banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
korisnik je napisao:
Drzavna preduzeca i javne ustanove, ne bi smjele da zaposljavaju ljude sa privatnih fakulteta, a privatnik, ako je budala, neka vas zaposljava. To je njegov izbor.

:lol: :lol: :lol: ......al' nevidjeno. pa bar privatnici znaju sta hoce, ne zajebavaju se sa drzavnom lovom, vec sa svojom. pod privatnikom koji zaposljava fakultetski obrazovane podrazumjeva se uspjesan privatnik a takvi, vjeruj mi, nisu budale :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
manitu uci da svira je napisao:
korisnik je napisao:
Drzavna preduzeca i javne ustanove, ne bi smjele da zaposljavaju ljude sa privatnih fakulteta, a privatnik, ako je budala, neka vas zaposljava. To je njegov izbor.

:lol: :lol: :lol: ......al' nevidjeno. pa bar privatnici znaju sta hoce, ne zajebavaju se sa drzavnom lovom, vec sa svojom. pod privatnikom koji zaposljava fakultetski obrazovane podrazumjeva se uspjesan privatnik a takvi, vjeruj mi, nisu budale :wink:

Privatnik ima potpuno pravo da zaposljava vas sa privatnog fakulteta, ako zeli.
A trebalo bi se ugledati i na Britaniju, gdje pravne i medicinske fakultete moze osnivati samo drzava a ne privatnici.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

slusaj, ja sam privatnik. trazim one koji znaju svoj posao. jel ti znas svoj? tvoja profesija je...? samo, kod mene ima iq test, dzaba diploma, bilo drzavna , bilo privatna :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
_zoka je napisao:
1. Ne studiram,studirao sam na državnom i onda što zbog ljenosti,što zbog toga što sam vidio kakvi glupani idu sa mnom na faks,ja sam odustao.

Kakav mudar potez :roll: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kolika je donja IQ granica? :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Block out je napisao:
_zoka je napisao:
1. Ne studiram,studirao sam na državnom i onda što zbog ljenosti,što zbog toga što sam vidio kakvi glupani idu sa mnom na faks,ja sam odustao.

Kakav mudar potez :roll: :lol: :lol:

Jbg,bio sam mlad,jak i glup.Sad sam samo glup.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 14:54 
Administrator
Korisnikov avatar

korisnik je napisao:

Lakše metar u guzicu,nego cent' u glavu.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
korisnik je napisao:

Lakše metar u guzicu,nego cent' u glavu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...dobro je sto ne konta....da ga je.......primio :lol:
filozof sa vrbasa je napisao:
Kolika je donja IQ granica? :)

pa za korisnika necu cjepidlaciti....60. ja nisam Toliko uspjesan privatnik pa mogu i malo gluplji

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Khm, IQ 60 tesko da moze sam da se snalazi u prostoru. Od 90 su normalne osobe.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 16:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Rakun_Slavko je napisao:

Tesko se snalaze u prostoru, ali zavrsavaju privatne fakultete, pisu po forumima...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 16:29 
Veteran
Veteran

Timotic je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

Tesko se snalaze u prostoru, ali zavrsavaju privatne fakultete, pisu po forumima...

Nema potrebe za snalazenjem u prostoru jer npr. Apeiron mozes pohadjati od kuce, iz kafica, sa posla...svugdje gdje postoji internet, samo ako uplatis 2500 skolarine za godinu dana, a ako uplatis skolarinu za sve tri godine imas popust od 20%.

http://www.apeiron-uni.eu/fakmaticne/cjenovnik1.html

DISTANCE LEARNING studij

10.1.
Studij obrazovanja na daljinu "Distance learning" 2.500,00 KM

10.2.

Cjelokupna školarina studija I ciklusa (6 semest. – 3 godine) uplačena u jednom iznosu za Fakultete iz tabelarne stavke 1.1. u režimu studija učenja na daljinu. 6.000,00 KM

http://fpi.out.edu.ba/

Istraživanje bosanskih piramida

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prezentaciju rezultata istraživanja Bosanske doline piramida. Riječ je o najvećem arheološkom projektu u svijetu u periodu 2005-2009. Više od 500.000 posjetilaca koji su došli u Visoko se moglo uvjeriti u vještački karakter piramidalnih građevina.
Poziv na prezentaciju

Učesnici Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida održane u augustu 2008. dali su punu podršku aktivnostima Fondacije. Niz naučnih institucija iz BiH i svijeta je potvrdilo da su piramide građene od betonskih blokova a da je podzemni labirint ispod piramida jedan od najstarijih u svijetu.

