao:
bezskrupulozni, izuzetci, izkompleksiran, iznjete, predpostaviti, sumljam...
Ovo sam vidio "na prvu"...

To sto se ti kacis na neke pravopisne greske govori o nedostatku argumenata.

To nisu "neke pravopisne greške". To su greške koje sam primjetio na prvu. Ima ih još. Čak i ozbiljnijih. I previše!
A najsmješnije u cijeloj priči je to što ti pišeš o pismenosti i komentarišeš nivo iste kod studenata...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Besparice je napisao:
To sto ja nikada nisam bio na privatnim fakultetima ne znaci da ne mogu da znam sta se radi na njima.

:lol:
Pa ti si vidovit.
Pa gdje si Milane. Kako tarot?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ako su ti pravopisne greske jedini argument, onda je sto uredu sto se mene tice. Nisi dao nijedan sustinski argument niti si valjano odogovorio na bilo koji od mojih argumenata. Ja sam dovoljno pismen da mogu da objasnim sustinske stvari ljudima koji zele da shvate te stvari.
BL4ever je napisao:

Pa ti si vidovit.
Pa gdje si Milane. Kako tarot?

Ironicno je da ti govoris o argumentaciji pisajuci ovakve stvari. Vjerovatno se i ne upustas u raspravu da ne bi slucajno doslo do jos vece ironije.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 09:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
i dalje cekamo da nam izlozis te svoje argumente kojima se toliko busas :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam argumenata. Sve sam pisao bezze. Privatni fakuleti su najbolji. Tamo je program bolji i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu. Ko ne ispuni visoke kriterije koji su tamo odredjeni nema sanse da ce poloziti ispit. Studente privatnih fakuleta treba pustiti na postdiplomske studije na drzavne fakultete jer su oni to zasluzili svojim trudom i radom vise nego ovi sa drzavnih.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam dala argumente. Ti samo govoriš da tamo ne uče i da im ne treba dozvoliti. Ja sam student državnog fakulteta. Al i dalje ponavljam da je ovo demokratska država (bar tako kažu) i da treba svakog pustiti da radi šta hoće. Ukoliko je fakultet liceenciran, odnosno ima dozvolu za rad, niko im ne smije zabraniti da upisuju postdiplomske studije na državnom. I privatnici su dio Bl univerziteta, te ih ne možemo diskriminisati.
Ne znam koliko se uči ili ne uči na tim faksovima - vjerovatno je drugačije od jednog do drugog. Al zabraniti upisivanje je stvarno nedolično.
Zašto se buniš? Ako misliš da će ti preoteti posao neko ko "ništa ne zna i ništa nije naučio" onda si kontradiktoran. Druga priča je što se sve ovdje dobija preko štele, pa ljudi ni ne moraju studirati već odmah rade u Vladi.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kada sam ja rekao da se bojim da ce mi neko preoteti posao?

Ma treba ih pustiti. Ljudi imaju licencu, to sigurno znaci da se tamo dobro uci. Pa ne daje se licenca tek tako u ovoj drzavi.
Eto, slozio sam se sa vama. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
EiLeen je napisao:
Ukoliko je fakultet liceenciran, odnosno ima dozvolu za rad, niko im ne smije zabraniti da upisuju postdiplomske studije na državnom. I privatnici su dio Bl univerziteta, te ih ne možemo diskriminisati.

Nemoj se provaljivati. U nadležnosti svakog fakulteta je da odluči koje će studente upisivati. Ovde je spisak članova Univerziteta u Banjaluci. Prouči ako te stvarno zanima.
http://www.unibl.org/

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 13:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Danas sam se iznenadio kad sam vidio jednog mog klijenta, koji je imao zavrsenu trogodisnju srednju skolu, da je zavrsio pravatni ekonomski fakultet u Banja Luci.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 13:15 
Veteran
Veteran

Besparica je napisao:

Cemu ovolika prica kada je realnost mnogo jednostavnija?
Realnost je da se na privatnim fakultetima skoro nista ne mora uciti. Treba se samo pojavljivati i placati skolarinu, i eto diplome.
Svi koji upisuju privatne fakultete to rade zato sto ce dobit diplomu bez truda i znanja. Sve ostalo su sarene laze.

