banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Jun 2009, 19:50
POMOC!!!..Zelim da upisem njemacki jezik ove godine;znam sta je za prijemni al kako da nabavim skripte ili bar nekakve testove od prosle godine da znam sta odprilike da ucim....molim vas ako mozete da mi pomognete jer mi je jako vazno....hvala :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2007, 16:49
A da odeš do fakulteta? :evil3:
(Ne)ljubazna teta iz stud. službe će ti dati da kopiraš skripte... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 14:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Jun 2009, 19:50
Bila sam na fakultetu i kazu da skripte uopste nemaju i da nikad nisu ni imali :roll: ...i sta sad? :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 14:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jun 2009, 14:14
pozz svima

Ja zelim da upisem Filozofski fakultet odsek Zurnalistika,bila sam u kampusu,oni naravno ne znaju nista rekli su samo da se polaze prijemni iz Srpskog jezika i Opste kulture,nemaju nikakve skripte,za opstu kulturu su mi preporucili Opstu Enciklopediju :fadein:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 14:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
teica je napisao:
pozz svima

Ja zelim da upisem Filozofski fakultet odsek Zurnalistika,bila sam u kampusu,oni naravno ne znaju nista rekli su samo da se polaze prijemni iz Srpskog jezika i Opste kulture,nemaju nikakve skripte,za opstu kulturu su mi preporucili Opstu Enciklopediju :fadein:

Slucajno sam se zatekao na tom faksu danas.

Imas na oglasnoj tabli zurnalistike (novinarstva) pored ispitnih rokova okacen list na kome pise sta sve treba za prijemni (od cega se sastoji) i iz kojih se sve knjiga sprema (ima ih vise)!!!Nije bas da ne znaju...
Posto sam gledao 'nako nisam popamtio.Sorry...
Idi ponovo i pogledaj oglasnu tablu...ali ako nisi iz BL javi.Mozda opet sutra budem isao u kampus pa cu da vidim sta ti treba.
Sad zurnalistika pripada fakultetu koji se zove:"Fakultet politickih nauka"(u zgradi filozofskog je).

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 15:15 
Početnik
Početnik

joj hvala puno,ja kad sam bila na oglasnoj tabli nije pisalo apsolutno nista,iz BL sam,pa cu otici sutra odmah,hvala puno jos jednom :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
teica je napisao:
pozz svima

A istraživački duh? Kakva si to buduća novinarka? :lol:
Mala šala, ali ima u tome i malo istine :wink:

teica je napisao:
ja kad sam bila na oglasnoj tabli nije pisalo apsolutno nista,iz BL sam,pa cu otici sutra odmah,hvala puno jos jednom :)

Davno si bila :)
To stoji već jedno 7-8 dana.

I ja sam vidio slučajno (gledao rokove za prijateljicu), a pošto mi taj info ne treba zaboravih većinu podataka :oops:

Uglavnom, od knjiga "Opšta enciklopedija" i "Srpski za Gimnaziju (ovo sam zapamtio :wink: )".
Trebaš još pročitati jednu knjigu od Tanje Duronjić (zaboravih koju) i pratiti dnevnu štampu jedno 7 dana (datumi pišu na tom listu).
Prijemni se sastoji iz nekoliko dijelova (koliko sam skontao :D )

Ako ti treba još informacija o odsjeku i nastavnom planu (predmeti, profesori,...) i prijemnom (neke okvirne informacije, a NE pitanja koja će biti! :D ) onda bi se mogla obratiti Tanji Duronjić. Mislim da je ona sada šef odsjeka, a termini za konsultacije su okačeni na vratima njene kancelarije (mada, ona je gotovo svaki dan tamo).

Za pitanja oko prijemnog, obrati se studentima. Ako znaš nekoga, onda bolje za tebe :D
Ako ne znaš, potraži studente na faksu. Ako ih nema, onda pogledaj rokove za prvu godinu (oni su skoro polagali prijemni, pa im je možda nešto ostalo u tintarama :lol: ) i pojavi se na faksu u vrijeme bilo kojeg ispita. Slobodno pitaj!

Srećno na prijemnom!