Iz prve ruke o ovom uzbudljivom projektu koji mijenja svjetsku historiju možete čuti od predavača Semira Osmanagića u ponedeljak 16. februara 2009. u 18:00 sati u amfiteatru Univerziteta Apeiron, Ulica Školska 23 u Travniku.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:

alo, nisam trazio i tvoj CV
:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
....naravno da ima kretena i supaka na privatnim faksovima koji su dosli samo da prodju ali ima i onih koji znaju, takvih ima i drzavnim faxovima, da ne pricam o djeci funkcionera, profesora, visokih cinovnika drz. uprave. .................

tacno, samo odnosi u procentima: supci / ovi sto uce (na priv) i tatini supci / ovi sto uce (na drzav)
su dijametralno suprotni, nadam se da sam upotrijebio dobar matematicki izraz, ipak matis sam davno imao....

otidji malo na statistiku ovogodisnjih ispita na ekonom.fak. pa vidi kolko ih nije skupilo dovoljnoi bodova da prodje kolokvije i ispite. i sta, treba sad te ljude nazvati genijalcima? aha haha

nikako, te ljude treba nazvati buducim regrutima privatnih fakulteta.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

scorsese je napisao:
....naravno da ima kretena i supaka na privatnim faksovima koji su dosli samo da prodju ali ima i onih koji znaju, takvih ima i drzavnim faxovima, da ne pricam o djeci funkcionera, profesora, visokih cinovnika drz. uprave. .................

tacno, samo odnosi u procentima: supci / ovi sto uce (na priv) i tatini supci / ovi sto uce (na drzav)
su dijametralno suprotni, nadam se da sam upotrijebio dobar matematicki izraz, ipak matis sam davno imao....

otidji malo na statistiku ovogodisnjih ispita na ekonom.fak. pa vidi kolko ih nije skupilo dovoljnoi bodova da prodje kolokvije i ispite. i sta, treba sad te ljude nazvati genijalcima? aha haha

nikako, te ljude treba nazvati buducim regrutima privatnih fakulteta.

izraz je dobar ali nije tacan, a kako je iz drugog djela posta vidljivo da su tebi supci svi, vrati se na prethodnu stranu i procitaj jos jednom sve napisano.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 19:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile

izraz je dobar ali nije tacan, a kako je iz drugog djela posta vidljivo da su tebi supci svi, vrati se na prethodnu stranu i procitaj jos jednom sve napisano.

ti si prvi rekao supci, ja sam ponovio tvoje rijeci, nego, nisi dao komentar (u %) na ove odnose koje sam postavio, a to je jako bitno

sto se tice vracanja u istoriju i sta je bilo prije na drzavnim f. to stoji,(pribavljanje diploma podobnom i elitnom drustvenom sloju ) ali govorimo o sadasnjosti, i mislim da je po tom pitanju sad situacija bolja nego ikad, jer ipak su i privatni f. donijeli nesto dobro - a to je da ja sav taj politicki i njima blizak sljam dobio sansu za legalno sticanje zvanja, i samim tim oslobodio drzavni fax tog teskog i prljavog vesa. eto, nesto dobro i od privatnih, i za to im beskrajno hvala. :occasion5:
sto se tice tvoje teorije ko vrijedi uspjece ovdje,ako ne ovdje onda vani - to moze da vazi za elekto i masinsku struku, ali pravnik vani .......

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 20:03 
Administrator
Korisnikov avatar

scorsese je napisao:
[ i samim tim oslobodio drzavni fax tog teskog i prljavog vesa. eto, nesto dobro i od privatnih, i za to im beskrajno hvala. :occasion5:

Šta je sa onom prof. Hrvaćanin,što je bila dekan stomatologije,a skoro je klepili zbog lažne diplome?Vjerovatno ona nije dozvoljavala kupovinu diploma :roll: .Integritet.Svugdje ima mita,kupovine diploma i sl.Uvjek će biti.Treba samo pooštriti kontrolu da bi se to selo na minimum.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 21:19 
Veteran
Veteran

Kakva majka takav sin :)

http://www.cyberbulevar.com/banjaluka/m ... /20060710/

Slučaj "Hrvaćanin"
10.07.2006 00:00:00

Medicinski_fakultet

Slučaj "Hrvaćanin", jedinstven u istoriji Univerziteta, otvoren je poslije prijave Udruženja stomatologa, nakon što je otkriven lanac prevara u njegovoj dokumentaciji.

Prosvjetna inspekcija utvrdila je da je prijava vjerodostojna i naredila Medicinskom fakultetu da otpusti Hrvaćanina te poništi njegove ocjene i izbor za asistenta na predmetu ortopedija vilica, gdje predaje unazad nekoliko godina. Šef Odsjeka stomatologije na tom fakultetu je njegova majka Slobodanka Hrvaćanin.

Prema nalazu Prosvjetne inspekcije, Hrvaćanin je i do posla asistenta došao na nezakonit način, pošto se na to mjesto može zaposliti samo student koji je diplomirao u roku, dok je on studirao osam godina. Poništenjem ocjena na banjolučkom Medicinskom fakultetu praktično mu je poništen kompletan studij jer je tu "položio" većinu predmeta.