To je istina koju svako zna. Ko god kaze da je drugacije, laze.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ooooooooooooo
Korisnik se vratio!!!!!!!!

:wav:

I dalje, poput Sizifa, gura kamen...
(i dalje se "bori" protiv privatnih fakulteta)

Samo, sada je originalniji. Više nije "copy paste" sa drugih foruma...

korisnik je napisao:
Danas sam se iznenadio kad sam vidio jednog mog klijenta, koji je imao zavrsenu trogodisnju srednju skolu, da je zavrsio pravatni ekonomski fakultet u Banja Luci.

Mislim da je uslov za upis na fakultete u BiH završen 4 razred srednje.
Morao je završiti četvrti razred.
(a srednje škole su sve bile državne)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 15:25 
Veteran
Veteran

BL4ever je napisao:
Mislim da je uslov za upis na fakultete u BiH završen 4 razred srednje.
Morao je završiti četvrti razred.
(a srednje škole su sve bile državne)

Zavrsio je trogodisnju i nekad je bio automehanicar. Onda se uclanio u SNSD pa preko njih nasao kancelarijski posao a sad vidim da je zavrsio privatni ekonomski fakultet u Banja Luci. Ne bi me cudilo da uskoro pocne da predaje na tom privatnom fakultetu jer mi je rekao da planira da magistrira i doktorira.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 22:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Avg 2006, 14:36
Sto se tice teme, misljenja sam da treba dozvoliti i ljudima sa privatnih da dodju na drzavni postdiplomski studij, ko voli nek' izvoli.
Dobar radnik ce uvijek biti dobar radnik koji god faks da zavrsi.

OT: Imam pitanje za sve ove koji grcevito se bore protiv ovih sa privatluka: Da li se vi bojite za svoje mjesto?
Jer jos nisam vidjela a ni cula ni za jednoga studenta sa privatnog faksa da pljuje po drzavnom fakultetu, boli ih q*ac za nas sa drzavnog kao sto ni mene nije briga za njih.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To sto ti imas svoje misljenje o tome ne znaci da je ispravno.
Ja se ne bojim za svoje mjesto ali znam da stvari ne mogu funkcionisati na principu "ko voli nek izvoli" i "boli me briga" iako bi mnogi neradnici htjeli da to tako funkcionise.

Imam i ja jedno pitanje za tebe. Zasto ti odmah naglasavas da si sa drzavnog faksa?
Ja mislim da je to jako providno.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Besparica je napisao:
To sto ti imas svoje misljenje o tome ne znaci da je ispravno.

Znači, samo tvoje mišljenje je ispravno (bez obzira da li si u pravu ili ne).
:lol:

Evo nam jeoš jednog "korisnika", pardon Sizifa

:wav:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja makar ne obrazlazem svoje misljenje sa "ko voli nek' izvoli", niti postavljam neke smajlije da bih objasnio svoje stavove.
Zasto mislis da neko na ovom forumu pokusava da pobjedi privatne fakultete? Forumi sluze za iznosenje misljenja a ne za mjenjanje stvari.
Samo zato sto se desavaju nepravedne stvari ne znaci da si u pravu.
Mada, mislim da je sve receno u vezi ove teme. Uvjek ce se neko naci da se pravi lud i kaze "pa sta ima veze" ili nesto slicno, ali svi znaju sta su privatni a sta drzavni fakulteti tako da nemam potrebe da se vise raspravljam sa vama.
Ja sam svoje misljenje rekao i obrazlozio i svako ko je posten ce znati da sam u pravu.
Vi uzivajte u svojim diplomama dok jos mozete! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 17:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Avg 2006, 14:36
@besparica
naglasila sam cisto iz razloga da ti i tebi slicnima pokazem da ima ljudi sa drzavnog koji ljude sa privatnog ne smatraju nekakvom prijetnjom

P.S. da te citiram a isto se odnosi i na tebe "To sto ti imas svoje misljenje o tome ne znaci da je ispravno." Pocni zaista tako da razmisljas!