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 11 Jun 2009, 16:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:10 
Početnik
Početnik

znam ja to za Opstu Enciklopediju :) ,a Tanja mi je komsinica :D :D :D
istrazujem ja,resila sam vec nekoliko testova opste kulture,mada je to naravno jako sirok pojam i naravno nikad se ne zna sta bi moglo biti..
gramatiku u Gimnaziji uopste nismo ucili tako da sam pokupila od dece iz komsiluka knjige da se malo podsetim :wink:
tebi naravno mnogo HVALA

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

teica je napisao:
znam ja to za Opstu Enciklopediju :) ,a Tanja mi je komsinica :D :D :D
istrazujem ja,resila sam vec nekoliko testova opste kulture,mada je to naravno jako sirok pojam i naravno nikad se ne zna sta bi moglo biti..
gramatiku u Gimnaziji uopste nismo ucili tako da sam pokupila od dece iz komsiluka knjige da se malo podsetim :wink:
tebi naravno mnogo HVALA

Nema na čemu!

Ne treba da te brinu ta pitanja iz opšte kulture...
Nisu to pitanja za Mirka Miočića :D

Ranije je na prijemnom bilo i pisanje vijesti od zadanih informacija, a možda je to i sada slučaj...
(stvarno ne znam da li to ima sada na prijemnom, zaboravih šta je sve pisalo na onom listu :D ).

Srećno na prijemnom!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:30 
Početnik
Početnik

sad se polaze:test opste kulture,test opste informisanosti,Srpski jezik i provera dikcije i retorickih sposobnosti.Najvise bodova naravno nosi opsta kultura(20)

upravo me ta opsta kultura i brine,jer je siroka oblast :confused1:
na kraju cu,znajuci sebe,upisati Engleski ili tako nesto :x

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

teica je napisao:
sad se polaze:test opste kulture,test opste informisanosti,Srpski jezik i provera dikcije i retorickih sposobnosti.Najvise bodova naravno nosi opsta kultura(20)

upravo me ta opsta kultura i brine,jer je siroka oblast :confused1:
na kraju cu,znajuci sebe,upisati Engleski ili tako nesto :x

Pa ako imaš dobar prosjek onda možeš sebi dozvoliti "luksuz" da promašiš par pitanja iz opšte kulture! :D
Ali, ako se budeš puno ispromašivala, onda možda nisi za taj smjer :wink:
(neka te to ne brine, kol'ko ljudi radi u medijima, a ne zna neke osnovne stvari koje pokrivaju oblast "opšte informisanosti i opšte kulture" :lol: )

Ako želiš to da studiraš onda izađi na prijemni.
BTW, ima i privatno novinarstvo :D

Šta god odabrala, srećno!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:43 
Početnik
Početnik

hvala puno na savetima i zeljama,stvarno si mi dosta pomogao :) :) :) hvalaaa

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 16:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2007, 16:49
Dragana-Dada je napisao:
Bila sam na fakultetu i kazu da skripte uopste nemaju i da nikad nisu ni imali :roll: ...i sta sad? :-?

Obično im slijedeća rečenica, nakon te, da nemaju skripte bude: ,,Spremaj se po planu i programu gimnazije." :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
I ja planiram da upisem zurnalistiku, srpski (gramatiku) spremam vec, interesuje me gdje da nabavim tu Opstu enciklopediju?

A pracenje stampe nije problem, svakako citam novine svaki dan :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:22 
Početnik
Početnik

probaj potraziti u gradskoj biblioteci... :wink:

kad tako pratis stampu javi kad bude konkurs :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma javicu, nije problem.

Nego, jos nesto me zanima. Kad se polaze srpski, da li se radi samo gramatika ili bude i knjizevnosti? Mislim kod nas ovde u BL, u Srbiji znam da ima.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:52 
Početnik
Početnik

samo gramatika,nema knjizevnosti :D

konsultacije ili pripreme su u cetvrtak i petak od 9 do 12,bice i na oglasnoj tabli fakulteta 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislis sledece sedmice?

Ako jeste, doci cu :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 19:16 
Početnik
Početnik

jeste,sledece sedmice su pripreme :)

ps:ove godine ce kako cujem najveca guzva biti na Engleskom :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zaboravih pitati, ta neka knjiga od Tanje, sta je to?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]