Inspekcija je otkrila da je na fakultet u Banjoj Luci upisan na osnovu svjedočanstva o završenoj srednjoj školi, ali da nigdje nema podataka o tome kada je i gdje završio srednju školu. U međuvremenu Hrvaćanin je dostavio nekoliko diploma o završenim srednjim školama u različitim gradovima u BiH. Hrvaćanin se na rješenje Inspekcije prošle nedjelje žalio Ministrarstvu prosvjete RS.

Hrvaćanin je, kako saznajemo, uz žalbu, kao dokaz o školskoj spremi podnio srednjoškolsku diplomu Mješovito trgovinsko-ugostiteljeske škole u Zenici koju je navodno završio školske 1991/1992. godine. Saznajemo da je dostavio i diplomu o završena tri razreda Srednje zubotehničke škole u Sarajevu koju je navodno pohađao jer u školi u Zenici nije imao latinski jezik. Osim toga, Hrvaćanin je dostavio i potvrdu iz Medicinsko-građevinsko-tehničke srednje škole u Prijedoru da je 1999. godine polagao razliku predmeta za prvi, drugi i treći razred zbog razlike u nastavnim planovima. Nakon toga navodno se upisao u četvrti razred, a razredni ispit je, prema priloženim dokumentima, položio 27. decembra 1999. godine.

Hrvaćanin do otvaranja ove afere, međutim, nikada nije spominjao sve ove škole. U njegovoj monografiji koju je priložio u dokumentaciji na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci stoji da je završio prve tri godine Srednje zubotehničke srednje školu u Sarajevu i Prijedoru. Nakon toga je, kako stoji u monografiji, četvrti razred završio 2000. godine u Prijedoru.

Hrvaćanin suspendovan

Branko Hrvaćanin juče je suspendovan sa posla i više nije radnik banjolučkog Medicinskog fakulteta, kazao je "Nezavisnim" Slobodan Bilbija, dekan Medicinskog fakulteta. On je istakao da je rješenje o suspenziji Hrvaćanina potpisano juče i da će mu biti danas uručeno.

"Postupili smo po nalogu Republičke prosvjetne inspekcije i Ministarstva prosvjete RS. On više nije naš radnik, što znači da ne može primati platu, izvoditi vježbe i obavljati druge poslove", istakao je Bilbija.

"Fakultet za ovaj slučaj nije kriv, a to što su pojedinci u jednom trenutku iskoristili sve to za svoje lične interese je nešto sasvim drugo. Svi oni koji su ukaljali interes fakulteta biće otpušeni sa posla bez obzira o kome se radilo. Fakultet će protiv svih onih za koje se utvrdi da su učestvovali u nezakonitostima podnijeti krivične prijave", tvrdi Bilbija.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 21:22 
Veteran
Veteran

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... tuzbe.html

Slobodanka Hrvaćanin oslobođena optužbe
Datum: 08.01.2009 19:15
Autor: Bojana Vučenović

BANJALUKA - Slobodanki Hrvaćanin, bivšem šefu katedre na banjalučkom Medicinskom fakultetu, koja je bila optužena zbog falsifikovanja diplome, juče je u Osnovnom sudu u Banjaluci izrečena oslobađajuća presuda.
Slobodanka Hrvaćanin oslobođena optužbe

Hrvaćaninova je optužena da je u martu 1992. godine zasnovala radni odnos u banjalučkom Domu zdravlja na osnovu falsifikovanog uvjerenja Stomatološkog fakulteta u Beogradu, kojim je stekla zvanje stomatologa.

Na osnovu tog falsifikovanog uvjerenja, Hrvaćaninova je, kako se navodi u optužnici, stekla i zvanje specijaliste oralne hirurgije, a potom i akademsko zvanje magistra stomatoloških nauka i naučni stepen doktora nauka.

Sudija Spasen Keleman rekao je da je optuženoj izrečena oslobađajuća presuda jer je nastupila apsolutna zastarjelost za radnje navedene u optužnici.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 21:44 
Administrator
Korisnikov avatar

I sad ti meni reci da ako imaš dovoljno para ne možeš završiti državni faks bez učenja.Sve je na prodaju. :(

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Jednom davno kada sam na drzavnom fakultetu predavala prijavu za ispit(cetvrti ili peti put) ljubazna gospodja u studentskoj sluzbi me pita:pa zar ti jos nisi polozila,pa nisam,i vidim ni neznas kako se polazu ispiti(ja mislila sjednes i naucis mada meni nije ni tako islo polaganje ispita iz prve :D )...Kaze ovako udjes na ispit sa nekim djetetom od poznatih mu roditelja(takvih je bilo poprilicno) a oni u principu nista neznaju pa kako pusti njih pustice i tebe,i tako ja polozim ispit ,(steta bila sam nabubala a nisam morala znati skoro nista) :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]