P.P.S. jos uvijek nisi dao ni jedan argument koji drzi vodu

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 18:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
maybe je napisao:
Sto se tice teme, misljenja sam da treba dozvoliti i ljudima sa privatnih da dodju na drzavni postdiplomski studij, ko voli nek' izvoli.
Dobar radnik ce uvijek biti dobar radnik koji god faks da zavrsi.

OT: Imam pitanje za sve ove koji grcevito se bore protiv ovih sa privatluka: Da li se vi bojite za svoje mjesto?
Jer jos nisam vidjela a ni cula ni za jednoga studenta sa privatnog faksa da pljuje po drzavnom fakultetu, boli ih q*ac za nas sa drzavnog kao sto ni mene nije briga za njih.

A kakvo bi to licemjerstvo bilo da počnu pljuvati?!! Zašto će pljuvati po nečemu što je bolje?! Ja se lično ne bojim za svoje mjesto, ali ima dosta mladih i pametnih ljudi koji studiraju na državnim fakultetima i koji i nemaju nešto love, tj. roditelji im odvajaju od usta da bi ih školovali, a oni pri tome vrijdno uče i rade. Ovdje naročito mislim na studente iz manje razvijenih opština koji dolaze na naš Univerzitet. E, oni se boje, jer će sutra neko ko nije uložio ni 50% truda na privatnom fakultetu i ko je kupio diplomu, doći i kupiti i posao, vođen parolom, isplatiće se vratiće se te uložene pare kroz plate za godinu ili dvije.
Niko ne bi pljuvao da su u pitanju privatni fakulteti kakvi su u Evropi i Americi, već bi smo svi rekli, blago njima što imaju novca da studiraju na elitnim visokoškolskim ustanovama. Kod nas privatni fakulteti služe vlasnicima i menadžmentu tih ustanova za zgrtanje para i svrhovitost njihova završava se tu.
Ne bih imala ništa protiv da studenti sa privatnih fakulteta upisuju postdiplomske studije na državnim, pod uslovom da se provjeri njihovo znanje prilikom upisa na postdiplomske studije, tj. da polazu prijemni ispit.
Ipak mislim da je kvalitet na strani drzavnih fakulteta, a od kavaliteta školstva i kadra koje to školstvo proizvodi zavisi mnogo toga.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
Besparica je napisao:
Zasto ti odmah naglasavas da si sa drzavnog faksa?
Ja mislim da je to jako providno.

=D> :notworthy: :hello1:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2009, 20:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
scorsese je napisao:
=D> :notworthy: :hello1:

Šta je reći?
Ova tema postala vježbaonica za smajlije
možda time poručujete da nam je obrazovanje "u globalu" prava smijurija

ili samo "vježbate" smajlije.
Pa, da vidimo šta imamo na meniju:
:drunken: :toothy7: :toothy8: :toothy10: i, naravno,
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 18:28 
Veteran
Veteran

Vise nije nikakva tajna da se na privatne fakultet upisuju samo ljencine i starije osobe koje nisu bile sposobne da u svoje vrijeme zavrse fakultet pa su im privatni fakulteti idealna sansa da dodju do fakultetske diplome.
Teze je zavrsiti osnovnu skolu nego privatni fakultet. I to svako zna.

Ne postoji bolja investicija od osnivanja privatnog fakulteta. Nekad su to bile pilane, pa benzinske pumpe a sad su to privatni fakulteti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]